עוגת שמן זית וליים עם קרם מסקרפונה

קטגוריהרמת קושיקלול

חג השבועות עומד בפתח ובתור שומרת מצוות ידועה בכל מה שקשור לאוכל בחגים החלטתי על מרתון מתכונים מושלמים לחג הבא עלינו לטובה, כשהמכנה המשותף הוא כמובן – מוצרי חלב.

בסוף המרתון יהיה לכם שולחן חג חלבי למופת!

שמעתי לאחרונה שכל מנהג מוצרי החלב מגיע משיווק מוצלח של מועצת החלב ואין לו כל קשר לכתובים אבל לי זה לא באמת משנה והעיקר הוא שיש סיבה למסיבה.

אז את המרתון אני אתחיל מהסוף, מהקינוח. 

מכיוון שלכל בית יש את העוגת גבינה שלו, את הויכוח האינסופי, עם תחתית או בלי תחתית ושל מי הכי טעים, החלטתי לגוון ולהכין עוגה קצת אחרת.

היא אוורירית ונימוחה והקרם מסקרפונה הליימי שלה פשוט אלוהי.

עוגת שמן זית וליים עם קרם מסקרפונה שהולך לשגע אתכם. עוגה לימונית אוורירית ונימוחה שנעים לסיים איתה את ארוחת השבועות.

עוגת שמן זית וליים עם קרם מסקרפונה

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה20 דקותזמן בישול30 דקותסה"כ50 דקות

לעוגה
 גביע יוגורט/שמנת חמוצה
 כוס שמן זית איכותי
 4 ביצים
 מיץ וגרידה מ – 4 ליים
 כוס סוכר חום
 2 כוסות קמח תופח
קרם מסקרפונה
 250 גרם גבינת מסקרפונה
 1/3 1 שמנת מתוקה (400 מ"ל)
 חצי כוס אבקת סוכר
 כפית תמצית וניל
 מיץ וגרידה מליים אחד

עוגה
1

נחמם תנור ל – 180 מעלות

2

נטרוף בקערה את כל החומרים למעט הקמח והיוגורט עד לקבלת תערובת אחידה.

3

נוסיף את היוגורט ונערבב היטב, נוסיף את הקמח ונטרוף עד לקבלת בלילה אחידה בלי גושים.

4

משמנים תבנית קפיץ עגולה בשמן זית ויוצקים לתוכה את הבלילה.

5

אופים במשך 30 דקות. בדיקה אם העוגה מוכנה: כאשר ננעץ קיסם במרכז העוגה הוא יצא נקי ויבש.

6

כאשר מוכן נשאיר את העוגה להתקררות בתנור פתוח ולא נוציא(כדי שלא תצנח).

קרם מסקרפונה
7

מקציפים את כל חומרי הקרם עד לקבלת קרם יציב. מכסים ומכניסים למקרר עד שהעוגה מגיעה לטמפ' החדר.

הרכבה והגשה
8

כאשר העוגה התקררה, ניצוק מעל את הקרם בעזרת לקקן ונשטח אותו. נכסה ונכניס להתייצבות במקרר של לפחות 3 שעות, בימים חמים יכול לקחת יותר (אפשר להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקרר להתייצבות).

9

לפני ההגשה נבזוק מעט שמן זית מעל העוגה.

מרכיבים

לעוגה
 גביע יוגורט/שמנת חמוצה
 כוס שמן זית איכותי
 4 ביצים
 מיץ וגרידה מ – 4 ליים
 כוס סוכר חום
 2 כוסות קמח תופח
קרם מסקרפונה
 250 גרם גבינת מסקרפונה
 1/3 1 שמנת מתוקה (400 מ"ל)
 חצי כוס אבקת סוכר
 כפית תמצית וניל
 מיץ וגרידה מליים אחד

הוראות הכנה

עוגה
1

נחמם תנור ל – 180 מעלות

2

נטרוף בקערה את כל החומרים למעט הקמח והיוגורט עד לקבלת תערובת אחידה.

3

נוסיף את היוגורט ונערבב היטב, נוסיף את הקמח ונטרוף עד לקבלת בלילה אחידה בלי גושים.

4

משמנים תבנית קפיץ עגולה בשמן זית ויוצקים לתוכה את הבלילה.

5

אופים במשך 30 דקות. בדיקה אם העוגה מוכנה: כאשר ננעץ קיסם במרכז העוגה הוא יצא נקי ויבש.

6

כאשר מוכן נשאיר את העוגה להתקררות בתנור פתוח ולא נוציא(כדי שלא תצנח).

קרם מסקרפונה
7

מקציפים את כל חומרי הקרם עד לקבלת קרם יציב. מכסים ומכניסים למקרר עד שהעוגה מגיעה לטמפ' החדר.

הרכבה והגשה
8

כאשר העוגה התקררה, ניצוק מעל את הקרם בעזרת לקקן ונשטח אותו. נכסה ונכניס להתייצבות במקרר של לפחות 3 שעות, בימים חמים יכול לקחת יותר (אפשר להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקרר להתייצבות).

9

לפני ההגשה נבזוק מעט שמן זית מעל העוגה.

עוגת שמן זית וליים עם קרם מסקרפונה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.