חומוס שווארמה

קטגוריהרמת קושיקלול

כשנכנסתי להיריון הבנתי שאני נכנסת לעולם החארטות. כל מיני דברים מוזרים שאסור, שמותר שכדאי או לא כדאי. לכל אחת דעה שונה והפוכה מאחרת וכולן בטוחות בצדקתן.

החלטתי לא לתת לזה להשפיע עליי יותר מידי ואני אוסרת על עצמי את הדברים שמבחינה הגיונית אני מצליחה להבין את הנזק שהם עלולים לעשות לעוברית שתחת חסותי.

אחד הדברים האסורים והאהובים עליי ביותר בעולם הוא – חומוס. איך הדבר הבריא הזה יכול להזיק?!?!

אז מסתבר שחומוס, אחרי שנטחן וישב בסיר יותר מידי זמן ובתנאים לא תנאים עלול להכיל את חיידק הליסטריה (יכול לפגוע קשות בעובר ואפילו לגרום להפלות, שלא נדע) ועוד חולירות כאלה ואחרות.

אז כאן אמרתי לעצמי, שחומוס של סופ"ש בעיר התחתית בחיפה ירד מהפרק והחומוסיה תיפתח מחדש בבית, עם הנינג'ה שלי.

כל עוד החומוס טרי ומוכן בתנאי ניקיון של פולנייה, כפי שאני מורגלת, אין סיבה לדאגה.

וכמובן כשמשהו אסור, כמה שאני רוצה אותו? מלאאא!!

אז הפקת החומוס יצאה לדרך לפני שלושה ימים - השרייה, הנבטה קלה (לא חובה להנביט אך מומלץ למי שיש לו בעיות עיכול) כדי להקל על הבטן ויאללה התחלנו.

חומוס שווארמה שעושים בבית והבונוס: נותנים לגוף חלבון מלא וברזל העוזרים לחזק אותו.

חומוס שווארמה

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה0 minזמן בישול0 min

לחומוס
 4 כוסות גרגירי חומוס אחרי השרייה של לילה לפחות
 2 בצלים חתוכים גס
 8 שיני שום
 2 כפיות כמון
 כוס טחינה גולמית
 מיץ מ - 2 לימונים
 2 כפיות מלח
 כפית פלפל שחור
לשווארמה
 500 ג' שווארמה הודו נקמה פרוס דק
 100 גר' שומן כבש/טלה קצוץ דק (לא חובה אבל מאוווד מוסיף)
 חבילת פטריות פורטבלו פרוסות דק
 בצל גדול פרוס דק
 כפית מלח
 כפית כמון
 חצי כפית כורכום
 חצי כפית אבקת קארי
 חצי כפית כוסברה טחונה
 חצי כפית פלפל שחור

חומוס
1

נרתיח 4 כוסות מים, נוסיף את גרגירי החומוס, בצל, שום וכמון. נבשל כשעתיים או עד שהחומוס רך.

2

נסנן את המים ונשמור אותם להמשך. במעבד מזון נטחן את גרגירי החומוס, הבצלים והשום עם חצי כוס ממי הבישול שלהם.

3

בנתיים, בקערה נפרדת, נערבב את הטחינה עם כוס מי בישול, לימון, מלח ופלפל ונכניס למעבד מזון.

4

מעבדים את הכל יחד עד לקבלת המרקם הרצוי. ניתן להמשיך להוסיף ממי הבישול עם הטחינה עד לקבלת מרקם רצוי.

5

טועמים ומתקנים תיבול.

שווארמה
6

נחמם מחבת עם מעט שמן זית, נטגן את הבצל עד להשחמה ונוסיף את שומן הכבש/טלה.

7

נוסיף את רצועות השווארמה ונערבב היטב, נטגן עד שמוכן.

8

נוסיף את הפטריות ואת התבלינים ונערבב היטב, נמשיך להקפיץ על מחבת לעוד 5 דקות.

9

נטעם ונתקן תיבול אם צריך.

הגשה
10

נסדר את החומוס בצלחת ובמרכזה נשים את השווארמה, נזלף מעט שמן זית וננגב עם פרוסות בצל או פיתה.

מרכיבים

לחומוס
 4 כוסות גרגירי חומוס אחרי השרייה של לילה לפחות
 2 בצלים חתוכים גס
 8 שיני שום
 2 כפיות כמון
 כוס טחינה גולמית
 מיץ מ - 2 לימונים
 2 כפיות מלח
 כפית פלפל שחור
לשווארמה
 500 ג' שווארמה הודו נקמה פרוס דק
 100 גר' שומן כבש/טלה קצוץ דק (לא חובה אבל מאוווד מוסיף)
 חבילת פטריות פורטבלו פרוסות דק
 בצל גדול פרוס דק
 כפית מלח
 כפית כמון
 חצי כפית כורכום
 חצי כפית אבקת קארי
 חצי כפית כוסברה טחונה
 חצי כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

חומוס
1

נרתיח 4 כוסות מים, נוסיף את גרגירי החומוס, בצל, שום וכמון. נבשל כשעתיים או עד שהחומוס רך.

2

נסנן את המים ונשמור אותם להמשך. במעבד מזון נטחן את גרגירי החומוס, הבצלים והשום עם חצי כוס ממי הבישול שלהם.

3

בנתיים, בקערה נפרדת, נערבב את הטחינה עם כוס מי בישול, לימון, מלח ופלפל ונכניס למעבד מזון.

4

מעבדים את הכל יחד עד לקבלת המרקם הרצוי. ניתן להמשיך להוסיף ממי הבישול עם הטחינה עד לקבלת מרקם רצוי.

5

טועמים ומתקנים תיבול.

שווארמה
6

נחמם מחבת עם מעט שמן זית, נטגן את הבצל עד להשחמה ונוסיף את שומן הכבש/טלה.

7

נוסיף את רצועות השווארמה ונערבב היטב, נטגן עד שמוכן.

8

נוסיף את הפטריות ואת התבלינים ונערבב היטב, נמשיך להקפיץ על מחבת לעוד 5 דקות.

9

נטעם ונתקן תיבול אם צריך.

הגשה
10

נסדר את החומוס בצלחת ובמרכזה נשים את השווארמה, נזלף מעט שמן זית וננגב עם פרוסות בצל או פיתה.

חומוס שווארמה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.