פשטידה שהיא קיש. את המרתון לכבוד השבועות נסיים עם הכוכב של שולחן השבועות – הפשטיקיש. קיש בגדול חייב תחתית של בצק פריך/קלתית ומילוי שמנתי עם מעט ירקות (אם בכלל), לפי האירופאים אם אי פעם תהיתם. פשטידה היא בעצם מה שרוצים, אין חוקים, ישראלים נו. כאן יש לנו שילוב של שניהם ומכאן השם.
לקחתי את הקלתית מהפשטיצילי (שגם היא מאוד מתאימה לארוחת השבועות) והחלפתי את המילוי.
יש בי אהבה גדולה לגבינות עיזים, הן הרבה יותר טעימות בעיני ומוסיפות בטעם המיוחד שלהן טוויסט מעניין לכל מנה. בשילוב מנצח של חציל ועגבניות שרי צלויים, אין מקום לטעויות.
הרי לכם הפשטיקיש מהטעימים שתאכלו ותתכוננו שלא ישאר ממנו אפילו לא פירור.
פשטידה שהיא קיש, עם גבינות עיזים, חצילים ועגבניות שרי צלויות. הפשטיקיש שיהיה הכוכב של שולחן השבועות שלכם

נחמם תנור ל – 180 מעלות
נערבב את כל חומרי הבצק, עד להתגבשות בצק גמיש ולא דביק.
נחצה את הבצק ל - 2. חצי אחד לשים במקרר לשעה לפחות לפני האפייה, חצי שני אפשר להקפיא לפעם הבאה.
נרדד את הבצק ונרפד איתו את תבנית האפייה. חשוב לעלות עם הבצק על השוליים של התבנית. טיפ לרידוד הבצק: נשים את הבצק בין שני ניירות אפייה ונרדד עד לעובי הרצוי. נקלף נייר אפייה אחד מהבצק, נניח את הבצק בתבנית ונקלף מעליו את הנייר השני. נהדק היטב את הבצק לתבנית.
אחרי שריפדנו את התבנית בבצק, נעבור עם מזלג בעדינות ונעשה חורים קטנים בבצק.
נשים מעל הבצק נייר אפייה ונשפוך מעל שעועית ונאפה את הבצק כ – 7 דקות. (השעועית עוזרת לבצק לא לעלות, אפשר לשמור את השעועית לפעם הבאה שנאפה).
נרפד שתי תבניות בנייר אפייה. נבזוק מעט שמן זית ומלח על נייר האפייה ונסדר על אחת את החצילים ועל השנייה את עגבניות השרי כאשר החלק הפנימי של העגבנייה מונח על התבנית.
נכניס לתנור ל – 20 דקות או עד להשחמה (בדר"כ העגבניות מוכנות לפני, לשים לב לפי העין).
בזמן שהירקות בתנור נטרוף בקערה: ביצים, שמנת, פטה עיזים ותבלינים.
מסדרים על הבצק שכבות לפי הסדר: חצילים, פרומעז, עגבניות ועלי בזיליקום
שופכים מעל את הבלילה מהקערה ומגרדים מעל, בעזרת פומפייה, את גבינת הקשקבל.
מכניסים לתנור ל – 30 דקות או עד שהקיש מקבל צבע שחום ויפה.
מרכיבים
הוראות הכנה
נחמם תנור ל – 180 מעלות
נערבב את כל חומרי הבצק, עד להתגבשות בצק גמיש ולא דביק.
נחצה את הבצק ל - 2. חצי אחד לשים במקרר לשעה לפחות לפני האפייה, חצי שני אפשר להקפיא לפעם הבאה.
נרדד את הבצק ונרפד איתו את תבנית האפייה. חשוב לעלות עם הבצק על השוליים של התבנית. טיפ לרידוד הבצק: נשים את הבצק בין שני ניירות אפייה ונרדד עד לעובי הרצוי. נקלף נייר אפייה אחד מהבצק, נניח את הבצק בתבנית ונקלף מעליו את הנייר השני. נהדק היטב את הבצק לתבנית.
אחרי שריפדנו את התבנית בבצק, נעבור עם מזלג בעדינות ונעשה חורים קטנים בבצק.
נשים מעל הבצק נייר אפייה ונשפוך מעל שעועית ונאפה את הבצק כ – 7 דקות. (השעועית עוזרת לבצק לא לעלות, אפשר לשמור את השעועית לפעם הבאה שנאפה).
נרפד שתי תבניות בנייר אפייה. נבזוק מעט שמן זית ומלח על נייר האפייה ונסדר על אחת את החצילים ועל השנייה את עגבניות השרי כאשר החלק הפנימי של העגבנייה מונח על התבנית.
נכניס לתנור ל – 20 דקות או עד להשחמה (בדר"כ העגבניות מוכנות לפני, לשים לב לפי העין).
בזמן שהירקות בתנור נטרוף בקערה: ביצים, שמנת, פטה עיזים ותבלינים.
מסדרים על הבצק שכבות לפי הסדר: חצילים, פרומעז, עגבניות ועלי בזיליקום
שופכים מעל את הבלילה מהקערה ומגרדים מעל, בעזרת פומפייה, את גבינת הקשקבל.
מכניסים לתנור ל – 30 דקות או עד שהקיש מקבל צבע שחום ויפה.
המתכונים מדהימים ,ההסברים מדויקים והתוצאה מעולה. כל הכבוד. המשיכי כך.
מאד מאד אסטטי.
תודה רבה, כיף לשמוע! 🙂