איזה כיף שחזרנו לשגרה ואפשר לארח שוב!
אין דבר שאני יותר אוהבת מלבשל לאהובים עליי. משפחה וחברים, כשהם מתענגים על משהו שהכנתי אני נמסה כמו חמאה.
לכבוד המאורע הכנתי לכם מתכון מושלם לאירוח. היא יפה ומרשימה, היא טעימה וממכרת והכי חשוב, ממש פשוטה להכנה למרות שהיא תיראה לאורחים שלכם כאילו עמלתם עליה ימים ולילות. ה – מקלובה.
מקלובה היא מנה מהמטבח הערבי שמאופיינת בדרך כלל בהרבה ירקות מטוגנים והמון שמן. טיגונים והרבה שמן זה לא משהו שאני אישית מתחברת אליו ולכן עשיתי טייק אוף למנה השומנית ויצאה מקלובה בריאה וטעימה לא פחות!
מנה חגיגית ומיוחדת שכיף להגיש לאורחים. מקלובה דגים ללא טיגון, מלאה בעשבי תיבול וטעימה בטירוף!

נחמם תנור ל – 180 מעלות. נניח על תבנית אפייה פלחי בצל ושיני שום. נבזוק מעליהם מעט שמן זית, מלח ופלפל ונצלה בתנור ל 15 דקות.
על מחבת חמה, נשים מעט שמן זית ונצלה את הדג כאשר העור כלפי מטה (כלומר, נוגע במחבת) כ - 3 דקות . נוריד לצלחת כאשר העור כלפי מעלה וניתן לו להצטנן. צליית הדג הינה רק לצד אחד, שאר הבישול שלו קורה בהמשך.
אחרי שפילה הדג התקרר מעט נוריד לו את העור.
נערבב בקערה את האורז, עשבי התיבול הקצוצים, תבלינים ו – 3 כפות שמן זית.
נסדר את הסיר: נשים מעט שמן זית בתחתית הסיר ונסדר את פרוסות החציל. נמליח ונפלפל.
מעל החצילים נשים את הדגים, נמליח נפלפל ונגרד מעל פרוסות הדג קליפת לימון.
מעל הדגים נפזר את הבצל הסגול ושיני השום (אחרי שהורדנו מהם את הקליפה).
מעל נשים את האורז המתובל ונהדק אותו היטב.
נרתיח את ציר הדגים (אם אין אפשר להשתמש במים רותחים במקום), נעלה את הסיר שסידרנו על אש גבוהה ונשפוך מעל את הציר.
נוריד לאש בינונית ונכסה את הסיר במגבת ואז במכסה הסיר (כמו בתמונה), נבשל 10 דקות .
נהפוך את הסיר בזהירות על משטח רחב ונשאיר את הסיר הפוך ל - 5 דקות (שימו לב שהמשטח יותר רחב מהסיר). נוריד את הסיר ונגיש.
מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון לפני שאוכלים.
מרכיבים
הוראות הכנה
נחמם תנור ל – 180 מעלות. נניח על תבנית אפייה פלחי בצל ושיני שום. נבזוק מעליהם מעט שמן זית, מלח ופלפל ונצלה בתנור ל 15 דקות.
על מחבת חמה, נשים מעט שמן זית ונצלה את הדג כאשר העור כלפי מטה (כלומר, נוגע במחבת) כ - 3 דקות . נוריד לצלחת כאשר העור כלפי מעלה וניתן לו להצטנן. צליית הדג הינה רק לצד אחד, שאר הבישול שלו קורה בהמשך.
אחרי שפילה הדג התקרר מעט נוריד לו את העור.
נערבב בקערה את האורז, עשבי התיבול הקצוצים, תבלינים ו – 3 כפות שמן זית.
נסדר את הסיר: נשים מעט שמן זית בתחתית הסיר ונסדר את פרוסות החציל. נמליח ונפלפל.
מעל החצילים נשים את הדגים, נמליח נפלפל ונגרד מעל פרוסות הדג קליפת לימון.
מעל הדגים נפזר את הבצל הסגול ושיני השום (אחרי שהורדנו מהם את הקליפה).
מעל נשים את האורז המתובל ונהדק אותו היטב.
נרתיח את ציר הדגים (אם אין אפשר להשתמש במים רותחים במקום), נעלה את הסיר שסידרנו על אש גבוהה ונשפוך מעל את הציר.
נוריד לאש בינונית ונכסה את הסיר במגבת ואז במכסה הסיר (כמו בתמונה), נבשל 10 דקות .
נהפוך את הסיר בזהירות על משטח רחב ונשאיר את הסיר הפוך ל - 5 דקות (שימו לב שהמשטח יותר רחב מהסיר). נוריד את הסיר ונגיש.
מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון לפני שאוכלים.