מוסר ים בקארי הודי

קטגוריהרמת קושיקלול

תמיד אני נרדמת עם המחשבה של מה אני יאכל מחר, מארגנת לי בראש את הסדר היום שאני צריכה כדי לייצר את מה שבא לי עליו.

מתכננת לו"ז הפקה בראש שלי, מה צריך מתי ואיך, איפה זה נכנס לי בלו"ז של החיים, עבודה, חברים, משפחה, כושר וכו'.

אני טיפוס של הספקים וניצול מיטבי של כל דקה ביום, מצליחה לדחוף את כל מה שתכננתי בלילה ביום הקצר כולל קנית מצרכים בישולם ואכילתם. יום טוב זה יום שלא היה לי בו דקה לנשום. ככה אני אוהבת.

עכשיו יש לי יותר מדקה לנשום, ואת כל התוכניות שלי להשתלט על העולם בלילה כבר לא ממש צריך..

אז מה שנותר לי הוא לפנטז על מה אני יאכל למחרת, ולשבור את הראש בבוקר איך אני דוחפת את לו"ז ההפקה ליום המאוד לא עמוס שלי.

אתמול בלילה פנטזתי על דג בקארי, אבל משהו קליל שנעים בבטן, שלא מצריך יותר מידי מצרכים מיוחדים, כי קשה להשיג וכמובן שיהיה טעים.

אז היה לי תרד טרי במקרר ואצל מוכר הדגים בדיוק נכנס משלוחה של מוסר ים טרי. מהר מאוד הבנתי מה הולך להיות לי לצהריים.

זה מתכון מאוד פשוט, עם מעט מצרכים לדג בקארי הודי. מומלץ לאכול עם אורז לבן נקי וראיטה (מטבל יוגורט מלפפונים הודי, אכתוב איך מכינים בסוף המתכון)

קארי דגים הודי, מתכון בריא ופשוט עם מעט מצרכים ומעט עבודה. מתכון שמתאים ליום ראשון, אחרי שכל הסופש אכלנו שטויות, זה מה שהבטן שלכם רוצה וצריכה עכשיו.

מוסר ים עם קארי הודי

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה5 דקותזמן בישול40 דקותסה"כ45 דקות

 2 דגי מוסר ים מפולטים וחתוכים לקוביות מלבניות
 2 כפות שמן קוקוס
 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות
 כף ג'ינג'ר מגורד
 חבילת תרד (אני משתמשת בניוזילנדי)
 פלפל ירוק חריף (לא חובה למי שלא אוהב חריף)
 כפית מלח
 2 כפיות גאראם מסאלה
ראיטה
 גביע יוגורט (אני משתמשת בעיזים/כבשים)
 כפית זרעי כמון
 מלפפון מגורר על פומפייה
 מלח

1

נחמם סיר רחב ושטוח עם 2 כפות שמן קוקוס ומטגנים בצל, פלפל חריף וג'ינג'ר כ- 5 דקות או עד להזהבה ושקיפות הבצל.

2

נוסיף תבלינים, כפית אחת גאראם מסאלה וכפית מלח ונערבב היטב.

3

נוסיף את התרד ונאדה אותו תוך כדי ערבוב עד שההוא נהייה סמרטוטי.

4

נוסיף כוס מים רותחים, נביא לרתיחה בסיר, נוריד לאש קטנה ונבשל בסיר מכוסה 30 דקות.

5

נכניס את הדג ונתבלן בכפית השנייה של הגאראם מסאלה ונבשל כ- 7 דקות נוספות, עד שהדג מוכן ורך.

ראיטה
6

קולים את זרעי כוסברה במחבת יבשה כ- 2 דקות עד שעולה ריח טוב. לערבב כל הזמן, לא לעזוב את המחבת שלא יישרף!

7

מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר לפחות ל- 20 דקות.

מרכיבים

 2 דגי מוסר ים מפולטים וחתוכים לקוביות מלבניות
 2 כפות שמן קוקוס
 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות
 כף ג'ינג'ר מגורד
 חבילת תרד (אני משתמשת בניוזילנדי)
 פלפל ירוק חריף (לא חובה למי שלא אוהב חריף)
 כפית מלח
 2 כפיות גאראם מסאלה
ראיטה
 גביע יוגורט (אני משתמשת בעיזים/כבשים)
 כפית זרעי כמון
 מלפפון מגורר על פומפייה
 מלח

הוראות הכנה

1

נחמם סיר רחב ושטוח עם 2 כפות שמן קוקוס ומטגנים בצל, פלפל חריף וג'ינג'ר כ- 5 דקות או עד להזהבה ושקיפות הבצל.

2

נוסיף תבלינים, כפית אחת גאראם מסאלה וכפית מלח ונערבב היטב.

3

נוסיף את התרד ונאדה אותו תוך כדי ערבוב עד שההוא נהייה סמרטוטי.

4

נוסיף כוס מים רותחים, נביא לרתיחה בסיר, נוריד לאש קטנה ונבשל בסיר מכוסה 30 דקות.

5

נכניס את הדג ונתבלן בכפית השנייה של הגאראם מסאלה ונבשל כ- 7 דקות נוספות, עד שהדג מוכן ורך.

ראיטה
6

קולים את זרעי כוסברה במחבת יבשה כ- 2 דקות עד שעולה ריח טוב. לערבב כל הזמן, לא לעזוב את המחבת שלא יישרף!

7

מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר לפחות ל- 20 דקות.

מוסר ים בקארי הודי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.