פסטה פסטו

קטגוריהרמת קושיבינוני

עכשיו שיש לנו זמן לפנק את עצמנו, זה הזמן להפקות כיפיות שמעבירות זמן במטבח.

בשבילי זה ממש תרפיה, אני יכולה לבלות ימים בהכנת בצק ופסטה טרייה, כשזה מצליח, יש בזה משהו כל כך מספק שפשוט עושה לי אושר בלב.

גם אם אין לכם מכונת פסטה, קחו מערוך ותרדדו לבצק את החיים ועם סכין תחתכו לרצועות.

מה שאומר, שאין תירוצים, כל אחד יכול להכין פסטה לבד.

זו קצת עבודה אבל נשבעת ביקר לי שזה שווה כל ביס שיבוא בסוף. אין כמו פסטה טרייה.

מתכון לממרח פסטו - כאן.

 

פסטה מקמח כוסמין מלא ברוטב פסטו קלאסי. אין טעויות כאן, מתכון קלאסי ומפנק לימים שצריך להתנחם בפסטה ולהעביר קצת זמן.

פסטה פסטו

מס' מנות1 מנות
זמן הכנהשעה 20 דקותזמן בישול3 דקותסה"כשעה 23 דקות

לפסטה הטרייה
 300 גרם קמח כוסמין מלא
 3 ביצים
 כף שמן זית
 מלח
לפסטו
 2 כוסות בזיליקום טרי
 50 גרם פרמז'ן
 3 שיני שום קלופות
 חצי כוס שמן זית
 רבע כוס צנוברים
 כפית מלח

1

את הרוטב נכין מראש, תמיד הרוטב מחכה לפסטה. אם הכנתם את הפסטו מראש, חממו מחבת עם כוס פסטו על אש קטנה. אם סמיך מידי, הוסיפו מעט ממי הבישול של הפסטה.

2

נשים את הקמח על משטח גדול ונקי, ניצור בו גומחה גדולה לתוכה נכניס 3 ביצים.

3

בעזרת מזלג, נטרוף את הביצים תוך כדי לקיחת קמח בעדינות מ"חומות" הקמח. כאשר הבלילה מתחילה להתייצב נעבור ללישה ביד עד לקבלת בצק אחיד. נמשיך ללוש את הבצק כ- 10 דקות. איך נדע שהבצק מוכן? כאשר נדחוף בעדינות אצבע לתוכו הבצק יחזור לקדמותו, אם נשארה גומה מהאצבע המשיכו ללוש.
ניתן לעשות את הבצק במיקסר בעזרת וו לישה.

4

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס להתייצבות במקרר כ - 60 דקות

5

על משטח מקומח, נחלק את הבצק ל - 4. נרדד בעזרת הידיים עד שהבצק עובר בפתח הכי עבה של מכונת הפסטה.
נמשיך להעביר את הבצק כאשר כל פעם נוריד את המספר של הפתח. נסיים במספר 4 של המכונה.
חשוב מאוד! לקמח מעט את הבצק בכל פעם שמעבירים אותו במכונת פסטה.

6

אחרי שהבצק מספיק דק, נעביר לחלק שמחלק את הבצק לרצועות הפסטה בעובי הרצוי.

7

נקמח מעט את רצועות הפסטה כדי שלא ידבקו, נבשל במים רותחים עם מעט מלח כ- 3 דקות.

8

נעביר את הפסטה ישר למחבת/סיר עם הרוטב ונערבב היטב.

מרכיבים

לפסטה הטרייה
 300 גרם קמח כוסמין מלא
 3 ביצים
 כף שמן זית
 מלח
לפסטו
 2 כוסות בזיליקום טרי
 50 גרם פרמז'ן
 3 שיני שום קלופות
 חצי כוס שמן זית
 רבע כוס צנוברים
 כפית מלח

הוראות הכנה

1

את הרוטב נכין מראש, תמיד הרוטב מחכה לפסטה. אם הכנתם את הפסטו מראש, חממו מחבת עם כוס פסטו על אש קטנה. אם סמיך מידי, הוסיפו מעט ממי הבישול של הפסטה.

2

נשים את הקמח על משטח גדול ונקי, ניצור בו גומחה גדולה לתוכה נכניס 3 ביצים.

3

בעזרת מזלג, נטרוף את הביצים תוך כדי לקיחת קמח בעדינות מ"חומות" הקמח. כאשר הבלילה מתחילה להתייצב נעבור ללישה ביד עד לקבלת בצק אחיד. נמשיך ללוש את הבצק כ- 10 דקות. איך נדע שהבצק מוכן? כאשר נדחוף בעדינות אצבע לתוכו הבצק יחזור לקדמותו, אם נשארה גומה מהאצבע המשיכו ללוש.
ניתן לעשות את הבצק במיקסר בעזרת וו לישה.

4

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס להתייצבות במקרר כ - 60 דקות

5

על משטח מקומח, נחלק את הבצק ל - 4. נרדד בעזרת הידיים עד שהבצק עובר בפתח הכי עבה של מכונת הפסטה.
נמשיך להעביר את הבצק כאשר כל פעם נוריד את המספר של הפתח. נסיים במספר 4 של המכונה.
חשוב מאוד! לקמח מעט את הבצק בכל פעם שמעבירים אותו במכונת פסטה.

6

אחרי שהבצק מספיק דק, נעביר לחלק שמחלק את הבצק לרצועות הפסטה בעובי הרצוי.

7

נקמח מעט את רצועות הפסטה כדי שלא ידבקו, נבשל במים רותחים עם מעט מלח כ- 3 דקות.

8

נעביר את הפסטה ישר למחבת/סיר עם הרוטב ונערבב היטב.

פסטה פסטו

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.