אורז עם בשר טחון

קטגוריהרמת קושיקלול

אורז עם בשר טחון, ארוחה בסיר אחד שמכינים צ'יק צ'ק כשאין זמן או כוח לבשל.

יש לי ימים כאלה, למרות שיש לי את כל הזמן שבעולם אין לי חשק לבשל ויש פיות להאכיל.

בימים שכאלה אני עושה מנה שהולכת איתי מימיי הראשונים במטבח שלי.

כשרק יצאתי מהבית זה היה אחד המתכונים שכיכבו אצלי במטבח. יום אחד חזרתי בשעה ממש מאוחרת מהעבודה ואמא כבר ישנה, ניסיתי להיזכר במשהו שקל להכין. היה לי סיר אורז מוכן ובשר טחון שתכנני להקציץ ונזכרתי שאמא הייתה עושה סיר כזה של אורז עם בשר.

לא ידעתי בדיוק איך היא מכינה אבל ניסיתי לאלתר משהו ויצא טעים ומאוד מזכיר את מה שהיא הייתה עושה. בגיל 21 זה היה נורמלי לתקוע מנה של אורז עם בשר ב2 בלילה אבל אני ממש לא ממליצה על זה היום או מסוגלת לזה.

מאז התפתחו כישורי במטבח והטעמים שלי אבל המתכון הוא אותו מתכון פשוט עם כמה שדרוגים שאספתי במשך הזמן.

מומלץ להגיש ליד סלט ירקות קצוץ וטחינה, זה השילוב המושלם.

ארוחה בסיר אחד של בשר טחון עם אורז. מינמום עבודה ומקסימום הנאה, המתכון לימים שאין לכם כוח להיכנס למטבח.

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה25 דקותזמן בישול5 דקותסה"כ30 דקות

 500 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש (שומן הכבש לא חובה אבל מאוד מוסיף)
 2 בצלים חתוכים לקוביות
 4 שיני שום פרוסות
 כוס אורז בסמטי
 חופן עלי כוסברה קצוץ גס
 חופן עלי פטרוזיליה קצוץ גס
 חופן עלי נענע קצוץ גס
 רבע כוס צנוברים/שקדים מולבנים/גם וגם
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 כפית ראס אל חנות
 חצי כפית בהרט
 חצי כפית הל
 חצי כפית קינמון

1

מכינים את האורז לפי הוראות יצרן (אפשר להכין מראש).

2

על אש גבוהה מחממים סיר עמוק ורחב עם מעט שמן זית. מסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להשחים, מוסיפים את השום ומורידים לאש נמוכה עד לריכוך ושקיפות הבצל. בערך 10 דקות.

3

מגבירים את האש ומוסיפים לסיר את הבשר הטחון, מפוררים בעזרת מזלג ומערבבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו.

4

מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5

מוסיפים את האורז ומערבבים שוב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

6

מחממים מחבת קטנה (ללא שימון) וקולים בה את הצנוברים והשקדים עד השחמה קלה. כל הזמן להקפיץ/לערבב את המחבת ולא להוריד ממנה את העיניים, זה יכול להישרף ברגע אחד של חוסר תשומת לב.

7

מוסיפים את עשבי התיבול, צנוברים ושקדים קלויים לסיר ומערבבים היטב.

8

מגישים עם סלט קצוץ וטחינה.

מרכיבים

 500 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש (שומן הכבש לא חובה אבל מאוד מוסיף)
 2 בצלים חתוכים לקוביות
 4 שיני שום פרוסות
 כוס אורז בסמטי
 חופן עלי כוסברה קצוץ גס
 חופן עלי פטרוזיליה קצוץ גס
 חופן עלי נענע קצוץ גס
 רבע כוס צנוברים/שקדים מולבנים/גם וגם
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 כפית ראס אל חנות
 חצי כפית בהרט
 חצי כפית הל
 חצי כפית קינמון

הוראות הכנה

1

מכינים את האורז לפי הוראות יצרן (אפשר להכין מראש).

2

על אש גבוהה מחממים סיר עמוק ורחב עם מעט שמן זית. מסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להשחים, מוסיפים את השום ומורידים לאש נמוכה עד לריכוך ושקיפות הבצל. בערך 10 דקות.

3

מגבירים את האש ומוסיפים לסיר את הבשר הטחון, מפוררים בעזרת מזלג ומערבבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו.

4

מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5

מוסיפים את האורז ומערבבים שוב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

6

מחממים מחבת קטנה (ללא שימון) וקולים בה את הצנוברים והשקדים עד השחמה קלה. כל הזמן להקפיץ/לערבב את המחבת ולא להוריד ממנה את העיניים, זה יכול להישרף ברגע אחד של חוסר תשומת לב.

7

מוסיפים את עשבי התיבול, צנוברים ושקדים קלויים לסיר ומערבבים היטב.

8

מגישים עם סלט קצוץ וטחינה.

אורז עם בשר טחון

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.