טנא ביכורים בצורת סלט קייל

קטגוריהרמת קושיקלול

סלט קייל בויניגרט הדרים חגיגי ויפה שנראה כמו טנא שבועות מן המניין. הכי כיף, שהוא בריא כמו שהוא נראה טוב.

בתכלס, חג השבועות הוא חג חקלאי שחוגג את התוצרת שלו. כל הרעיון המקורי של החג הוא לתת כבוד לפירות ולירקות על שולחן החג.

גם בואו נודה על האמת, נורא קשה לאכול את כל האוכל החלבי הזה בלי איזה ירק מרענן שיעזור להוריד הכל בגרון.

מאז שנכנסתי להיריון לא היו לי הרבה חשקים מעניינים חוץ משלושה שבועות רצופים שבהם אכלתי כל יומיים את הסלט קייל שאציג בפניכם. המקור שלו מגיע ממסעדת גרינברג ובגלל שכבר מימנתי להם את תקופת הקורונה החלטתי שאני מתחילה להכין אותו לבד.

בעזרת הגרנולה הביתית שלי, שאם עדיין אין לכם צנצנת שלה במטבח אז זה הזמן, יצרתי סלט כיפי וטעים שמחקה כמעט בצורה מושלמת את המקור הנדיר.

זה הסלט שאני הולכת להכין לשולחן החג, באחריות שהוא מתחסל ראשון וכולם יבקשו ממכם את המתכון.

סלט קייל בויניגרט הדרים חגיגי ויפה שנראה כמו טנא שבועות מן המניין. הכי כיף, שהוא בריא כמו שהוא נראה טוב.

סלט קייל

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה10 דקותזמן בישול20 דקותסה"כ30 דקות

לסלט
 חבילת קייל שטוף וחתוך גס
 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
 חופן ענבים ירוקים חצויים
 צרור קטן של כוסברה קצוץ
 צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ
 חופן עלי ארוגולה
 חצי כוס קינואה טריו (או איזה שאתם אוהבים)
 100 גרם גבינת ברינזה חתוכה לקוביות (או פטה עיזים איכותית)
 רבע כוס גרנולה ביתית
לרוטב ויניגרט הדרים
 מיץ וגרידה מחצי תפוז
 1/3 כוס שמן זית
 2 כפות חומץ הדרים
 מיץ מחצי לימון
 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
 כפית דבש/סילאן
 שן שום כתושה
 מלח ופלפל

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נרפד תבנית בנייר אפייה ונכניס את קוביות הבטטה עם מעט שמ"ז ומלח ל – 20 דקות או עד שהן משחימות ומוכנות. נערבב מידי כדי שהצלייה תיהיה אחידה. נוציא ונצנן.

3

במקביל (או מראש), נבשל את הקינואה לפי הוראות היצרן על האריזה ונצנן בסיום.

4

בקערה גדולה נערבב קייל, עשבי תיבול, רוקט וקינואה. נפזר מעל מצע הירוקים את הבטטות, ענבים, גבינה וגרנולה.

5

בצנצנת/כלי להכנת רטבים נערבב יחד את כל חומרי הרוטב ונשפוך מעל הסלט. מומלץ להוסיף את הרוטב קרוב להגשה.

6

נערבב את הסלט היטב ונגיש.

מרכיבים

לסלט
 חבילת קייל שטוף וחתוך גס
 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
 חופן ענבים ירוקים חצויים
 צרור קטן של כוסברה קצוץ
 צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ
 חופן עלי ארוגולה
 חצי כוס קינואה טריו (או איזה שאתם אוהבים)
 100 גרם גבינת ברינזה חתוכה לקוביות (או פטה עיזים איכותית)
 רבע כוס גרנולה ביתית
לרוטב ויניגרט הדרים
 מיץ וגרידה מחצי תפוז
 1/3 כוס שמן זית
 2 כפות חומץ הדרים
 מיץ מחצי לימון
 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
 כפית דבש/סילאן
 שן שום כתושה
 מלח ופלפל

הוראות הכנה

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נרפד תבנית בנייר אפייה ונכניס את קוביות הבטטה עם מעט שמ"ז ומלח ל – 20 דקות או עד שהן משחימות ומוכנות. נערבב מידי כדי שהצלייה תיהיה אחידה. נוציא ונצנן.

3

במקביל (או מראש), נבשל את הקינואה לפי הוראות היצרן על האריזה ונצנן בסיום.

4

בקערה גדולה נערבב קייל, עשבי תיבול, רוקט וקינואה. נפזר מעל מצע הירוקים את הבטטות, ענבים, גבינה וגרנולה.

5

בצנצנת/כלי להכנת רטבים נערבב יחד את כל חומרי הרוטב ונשפוך מעל הסלט. מומלץ להוסיף את הרוטב קרוב להגשה.

6

נערבב את הסלט היטב ונגיש.

טנא ביכורים בצורת סלט קייל

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.