הדגים של חבר

קטגוריהרמת קושיקלול

חבר הוא טיפוס רומנטיקן, כזה ששר "your song" של אלטון ג'ון כשהוא מנגן בפסנתר לאישתו ביום חתונתם ומכין לה דגים לארוחת ערב.

לשמחתי יצא לי לאכול את הדגים האלה, שהוא עושה באהבה רבה שמאוד מורגשת בטעם המופלא של המנה הזו. כמובן שקיבלתי את המתכון הכל כך פשוט והכל כך טעים הזה!

בזמנים טרופים אלו, שרובנו נמצאים בחל"ת/מובטלים/עובדים מהבית, יש לנו הרבה זמן לבלות זמן איכות עם האהובים שלנו.

אז במקום לעלות אחד לשני על העצבים, תפנקו את האהוב/ה שלכן/ם במנה מלאת האהבה הזו.

מצטערת על הדביקות אבל מרגיש לי שזה מה שכולנו צריכים עכשיו.

הדגים של חבר, מנה שעושים למי שאוהבים עם מינמום מאמץ, מינימום מרכיבים ותבלין מיוחד שעושה את המנה כה טעימה. בדיוק מה שאתם צריכים לתקופת ההסגר.

הדגים של חבר

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה10 דקותזמן בישול45 דקותסה"כ55 דקות

מצרכים (לפי 2 מנות)
 2 דגי לברק/דניס מפולטים
 חצי קילו עגבניות שרי חצויות
 5 שיני שום פרוסות דק
 בצל סגול פרוס דק
 מיץ מלימון אחד

1

במחבת גדולה עם מעט שמן זית, נטגן בצל ושום כ – 5 דקות על אש בינונית עד להשחמה קלה.

2

נוסיף את עגבניות השרי החצויות, נגביר את האש ונטגן כ – 5 דקות נוספות.

3

נוסיף את הלימון, מלח פלפל ונערבב היטב.

4

נניח את הדגים מעל כאשר העור כלפי מטה, נמליח ונפלפל את הדגים וניתן להם להתבשל כ – 20 דקות על אש גבוהה.

5

נהפוך את הדגים (עכשיו העור יהיה כלפי מעלה), ונמשיך לבשל על אש גבוהה עד להצטמצמות כל הנוזלים והתקרמלות העגבניות, בערך 15 דקות.

6

מומלץ להגיש לצד קוסקוס.

7

תוספות אפשריות שלא היו לי בתקופת צנע זו:
פלפל חריף/חלפיניו שלם קצוץ – נוסיף למחבת לפני העגבניות ונקפיץ כ – 2 דק'
ראש שום שלם – במקום כמה שיניים בודדות פרוסות, ראש שלם מפורק, נכניס ביחד עם העגבניות שרי למחבת (זה הרבה יותר טעים אבל לא היה לי מספיק שום ☹ )

מרכיבים

מצרכים (לפי 2 מנות)
 2 דגי לברק/דניס מפולטים
 חצי קילו עגבניות שרי חצויות
 5 שיני שום פרוסות דק
 בצל סגול פרוס דק
 מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה

1

במחבת גדולה עם מעט שמן זית, נטגן בצל ושום כ – 5 דקות על אש בינונית עד להשחמה קלה.

2

נוסיף את עגבניות השרי החצויות, נגביר את האש ונטגן כ – 5 דקות נוספות.

3

נוסיף את הלימון, מלח פלפל ונערבב היטב.

4

נניח את הדגים מעל כאשר העור כלפי מטה, נמליח ונפלפל את הדגים וניתן להם להתבשל כ – 20 דקות על אש גבוהה.

5

נהפוך את הדגים (עכשיו העור יהיה כלפי מעלה), ונמשיך לבשל על אש גבוהה עד להצטמצמות כל הנוזלים והתקרמלות העגבניות, בערך 15 דקות.

6

מומלץ להגיש לצד קוסקוס.

7

תוספות אפשריות שלא היו לי בתקופת צנע זו:
פלפל חריף/חלפיניו שלם קצוץ – נוסיף למחבת לפני העגבניות ונקפיץ כ – 2 דק'
ראש שום שלם – במקום כמה שיניים בודדות פרוסות, ראש שלם מפורק, נכניס ביחד עם העגבניות שרי למחבת (זה הרבה יותר טעים אבל לא היה לי מספיק שום ☹ )

הדגים של חבר

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.