אנטיפסטי הכי טעים בעולם

קטגוריה, רמת קושיקלול

כמעט 9 חודשים שלא הייתי כאן. היריון שלם בנוסף לזה שכבר היה.

התקופה המאתגרת ביותר בחיי, תקופה ששינתה אותי, שלימדה אותי כל כך הרבה על החיים האלה.

זה לא קל כמו שחושבים, או לפחות כמו שאני חשבתי. אין מילים לתאר את הרכבת הרים הזאת, רכבת שמשתוללת ולא חוזרת לתחנה, לעולם.

ולצד כל הטירוף ואיבוד העצמי, הורדת האני, עצמי בסדר העדיפויות לתחתית, נמצאת אוצר, מלאך קטן, נפש עדינה וטהורה שהפכה את עולמי, ששיגעה את מוחי והטריפה את חושיי.

אריאל, הבת שלי, משוש חיי, אושר צרוף שגורם לי להסתכל על הכל אחרת. לימדה אותי את כל הקלישאות, אהבה מהי, מהם החיים ומי באמת מנהל את הבית, היא. היא המרכז והכל סביבה.

דבר שגרם לי ללכת קצת לאיבוד.. זה לא שלא בישלתי 9 חודשים, אבל הבישול הפך להיות משהו שעושים כדי לשבוע ומהר כי אין הרבה זמן (היא התחילה לישון רק לאחרונה והיא כבר בת 8 חודשים). אז עכשיו, כשסופסוף יש לי קצת זמן לעצמי אני ישר נכנסת למטבח, לתרפיה שלי.

בכל התקופה הזאת כאמור, בישלתי, כמעט כל יום, אבל הבישולים הפכו זריזים ופשוטים ויש כמה הברקות שאני יודעת שאתם תאהבו, כי מי לא אוהב לעבוד 20 דק בשביל משהו כל כך טעים?

אחת מהן זה האנטיפסטי הזה שהפך להיות אורח קבוע אצלנו בבית, הוא כל כך טעים ובריא, כל כך פשוט וקל להכנה שאין סיבה שלא לתקתק כזה.

האנטיפסטי הזה הולך להיות התוספת הכי פופולרית אצלכם בבית. פשוט ומהיר להכנה, בריא והכי טעים בעולם!

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה20 דקותזמן בישול40 דקותסה"כשעה

 כרוב סגול קטן חתוך גס
 חצי דלורית שטופה וחתוכה לפרוסות דקות
 בטטה שטופה וחתוכה לפרוסות דקות
 2 בצל סגול חתוכים לרבעים
 בצל לבן חתוך לרבעים
 סלק קלוף וחתוך לקוביות
 2-3 גזרים קלופים וחתוכים גס
 זוקיני שטוף וחתוך לטבעות עבות
 ברוקולי קטן שטוף ומפורק לפרחים קטנים
 כרובית קטנה שטופה ומפורקת לפרחים קטנים
 ראש שום חצוי לרוחב

1

נחמם תנור ל - 180 מעלות.

2

* דלורית, זוקיני ובטטה לשטוף היטב (לא לקלף!).

3

את כל הירקות החתוכים נשים בקערה גדולה.

4

בקערה קטנה נערבב: רבע כוס שמן זית, כפית כמון, כפית הל, כפית כוסברה טחונה, כפית מלח, חצי כפית קינמון וחצי כפית פלפל שחור.

5

נשפוך את השמן עם התבלינים על הירקות ונערבב היטב היטב.

6

נעביר את הירקות לתבנית עם נייר אפייה ונצלה בתנור עד לריכוך והשחמה יפה של הירקות.

7

ניתן להחליף כל ירק לירק אחר שאוהבים ומתאים לצלייה בתנור. מצרכים שהם חובה כדי להגיע לשלמות הם הבצל הסגול, ראש שום, השמן והתבלינים. עם כל השאר אפשר להתפרע.

מרכיבים

 כרוב סגול קטן חתוך גס
 חצי דלורית שטופה וחתוכה לפרוסות דקות
 בטטה שטופה וחתוכה לפרוסות דקות
 2 בצל סגול חתוכים לרבעים
 בצל לבן חתוך לרבעים
 סלק קלוף וחתוך לקוביות
 2-3 גזרים קלופים וחתוכים גס
 זוקיני שטוף וחתוך לטבעות עבות
 ברוקולי קטן שטוף ומפורק לפרחים קטנים
 כרובית קטנה שטופה ומפורקת לפרחים קטנים
 ראש שום חצוי לרוחב

הוראות הכנה

1

נחמם תנור ל - 180 מעלות.

2

* דלורית, זוקיני ובטטה לשטוף היטב (לא לקלף!).

3

את כל הירקות החתוכים נשים בקערה גדולה.

4

בקערה קטנה נערבב: רבע כוס שמן זית, כפית כמון, כפית הל, כפית כוסברה טחונה, כפית מלח, חצי כפית קינמון וחצי כפית פלפל שחור.

5

נשפוך את השמן עם התבלינים על הירקות ונערבב היטב היטב.

6

נעביר את הירקות לתבנית עם נייר אפייה ונצלה בתנור עד לריכוך והשחמה יפה של הירקות.

7

ניתן להחליף כל ירק לירק אחר שאוהבים ומתאים לצלייה בתנור. מצרכים שהם חובה כדי להגיע לשלמות הם הבצל הסגול, ראש שום, השמן והתבלינים. עם כל השאר אפשר להתפרע.

אנטיפסטי הכי טעים בעולם

השאירו תגובה