לחמניות סלק

קטגוריה, רמת קושיבינוני

אפייה ואני מעולם לא היינו חברות טובות, דיוק והיצמדות למתכון תמיד היו לי קשים ולכן לא הסתדרנו.

אני אוהבת לבשל וליצור טעמים שאני אוהבת שגם אם אני מסתמכת על מתכון כתוב, אני תמיד משנה משהו, לפעמים אפילו סתם כדי לעשות דווקא, מרדנית כזאת.

לאחרונה, סבתא שלי שתהייה בריאה חמסה חמסה שום בצל, קנתה לי מיקסר חדשני ומנצנץ שעושה לי חשק לאפות כל היום.

אז אני מתמודדת ומסגלת לעצמי כישורי משמעת חדשים במטבח.

מצאתי מתכון ללחמניות מקמח כוסמין, הוספתי כמה דברים ושיניתי שיתאימו לי ולטעמי. הכנתי לחמניות סלק עם אגוזי מלך, מקמח כוסמין מלא, בלי סוכר ובלי ביצים, משתדלת להיצמד לצד הבריא של הלחמניות.

אז הן לא יצאו כמו לחמניות תפוחות של המאפייה אבל הן יצאו טעימות למות!

אני אמשיך לנסות ולהתנסות ובתקווה שיגיע היום שהן יצאו קצת יותר לחמניות ולא לחמניות בצורת פיתה נפוחה, עד אז, זה מה שעשיתי.

לחמניות טבעוניות

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה2 שעות 10 דקותזמן בישול20 דקותסה"כ2 שעות 30 דקות

 2 סלקים
 500 גרם קמח כוסמין מלא
 2 כפיות שמרים יבשים
 2 כפות סילאן
 2 כפיות מלח
 2 כפיות תערובת עשבי טוסקנה (שימו איזה עשבי תיבול יבשים שיש לכם)
 2 כפות שמן זית
 כוס אגוזי מלך שבורים מעט
 2 כוסות מים (250 מ"ל)
 לקישוט: זרעי חמניה, גרעיני דלעת, שומשום, שיבולת שועל וכו'. תתפרעו ושימו מה שעולה על רוחכם.

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נבשל את הסלקים במים רותחים עד ריכוך, נצנן ונקלף. נכניס למעבד מזון ונטחן אותם למחית.

3

בקערת מיקסר עם וו לישה, נערבב את כל המרכיבים בקערה עם מחית הסלקים כ – 10 דקות

4

נכסה בניילון נצמד ומעל מגבת ונתפיח כ – 60 דקות

5

נעביר את הבצק למשטח נקי ומקומח, נחלק את הבצק ל – 12 חלקים, נגלגל כל חתיכה לכדור מהודק ונניח במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

6

נכסה במגבת את הלחמניות ונתפיח 45 דקות נוספות.

7

נבריש את הלחמניות בשמן זית (אפשר להשתמש גם בביצה טרופה) ונפזר מעל את הקישוטים.

8

נאפה את הלחמניות כ – 20 דקותעד להזהבה.

9

ניתן להן להצטנן מעט לפני ההתנפלות.
אפשר לשמור בהקפאה בקופסא/שקית אטומה עד שבועיים.

מרכיבים

 2 סלקים
 500 גרם קמח כוסמין מלא
 2 כפיות שמרים יבשים
 2 כפות סילאן
 2 כפיות מלח
 2 כפיות תערובת עשבי טוסקנה (שימו איזה עשבי תיבול יבשים שיש לכם)
 2 כפות שמן זית
 כוס אגוזי מלך שבורים מעט
 2 כוסות מים (250 מ"ל)
 לקישוט: זרעי חמניה, גרעיני דלעת, שומשום, שיבולת שועל וכו'. תתפרעו ושימו מה שעולה על רוחכם.

הוראות הכנה

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נבשל את הסלקים במים רותחים עד ריכוך, נצנן ונקלף. נכניס למעבד מזון ונטחן אותם למחית.

3

בקערת מיקסר עם וו לישה, נערבב את כל המרכיבים בקערה עם מחית הסלקים כ – 10 דקות

4

נכסה בניילון נצמד ומעל מגבת ונתפיח כ – 60 דקות

5

נעביר את הבצק למשטח נקי ומקומח, נחלק את הבצק ל – 12 חלקים, נגלגל כל חתיכה לכדור מהודק ונניח במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

6

נכסה במגבת את הלחמניות ונתפיח 45 דקות נוספות.

7

נבריש את הלחמניות בשמן זית (אפשר להשתמש גם בביצה טרופה) ונפזר מעל את הקישוטים.

8

נאפה את הלחמניות כ – 20 דקותעד להזהבה.

9

ניתן להן להצטנן מעט לפני ההתנפלות.
אפשר לשמור בהקפאה בקופסא/שקית אטומה עד שבועיים.

לחמניות סלק

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.