קראק פאי

קטגוריהרמת קושיבינוני

את הקינוח הממכר הזה אכלתי לראשונה במסעדה בניו יורק, מאז הוא נתקע לי בראש ולא יצא.

לפני שלוש שנים, בתמימותי הלכתי לאכול במסעדת מגזינו ושם הוא היה – הקראק פאי. לא נתקלתי בו מאז ניו יורק, וכבר אמרתי לכם שקינוחים מעולם לא היו כוס התה שלי, אבל כל הארוחה חיכיתי להגיע לשלב הקינוח ולהרגיש את הפיצוצים בראש שמקבלים מהדבר הזה.

סופ"ש לאחר מכן החלטתי שאני חייבת לתקוף את העניין, הכנתי למשפחה שלי לכבוד ארוחת השישי את הקראק פאי. ואז הבנתי, הבנתי מה ממכר, כמות החמאה והסוכר, השחיתות שבפאי הזה, הם הקראק. נשבעתי באותו יום, מול כל בני הבית, שלעולם לא אכין אותו שוב, זה טו מאץ'.

מאותו יום, בעלי שיחיה, הידוע בכינויו "גלעד מתוקים", שיכול לחיות על סוכר מבלי להרגיש רע או לא בסדר, מנדנד לי בכל הזדמנות שאכין לו שוב את הקראק פאי, מכור!

למרות תחושת הסימפתיה וההבנה שהרגשתי כלפי התמכרותו, לא הסכמתי.

ואז הגיעה הקורונה.

היום לאהוב ליבי יש יומולדת, וכמו שכולכם תקועים בבית, גם אנחנו. נורא התבאסתי שלא אוכל לחגוג לו כמו שאני אוהבת (ידועה בכינויי – שחר הפקות). אז בתגובה הוא ענה לי שכל מה שהוא רוצה ליומולדת זה קראק פאי.

קיבל.

לפי המתכון המעולה של עוגיו.נט

זה מושחת, זה טעים וזה ממכר. תחתית פריכה שעשויה מעוגיית שיבולת שועל, מלית חמאתית זהובה ועשירה שמתקרמלת מלמעלה, זה המתכון לקראק פאי.

קראק פאי

מס' מנות1 מנות
זמן הכנהשעה 40 דקותזמן בישול40 דקותסה"כ2 שעות 20 דקות

 תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לעוגיית שיבולת שועל
 75 גרם חמאה בטמפ' החדר
 60 גרם סוכר חום דמררה
 רבע כפית מלח
 1 ביצה
 75 גרם שיבולת שועל עבה
 70 גרם קמח
 רבע כפית אבקת אפייה
תוספת להכנת הקלתית
 50 גרם חמאה מומסת
למלית
 100 גרם סוכר
 100 גרם סוכר חום
 חצי כפית מלח
 100 גרם חמאה מומסת
 80 מ"ל שמנת להקצפה
 4 חלמונים
 1 כפית תמצית וניל
לקישוט והגשה
 אבקת סוכר
 קרם פרש או שמנת חמוצה

עוגיית שיבולת שועל
1

נחמם תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה על גבי תבנית.

2

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.

3

מגרדים את דפנות הקערה באמצעות מרית ומוסיפים ביצה. מערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

4

מוסיפים שיבולת שועל, קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק אחידים.

5

מעבירים את גושי הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה דקה יחסית. אין צורך ליצור צורה מסוימת משום שגם ככה לאחר האפייה מפוררים את העוגייה.

6

אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגייה מזהיבה ומתייצבת.

7

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור נוסף של 60 דקות במקרר להתייצבות.

הכנת הקלתית
8

מפוררים את העוגייה לפירורים דקים מאוד. אפשר גם לטחון במעבד מזון אם רוצים מרקם יותר אחיד וחלק.

9

שמים את הפירורים בקערה ומוסיפים חמאה מומסת. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול רטוב.

10

מהדקים את הפירורים לבסיס ולדפנות התבנית ליצירת קלתית.

11

שומרים במקפיא עד הכנת המלית.

מלית ואפייה
12

מחממים תנור ל-170 מעלות.

13

בקערה בינונית שמים סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה מומסת, שמנת, חלמונים ווניל ומערבבים היטב במטרפה. אין צורך להקציף.

14

יוצקים את המלית על גבי הקלתית הקרה ואופים את הפאי במשך כ- 30 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות או עד שהמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז והיא בגוון שחום מאוד.

15

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר עד ההגשה.

הגשה
16

מפזרים אבקת סוכר על החלק העליון של הפאי.

17

מגישים עם מעט שמנת חמוצה או קרם פרש.

מרכיבים

 תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לעוגיית שיבולת שועל
 75 גרם חמאה בטמפ' החדר
 60 גרם סוכר חום דמררה
 רבע כפית מלח
 1 ביצה
 75 גרם שיבולת שועל עבה
 70 גרם קמח
 רבע כפית אבקת אפייה
תוספת להכנת הקלתית
 50 גרם חמאה מומסת
למלית
 100 גרם סוכר
 100 גרם סוכר חום
 חצי כפית מלח
 100 גרם חמאה מומסת
 80 מ"ל שמנת להקצפה
 4 חלמונים
 1 כפית תמצית וניל
לקישוט והגשה
 אבקת סוכר
 קרם פרש או שמנת חמוצה

הוראות הכנה

עוגיית שיבולת שועל
1

נחמם תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה על גבי תבנית.

2

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.

3

מגרדים את דפנות הקערה באמצעות מרית ומוסיפים ביצה. מערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

4

מוסיפים שיבולת שועל, קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק אחידים.

5

מעבירים את גושי הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה דקה יחסית. אין צורך ליצור צורה מסוימת משום שגם ככה לאחר האפייה מפוררים את העוגייה.

6

אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגייה מזהיבה ומתייצבת.

7

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור נוסף של 60 דקות במקרר להתייצבות.

הכנת הקלתית
8

מפוררים את העוגייה לפירורים דקים מאוד. אפשר גם לטחון במעבד מזון אם רוצים מרקם יותר אחיד וחלק.

9

שמים את הפירורים בקערה ומוסיפים חמאה מומסת. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול רטוב.

10

מהדקים את הפירורים לבסיס ולדפנות התבנית ליצירת קלתית.

11

שומרים במקפיא עד הכנת המלית.

מלית ואפייה
12

מחממים תנור ל-170 מעלות.

13

בקערה בינונית שמים סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה מומסת, שמנת, חלמונים ווניל ומערבבים היטב במטרפה. אין צורך להקציף.

14

יוצקים את המלית על גבי הקלתית הקרה ואופים את הפאי במשך כ- 30 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות או עד שהמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז והיא בגוון שחום מאוד.

15

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר עד ההגשה.

הגשה
16

מפזרים אבקת סוכר על החלק העליון של הפאי.

17

מגישים עם מעט שמנת חמוצה או קרם פרש.

קראק פאי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.