איך שאני אוהבת את מקסיקו.
כמו רוב בני גילי גמאני הגעתי לשם בטיול אחרי צבא, התאהבתי בשנייה שנחתי שם. אחרי שחזרתי לא הפסקתי לחשוב על מקסיקו שפשוט שנה אחרי נסעתי רק לשם, דוך! החופים, האנשים החייכנים והשמחים, ובעיקר (כמובן) את האוכל שלהם!
המרכיבים שאני הכי אוהבת באוכל נמצאים כמעט בכל מאכל שלהם ובכמויות, בדיוק כמו שצריך, לדעתי. מלא כוסברה, מלא שום, אבוקדו!! פשוט גאונים.
מאז לא יצא לי לבקר שם שוב, אבל מידי פעם אני עושה לשם גיחה דרך המטבח שלי.
אני מאוד אוהבת לארח ולבשל לחברים שלי, ואין ארוחה יותר כיפית מארוחה מקסיקנית. כל אחד מרכיב לעצמו את הבוריטו שלו, יושבים יחד ומתלכלכים מכל הטוב שמתפרץ מהטורטייה לצד קורונה (זוכרים שיש כזאת בירה? מקסיקנית כמובן) ממש קרה.
עכשיו קצת פחות יוצא לארח, קורונה וכו', אבל התגעגעתי למקסיקו, אז נסעתי.
אם גם אתם אוהבים את מקסיקו, אוהבים לארח או שסתם בא לכם אוכל מקסיקני, זה המתכון לבוריטו המושלם ולארוחת חברים המושלמת! דאלה!!
כמות ל – 6 סועדים, פלוס מינוס.
אז ממה מורכב הבוריטו?
טורטייה
חזה עוף במרינדה (מומלץ להשרות יום לפני)
פריחולס – תבשיל שעועית שחורה (כדאי להתחיל יום לפני, יש קיצורי דרך בהוראות)
אורז מקסיקני
גוואקמולה
פיקו דה גאיו – סלט עגבניות חריף
חסה
שמנת חמוצה
ממליצה לקרוא את כל המתכון עד הסוף לפני שמתחילים
ארוחה מקסיקנית שכיף לארח איתה הרבה חברים, או סתם להתפנק בגיחה למקסיקו בזמן שאתם תקועים בבית

נשים את כל מרכיבי המרינדה (מלבד העוף כמובן) במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
משרים את חזות העוף במרינדה למשך שעה לפחות במקרר. אם אפשר עדיף אפילו להשרות אותם למשך לילה שלם.
מוציאים את העוף ומטגנים עד להשחמה במחבת עם מעט שמן זית. פורסים לרצועות.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה כ - 5 דק'. נוסיף את השום ונטגן עוד 2 דק'. נוסיף את הפלפל החריף ונטגן 2 דק' נוספות.
נוסיף את האורז, העגבניות והציר. נערבב היטב ונביא לרתיחה. נוריד לאש קטנה ונבשל בסיר מכוסה 20 דק'.
נכבה את האש ונניח מגבת מעל הסיר לפחות ל - 15 דק'.
משרים במקרר את השעועית בכלי מלא מים 12 שעות לפחות. שימו לב: כמות המים צרכה להיות כפולה מכמות השעועית.
נסנן את השעועית ונחמם סיר עם כף שמן זית. נוסיף את הבצל ומטגנים כ- 5 דק'. מוסיפים את השום והפלפל ומבשלים עוד דקה. נוסיף את הכמון ומערבבים.
נוסיף את השעועית וממלאים את הסיר מים (שוב כמות כפולה מכמות השעועית). נוסיף את האורגנו ועלי הדפנה, נביא לרתיחה.
נבשל על סף רתיחה כשעתיים או עד שהשעועית רכה. במהלך הבישול יצטבר קצף בראש הסיר שיש לקפות.
כשהשעועית מוכנה מוסיפים מלח, פלפל וצ'ילי יבש לפי הטעם.
טיפים לזירוז התהליך:
- אפשר להתמש בשימורים איכותיים של שעועית שחורה (אפשר למצוא במעדניות בוטיק למיניהן). אם זה מה שבחרתם. דלגו ישר לשלב טיגון הבצל והורידו את כמות המים לרבע כוס מים. זמן הבישול גם יתקצר חצי שעה בערך.
- יש גם דרך מהירה להשריית השעועית: שמים בסיר את השעועית ומכסים מים. מביאים לרתיחה כ- 3 דקות. מכבים את האש ונותנים לעמוד כשעתיים. לאחר שעתיים מחדשים את המים (מסננים את המים הישנים ושמים חדשים) וממשיכים על פי המתכון.
מערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים ומערבבים היטב תוך כדי מעיכה קלה של האבוקדו.
מערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים ומערבבים היטב.
מחממים קלות את הטורטייה במחבת רותחת ונקייה. מסדרים בשורות את כל המרכיבים במרכז הטורטייה (משאירים 5 ס"מ מכל צד של הטורטייה ללא מילוי). ומגלגלים כמו לאפה.
מרכיבים
הוראות הכנה
נשים את כל מרכיבי המרינדה (מלבד העוף כמובן) במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
משרים את חזות העוף במרינדה למשך שעה לפחות במקרר. אם אפשר עדיף אפילו להשרות אותם למשך לילה שלם.
מוציאים את העוף ומטגנים עד להשחמה במחבת עם מעט שמן זית. פורסים לרצועות.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה כ - 5 דק'. נוסיף את השום ונטגן עוד 2 דק'. נוסיף את הפלפל החריף ונטגן 2 דק' נוספות.
נוסיף את האורז, העגבניות והציר. נערבב היטב ונביא לרתיחה. נוריד לאש קטנה ונבשל בסיר מכוסה 20 דק'.
נכבה את האש ונניח מגבת מעל הסיר לפחות ל - 15 דק'.
משרים במקרר את השעועית בכלי מלא מים 12 שעות לפחות. שימו לב: כמות המים צרכה להיות כפולה מכמות השעועית.
נסנן את השעועית ונחמם סיר עם כף שמן זית. נוסיף את הבצל ומטגנים כ- 5 דק'. מוסיפים את השום והפלפל ומבשלים עוד דקה. נוסיף את הכמון ומערבבים.
נוסיף את השעועית וממלאים את הסיר מים (שוב כמות כפולה מכמות השעועית). נוסיף את האורגנו ועלי הדפנה, נביא לרתיחה.
נבשל על סף רתיחה כשעתיים או עד שהשעועית רכה. במהלך הבישול יצטבר קצף בראש הסיר שיש לקפות.
כשהשעועית מוכנה מוסיפים מלח, פלפל וצ'ילי יבש לפי הטעם.
טיפים לזירוז התהליך:
- אפשר להתמש בשימורים איכותיים של שעועית שחורה (אפשר למצוא במעדניות בוטיק למיניהן). אם זה מה שבחרתם. דלגו ישר לשלב טיגון הבצל והורידו את כמות המים לרבע כוס מים. זמן הבישול גם יתקצר חצי שעה בערך.
- יש גם דרך מהירה להשריית השעועית: שמים בסיר את השעועית ומכסים מים. מביאים לרתיחה כ- 3 דקות. מכבים את האש ונותנים לעמוד כשעתיים. לאחר שעתיים מחדשים את המים (מסננים את המים הישנים ושמים חדשים) וממשיכים על פי המתכון.
מערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים ומערבבים היטב תוך כדי מעיכה קלה של האבוקדו.
מערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים ומערבבים היטב.
מחממים קלות את הטורטייה במחבת רותחת ונקייה. מסדרים בשורות את כל המרכיבים במרכז הטורטייה (משאירים 5 ס"מ מכל צד של הטורטייה ללא מילוי). ומגלגלים כמו לאפה.