סלט קוב בניחוח קאריבי

קטגוריהרמת קושיקלול

קיץ קיץ קיץ!!!!

זהו הוא כאן, הקיץ האהוב שלי עם כל הפירות והירקות הטעימים שלו.

אין יותר כיף מארוחת סלט קלילה לכבוד העונה החמה.

התירס עכשיו בשיאו, מתוק ועסיסי ואבוקדו מזן "האס" עדיין טוב במאי (מהזנים הבודדים שעדיין שורדים בתקופה הזו) ולכן יש סיבה לסלט קוב בסגנון קאריבי, ברוטב קרמי של אבוקדו. רק חסר חול לבן ומים שקופים, גם מוחיטו טוב היה יכול להיות נחמד אבל לא נורא נסתפק בסלט כרגע.

אני עשיתי את הסלט עם שרימפס אבל תרגישו חופשי להחליף לכל תוספת שאתם אוהבים: עוף, טופו, דג. הטיפול בהם זהה במנה הזו.

סלט קייצי ומפנק שהוא ארוחה בפני עצמה. מנה קלילה ופשוטה להכנה, בדיוק מה שצריך ביום קיץ חמים.

סלט קוב

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה10 דקותזמן בישול15 דקותסה"כ25 דקות

 5 שרימפס גדולים
 חצי ראש חסה עגולה שטופה וחתוכה לרצועות דקות
 2 קלחי תירס קטנים או אחד גדול
 חצי בצל סגול קצוץ דק
 אבוקדו מזן האס
 חופן עגבניות שרי חצויות
 צרור קטן של כוסברה
 2 ליים (או לימון אחד)
 2 כפות שמן זית
 כף חומץ הדרים (או תפוחים)
 שן שום
 כפית מלח
 חצי כפית קינמון
 חצי כפית צ'ילי יבש
 חצי כפית כוסברה טחונה
 כפית אורגנו

1

בקערה נשים את השרימפס ונתבל ב: קינמון, צ'ילי, כוסברה, אורגנו.

2

על מחבת רותחת (עדיף פסים אם יש) נשים מעט שמן זית/חמאה ונצלה את קלחי התירס בערך 5 דקות מכל צד עד לקבלת צבע שזוף והתרככות הגרעינים. אפשר על אותה המחבת לשים את השרימפס ולצלות בערך 3 דקות מכל צד. נמליח מעט את התירס והשרימפס בזמן הצלייה.

3

במעבד מזון נשים: חצי אבוקדו, חופן כוסברה, מיץ מ – 2 ליים, 2 כפות שמן זית, כף חומץ הדרים, שן שום וכפית מלח ונעבד על לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף קצת מים עם יוצא סמיך מידי.

4

נסדר בקערה: חסה, עגבניות, בצל, שרימפס חתוך לקוביות, תירס אחרי שהורדנו מהקלח, חצי אבוקדו פרוס. נשפוך מעל את הרוטב ונערבב היטב.

מרכיבים

 5 שרימפס גדולים
 חצי ראש חסה עגולה שטופה וחתוכה לרצועות דקות
 2 קלחי תירס קטנים או אחד גדול
 חצי בצל סגול קצוץ דק
 אבוקדו מזן האס
 חופן עגבניות שרי חצויות
 צרור קטן של כוסברה
 2 ליים (או לימון אחד)
 2 כפות שמן זית
 כף חומץ הדרים (או תפוחים)
 שן שום
 כפית מלח
 חצי כפית קינמון
 חצי כפית צ'ילי יבש
 חצי כפית כוסברה טחונה
 כפית אורגנו

הוראות הכנה

1

בקערה נשים את השרימפס ונתבל ב: קינמון, צ'ילי, כוסברה, אורגנו.

2

על מחבת רותחת (עדיף פסים אם יש) נשים מעט שמן זית/חמאה ונצלה את קלחי התירס בערך 5 דקות מכל צד עד לקבלת צבע שזוף והתרככות הגרעינים. אפשר על אותה המחבת לשים את השרימפס ולצלות בערך 3 דקות מכל צד. נמליח מעט את התירס והשרימפס בזמן הצלייה.

3

במעבד מזון נשים: חצי אבוקדו, חופן כוסברה, מיץ מ – 2 ליים, 2 כפות שמן זית, כף חומץ הדרים, שן שום וכפית מלח ונעבד על לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף קצת מים עם יוצא סמיך מידי.

4

נסדר בקערה: חסה, עגבניות, בצל, שרימפס חתוך לקוביות, תירס אחרי שהורדנו מהקלח, חצי אבוקדו פרוס. נשפוך מעל את הרוטב ונערבב היטב.

סלט קוב בניחוח קאריבי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.