קציצות הודו בחצילים ושרי

קטגוריהרמת קושיקלול

סיר קציצות הודו ברוטב מפנק של חצילים ועגבניות שרי

ההיריון גורם לי להיות נורא לא החלטית בזמן האחרון, בעיקר כשזה נוגע לאוכל. לא מצליחה להתפקס על מה בא לי או לא בא לי כי פשוט בא לי הכל! הכלללל!

במצב שכזה אני מכינה סיר קציצות שתמיד בא לי עליו, ברוטב אלוהי של חצילים ועגבניות שרי, אין מה להתבלבל יותר מידי.

מארגנת סיר של אורז מלא ונהיה לי שקט בראש. עכשיו, זה מה שבא לי!

סיר קציצות הודו ברוטב מענג של חצילים ועגבניות שרי

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה40 דקותזמן בישול25 דקותסה"כשעה 5 דקות

לקציצות
 500 גר' הודו טחון
 בצל מגורד
 גזר מגורד
 2 שיני שום כתושות
 ביצה
 1/3 כוס שיבולת שועל דקה
 צרור כוסברה
 צרור פטרוזיליה
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 חצי כפית כמון
 חצי כפית פפריקה
לרוטב
 2 בצלים חתוכים לקוביות
 1 חציל בלאדי בינוני חתוך לקוביות
 חצי סלסילה עגבניות שרי חצויות
 4-5 שיני שום פרוסות דק
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 כפית כמון
 חצי כפית פפריקה מתוקה
 חצי כפית בהרט
 כוס ציר עוף/מים רותחים

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נערבב את כל חומרי הקציצות בקערה ונכניס למקרר להתייצבות.

3

נפזר את החצילים ו – 2 בצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, נבזוק מעל מעט שמן זית ונכניס לתנור ל – 30 דקות . נערבב מידי פעם.

4

בזמן שהחצילים והבצל בתנור, נחמם סיר רחב ושטוח עם מעט שמן זית. נוציא מהמקרר את הקערה עם התערובת וניצור קציצות. נכניס את הקציצות לסיר לסגירה קלה, בערך דקה מכל צד ונוציא.

5

נוסיף מעט שמן זית לסיר ונוסיף את השום ואת התבלינים. נטגן תוך כדי ערבוב עד שמתחיל לעלות ניחוח של התבלינים.

6

נוסיף את עגבניות השרי ונבשל כ – 5 דקות.

7

נוסיף את החצילים והבצל ונערבב היטב, נבשל 5 דקות נוספות.

8

נוסיף כוס ציר עוף (או מים רותחים) ונביא לרתיחה.

9

נוסיף את הקציצות ונביא לרתיחה בשנית.

10

ננמיך את האש, נכסה את הסיר ונבשל כ – 15 דקות .

מרכיבים

לקציצות
 500 גר' הודו טחון
 בצל מגורד
 גזר מגורד
 2 שיני שום כתושות
 ביצה
 1/3 כוס שיבולת שועל דקה
 צרור כוסברה
 צרור פטרוזיליה
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 חצי כפית כמון
 חצי כפית פפריקה
לרוטב
 2 בצלים חתוכים לקוביות
 1 חציל בלאדי בינוני חתוך לקוביות
 חצי סלסילה עגבניות שרי חצויות
 4-5 שיני שום פרוסות דק
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 כפית כמון
 חצי כפית פפריקה מתוקה
 חצי כפית בהרט
 כוס ציר עוף/מים רותחים

הוראות הכנה

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נערבב את כל חומרי הקציצות בקערה ונכניס למקרר להתייצבות.

3

נפזר את החצילים ו – 2 בצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, נבזוק מעל מעט שמן זית ונכניס לתנור ל – 30 דקות . נערבב מידי פעם.

4

בזמן שהחצילים והבצל בתנור, נחמם סיר רחב ושטוח עם מעט שמן זית. נוציא מהמקרר את הקערה עם התערובת וניצור קציצות. נכניס את הקציצות לסיר לסגירה קלה, בערך דקה מכל צד ונוציא.

5

נוסיף מעט שמן זית לסיר ונוסיף את השום ואת התבלינים. נטגן תוך כדי ערבוב עד שמתחיל לעלות ניחוח של התבלינים.

6

נוסיף את עגבניות השרי ונבשל כ – 5 דקות.

7

נוסיף את החצילים והבצל ונערבב היטב, נבשל 5 דקות נוספות.

8

נוסיף כוס ציר עוף (או מים רותחים) ונביא לרתיחה.

9

נוסיף את הקציצות ונביא לרתיחה בשנית.

10

ננמיך את האש, נכסה את הסיר ונבשל כ – 15 דקות .

קציצות הודו בחצילים ושרי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.