אחד התסמינים הבולטים שגרמו לי לחשוב שמשהו אצלי לא בסדר היה הצורך הפתאומי שלי למתוקים. מעולם לא הייתי חובבת מתוק וקינוחים. במסעדות, אם נשאר מקום, מזמינים עוד מנה וממש לא קינוח. אפילו לא מסתכלת בתפריט קינוחים.
ואז, פתאום, באמצע החיים, אני חייבת אבל חייבת מתוק! בדיעבד, כשכבר ידעתי שאני פוליציסטית, הסבירה לי הרופאה שלי שזה אחד התסמינים, חשק עז למתוקים ושזה בעצם הרעל של שחלה הפוליציסטית (אצלי, גורם ישיר לפצעים בפנים).
אז כמו כל בחורה, גם השחלה שלי רוצה משהו שממש אבל ממש אסור לה.
למרות זאת, לפעמים הנפש שלנו צריכה קצת שקט ואושר שמגיע היישר מבלוטות הטעם. כי בואו, אין אושר כמו האושר שאוכל נותן.
קינוח שהוא מתת האל. מעט עבודה והרבה אושר. ברד פודינג, הקינוח האהוב עליי.

חשוב מאוד להשתמש בחלה יבשה כדי שתספוג היטב את הנוזלים. במידה ולא ייבשתם מראש, אפשר לפתוח תנור על חום גבוה ולפזר את פרוסות החלה על רשת תנור ולשים אותה על דלת התנור כשהתנור פתוח ועובד. החום שיוצא מייבש את החלה צ'יק צ'ק.
כשהחלה יבשה, נוריד את הקשה ונישאר רק עם הבפנוכו.
נמרח על כל פרוסת חלה שכבה דקה של חמאה וחוצים כל פרוסה באמצע.
ננעץ בתוך הפרוסות החצויות את השוקולד צ'פס ונפזר מעל חלווה (או כל תוספת אחרת שבא לכם עליה)
ניצור סנדוויצ'ים קטנים מחצאי הפרוסות ונסדר אותם בתוך תבנית (אפשר באינגליש קייק או בעגולה בינונית, תלוי בכמות הפרוסות שיצאו. לי יצא תבנית אינגליש קייק ועוד תבנית עגולה קטנה)
נערבב היטב בקערה: חלב, שמנת מתוקה, ביצים, תמצית ויניל וסוכר חום.
ניצוק במנות קטנות את התערובת על הסנדוויצ'ונים בתבנית, ניתן לבלילה להיספג מעט ונמשיך להטביע את הלחם בתערובת.
עכשיו צריך לחכות לפחות שעתיים (ניתן גם להשאיר ללילה אם הכנתם מראש), ככל שתיתנו לזה יותר זמן זה יהיה יותר טעים.
נחמם תנור ל - 160 מעלות ונאפה את הברד פודינג כ – 40 דקות או עד שהוא שחום מלמעלה אבל עדיין פודינגי מלמטה.
אחרי האפייה, ניתן למאפה להתייצב בטמפרטורת החדר כ – 15 דקות .
מרכיבים
הוראות הכנה
חשוב מאוד להשתמש בחלה יבשה כדי שתספוג היטב את הנוזלים. במידה ולא ייבשתם מראש, אפשר לפתוח תנור על חום גבוה ולפזר את פרוסות החלה על רשת תנור ולשים אותה על דלת התנור כשהתנור פתוח ועובד. החום שיוצא מייבש את החלה צ'יק צ'ק.
כשהחלה יבשה, נוריד את הקשה ונישאר רק עם הבפנוכו.
נמרח על כל פרוסת חלה שכבה דקה של חמאה וחוצים כל פרוסה באמצע.
ננעץ בתוך הפרוסות החצויות את השוקולד צ'פס ונפזר מעל חלווה (או כל תוספת אחרת שבא לכם עליה)
ניצור סנדוויצ'ים קטנים מחצאי הפרוסות ונסדר אותם בתוך תבנית (אפשר באינגליש קייק או בעגולה בינונית, תלוי בכמות הפרוסות שיצאו. לי יצא תבנית אינגליש קייק ועוד תבנית עגולה קטנה)
נערבב היטב בקערה: חלב, שמנת מתוקה, ביצים, תמצית ויניל וסוכר חום.
ניצוק במנות קטנות את התערובת על הסנדוויצ'ונים בתבנית, ניתן לבלילה להיספג מעט ונמשיך להטביע את הלחם בתערובת.
עכשיו צריך לחכות לפחות שעתיים (ניתן גם להשאיר ללילה אם הכנתם מראש), ככל שתיתנו לזה יותר זמן זה יהיה יותר טעים.
נחמם תנור ל - 160 מעלות ונאפה את הברד פודינג כ – 40 דקות או עד שהוא שחום מלמעלה אבל עדיין פודינגי מלמטה.
אחרי האפייה, ניתן למאפה להתייצב בטמפרטורת החדר כ – 15 דקות .
ואו ניסיתי ויצא אליפות!! הטריק לייבוש החלה בתנור עבד מעולה!!!
איזה כיף! שמחה לשמוע 🙂