פשטיקיש חצילים, שרי צלויות וגבינות עיזים

קטגוריהרמת קושיקלול

פשטידה שהיא קיש. את המרתון לכבוד השבועות נסיים עם הכוכב של שולחן השבועות – הפשטיקיש. קיש בגדול חייב תחתית של בצק פריך/קלתית ומילוי שמנתי עם מעט ירקות (אם בכלל), לפי האירופאים אם אי פעם תהיתם. פשטידה היא בעצם מה שרוצים, אין חוקים, ישראלים נו. כאן יש לנו שילוב של שניהם ומכאן השם.

לקחתי את הקלתית מהפשטיצילי (שגם היא מאוד מתאימה לארוחת השבועות) והחלפתי את המילוי.

יש בי אהבה גדולה לגבינות עיזים, הן הרבה יותר טעימות בעיני ומוסיפות בטעם המיוחד שלהן טוויסט מעניין לכל מנה. בשילוב מנצח של חציל ועגבניות שרי צלויים, אין מקום לטעויות.

הרי לכם הפשטיקיש מהטעימים שתאכלו ותתכוננו שלא ישאר ממנו אפילו לא פירור.

פשטידה שהיא קיש, עם גבינות עיזים, חצילים ועגבניות שרי צלויות. הפשטיקיש שיהיה הכוכב של שולחן השבועות שלכם

פשטידת חצילים, עגבניות וגבינות עיזים

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה40 דקותזמן בישול30 דקותסה"כשעה 10 דקות

לבצק
 3 כוסות קמח
 1 גביע יוגורט
 200 ג' חמאה
למלית
 3 ביצים
 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
 100 ג' גבינת פטה עיזים מפוררת
 גבינת פרומעז חתוכה לטבעות
 חציל גדול מקולף לפסים ופרוס לעובי של 1 ס"מ
 20 עגבניות שרי חצויות
 עלים מ – 2 גבעולי בזיליקום
 200 ג' קשקבל
 מלח
 פלפל
 אגוז מוסקט

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות

בצק
2

נערבב את כל חומרי הבצק, עד להתגבשות בצק גמיש ולא דביק.

3

נחצה את הבצק ל - 2. חצי אחד לשים במקרר לשעה לפחות לפני האפייה, חצי שני אפשר להקפיא לפעם הבאה.

4

נרדד את הבצק ונרפד איתו את תבנית האפייה. חשוב לעלות עם הבצק על השוליים של התבנית. טיפ לרידוד הבצק: נשים את הבצק בין שני ניירות אפייה ונרדד עד לעובי הרצוי. נקלף נייר אפייה אחד מהבצק, נניח את הבצק בתבנית ונקלף מעליו את הנייר השני. נהדק היטב את הבצק לתבנית.

5

אחרי שריפדנו את התבנית בבצק, נעבור עם מזלג בעדינות ונעשה חורים קטנים בבצק.

6

נשים מעל הבצק נייר אפייה ונשפוך מעל שעועית ונאפה את הבצק כ – 7 דקות. (השעועית עוזרת לבצק לא לעלות, אפשר לשמור את השעועית לפעם הבאה שנאפה).

מילוי
7

נרפד שתי תבניות בנייר אפייה. נבזוק מעט שמן זית ומלח על נייר האפייה ונסדר על אחת את החצילים ועל השנייה את עגבניות השרי כאשר החלק הפנימי של העגבנייה מונח על התבנית.

8

נכניס לתנור ל – 20 דקות או עד להשחמה (בדר"כ העגבניות מוכנות לפני, לשים לב לפי העין).

9

בזמן שהירקות בתנור נטרוף בקערה: ביצים, שמנת, פטה עיזים ותבלינים.

10

מסדרים על הבצק שכבות לפי הסדר: חצילים, פרומעז, עגבניות ועלי בזיליקום

11

שופכים מעל את הבלילה מהקערה ומגרדים מעל, בעזרת פומפייה, את גבינת הקשקבל.

12

מכניסים לתנור ל – 30 דקות או עד שהקיש מקבל צבע שחום ויפה.

מרכיבים

לבצק
 3 כוסות קמח
 1 גביע יוגורט
 200 ג' חמאה
למלית
 3 ביצים
 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
 100 ג' גבינת פטה עיזים מפוררת
 גבינת פרומעז חתוכה לטבעות
 חציל גדול מקולף לפסים ופרוס לעובי של 1 ס"מ
 20 עגבניות שרי חצויות
 עלים מ – 2 גבעולי בזיליקום
 200 ג' קשקבל
 מלח
 פלפל
 אגוז מוסקט

הוראות הכנה

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות

בצק
2

נערבב את כל חומרי הבצק, עד להתגבשות בצק גמיש ולא דביק.

3

נחצה את הבצק ל - 2. חצי אחד לשים במקרר לשעה לפחות לפני האפייה, חצי שני אפשר להקפיא לפעם הבאה.

4

נרדד את הבצק ונרפד איתו את תבנית האפייה. חשוב לעלות עם הבצק על השוליים של התבנית. טיפ לרידוד הבצק: נשים את הבצק בין שני ניירות אפייה ונרדד עד לעובי הרצוי. נקלף נייר אפייה אחד מהבצק, נניח את הבצק בתבנית ונקלף מעליו את הנייר השני. נהדק היטב את הבצק לתבנית.

5

אחרי שריפדנו את התבנית בבצק, נעבור עם מזלג בעדינות ונעשה חורים קטנים בבצק.

6

נשים מעל הבצק נייר אפייה ונשפוך מעל שעועית ונאפה את הבצק כ – 7 דקות. (השעועית עוזרת לבצק לא לעלות, אפשר לשמור את השעועית לפעם הבאה שנאפה).

מילוי
7

נרפד שתי תבניות בנייר אפייה. נבזוק מעט שמן זית ומלח על נייר האפייה ונסדר על אחת את החצילים ועל השנייה את עגבניות השרי כאשר החלק הפנימי של העגבנייה מונח על התבנית.

8

נכניס לתנור ל – 20 דקות או עד להשחמה (בדר"כ העגבניות מוכנות לפני, לשים לב לפי העין).

9

בזמן שהירקות בתנור נטרוף בקערה: ביצים, שמנת, פטה עיזים ותבלינים.

10

מסדרים על הבצק שכבות לפי הסדר: חצילים, פרומעז, עגבניות ועלי בזיליקום

11

שופכים מעל את הבלילה מהקערה ומגרדים מעל, בעזרת פומפייה, את גבינת הקשקבל.

12

מכניסים לתנור ל – 30 דקות או עד שהקיש מקבל צבע שחום ויפה.

פשטידה שהיא קיש: פשטיקיש חצילים, שרי צלויות וגבינות עיזים

2 Comments

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) מאי 24, 2020 at 10:45 am

    המתכונים מדהימים ,ההסברים מדויקים והתוצאה מעולה. כל הכבוד. המשיכי כך.
    מאד מאד אסטטי.

    Reply
    1. שחר שיצר מאי 25, 2020 at 4:00 am

      תודה רבה, כיף לשמוע! 🙂

      Reply

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.