פילה מוסר ים בסלסת מנגו

קטגוריהרמת קושיקלול

פילה מוסר ים בסלסה של מנגו ואבוקדו. מנה קלילה, רזה וטעימה

יום שישי. איך אני אוהבת את היום הזה, יש אווירה רגועה באוויר הכל מתנהל שונה באותו יום. חופש.

לי אישית יש חשק עז להיכנס למטבח ביום הזה ולהוציא ממנו את המיטב. אין על הבישולים של שישי, גלגלצ של סופ"ש רגוע ברקע, מצרכים טריים מהשוק ואני בעולם משלי.

השבוע התחשק לי לגוון קצת במנת הדגים ולקחת אותה למחוזות אחרים. כשיש מוסר ים אצל הדייג אני ישר לוקחת ואחרי זה חושבת מה אני עושה איתו. זה דג מופלא, עסיסי ועדין שאפשר לעשות איתו הכל!

מסתובבת בשוק, מריחה מנגו – זאת העונה! אין על מנגו! לקחתי.

נזכרת שבסיבוב האחרון בשוק גיליתי את מוצר הגלם המופלא – תירס לבן. אם אתם עדיין לא מכירים, אתם חייבים לנסות! הוא לא דורש בישול, מתוק בצורה מיוחדת ובעיקר נורא טעים. לקחתי.

יש עוד אבוקדו טובים? יש! לא יודעת איך אבל אפשר למצוא בכל מקום. לקחתי.

מפה כבר הדרך שלי סלולה למוסר ים עם סלסת מנגו שתעשה לי בדיוק את הגיוון שאני צריכה.

תגוונו קצת, זה כיף.

פילה מוסר ים בסלסה של מנגו ואבוקדו. מנה קלילה, רזה וטעימה שמכינים בפחות מ - 20 דקות וכיף לגוון איתה את שולחן השבת.

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה10 דקותזמן בישול7 דקותסה"כ17 דקות

לדגים
 2 דגי מוסר ים מפולטים
 חצי לימון פרוס דק
 2-3 ענפי טימין
 מלח
 פלפל
 שמן זית
לסלסת מנגו
 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
 בצל סגול קטן קצוץ דק
 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות
 2 קלחי תירס לבן
 חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
 2 שיני שום כתושות
 צרור עלי כוסברה קצוצים גס
 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
 מיץ ליים שלם או חצי לימון
 מלח
 פלפל
 מעט שמן זית

סלסת מנגו
1

"נגלח" את קלחי התירס כך שנפריד את גרעיני התירס מהקלח. תירס לבן הוא זן שאינו דורש בישול מקדים ואפשר לאכול אותו טרי. אפשר להשתמש בכל סוג אחר של תירס למקרה שלא מצאתם את הלבן, רק תבשלו אותו לפני במים רותחים או להעביר צלייה במחבת גריל.

2

נערבב את כל מרכיבי הסלט בקערה. נתבל במלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית.

דגים
3

נחמם מחבת גריל ונשמן אותה קלות בשמן זית. נניח בקצות המחבת ענפי טימין.

4

נניח את הדגים כשהעור כלפי מטה. מעל הדגים נבזוק מעט שמן זית, פלחי לימון, מלח ופלפל. נצרוב את הדג כ- 5 דק'. נוריד את פלחי הלימון ונהפוך את הדג, נצרוב 2 דק' נוספות.

מרכיבים

לדגים
 2 דגי מוסר ים מפולטים
 חצי לימון פרוס דק
 2-3 ענפי טימין
 מלח
 פלפל
 שמן זית
לסלסת מנגו
 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
 בצל סגול קטן קצוץ דק
 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות
 2 קלחי תירס לבן
 חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
 2 שיני שום כתושות
 צרור עלי כוסברה קצוצים גס
 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
 מיץ ליים שלם או חצי לימון
 מלח
 פלפל
 מעט שמן זית

הוראות הכנה

סלסת מנגו
1

"נגלח" את קלחי התירס כך שנפריד את גרעיני התירס מהקלח. תירס לבן הוא זן שאינו דורש בישול מקדים ואפשר לאכול אותו טרי. אפשר להשתמש בכל סוג אחר של תירס למקרה שלא מצאתם את הלבן, רק תבשלו אותו לפני במים רותחים או להעביר צלייה במחבת גריל.

2

נערבב את כל מרכיבי הסלט בקערה. נתבל במלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית.

דגים
3

נחמם מחבת גריל ונשמן אותה קלות בשמן זית. נניח בקצות המחבת ענפי טימין.

4

נניח את הדגים כשהעור כלפי מטה. מעל הדגים נבזוק מעט שמן זית, פלחי לימון, מלח ופלפל. נצרוב את הדג כ- 5 דק'. נוריד את פלחי הלימון ונהפוך את הדג, נצרוב 2 דק' נוספות.

פילה מוסר ים בסלסת מנגו

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.