אמא

קטגוריהרמת קושיקלול

 

מאז שגיליתי שסופי להפוך לאישה שיכולה לייצר בתוכה חיים אני מחכה להיות אמא. כל חיי הרגשתי שזה הייעוד שלי בחיים וכשזה יבוא אני אבין מה החיים האלה רוצים ממני.

עם כל הסיפור של השחלה הפוליציסטית, שמקשה לעיתים על כניסה להיריון, היה לי חשש גדול שהחלום שלי הולך להתעכב עוד..

אני מאוד מאמינה שבזכות הטיפול שעשיתי דרך התזונה והצמחים שלקחתי, הגוף שלי גמל לי ונתן לי את המתנה הכי מיוחדת, שהכי רציתי לקבל אי פעם.

אני אמא, גדלה בתוכי היצירה המושלמת של בעלי האהוב ושלי, ואני לא יכולה לחכות לפגוש אותה.

אז פוליציסטית אני כבר לא, שוב התזונה שלי הולכת להשתנות מעט, וגם המתכונים בבלוג יהיו בהתאם.

יין אהוב שלי, סושי מתוק שלי, שרימפס חמוד שלי, פחזנית של הבייקרי מדהימה שלי! אני הולכת להתגעגע אליכם כל כך! אבל אל תדאגו אני אחזור אליכם עוד כמה חודשים וזה יהיה כאילו לא נפרדנו מעולם!

אז כמובן שאני עדיין כאן לכל הפוליציסטיות שצריכות את עצתי וגם איתכן, אימהות טריות שאופות בתנור שלהן את הממתק הכי מתוק שאפשר לקבל.

ולכבוד הבשורות המשמחות אתן לכן מתכון לקציצות הודו עם סלק ומנגולד, מתכון מפוצץ ברזל, בדיוק מה שהריוניות צריכות.

קציצות הודו ברוטב של סלק, מנגולד וכרישה. מתכון טעים, בריא ומלא בברזל.

קובה של אמא

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה20 דקותזמן בישול45 דקותסה"כשעה 5 דקות

לקציצות
 חצי ק"ג בשר הודו טחון
 2 ביצים
 2 שיני שום כתושות
 בצל לבן מגורד דק בפומפייה
 חצי כוס שיבולת שועל דקה
 מיץ וגרידה מחצי לימון
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 חצי כפית ראס אל חנות
לרוטב
 2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות
 חבילת עלי מנגולד חתוך לרצועות
 2 גבעולי כרישה פרוסים דק
 2 כוסות ציר עוף/ירקות
 כפית מלח
 כפית פלפל
 כפית כמון

1

נערבב את כל חומרי הקציצות בקערה ונכניס להתייצבות במקרר לפחות 30 דקות .

2

ניצור קציצות ונחזיר למקרר עד שהרוטב מוכן.

3

בסיר רחב ושטוח נחמם מעט שמן זית, נוסיף בצל וכרישה ונטגן כ- 5 דקות .

4

נוסיף את הסלק ונביא לרתיחה. נוריד לאש קטנה, נכסה את הסיר ונבשל כ – 15 דקות או עד לריכוך קל של הסלק.

5

נוסיף את עלי המנגולד ונבשל 5 דקות נוספות.

6

נוסיף את התבלינים ונערבב היטב.

7

נוסיף את ציר העוף (אפשר גם מים רותחים) ונביא לרתיחה, נכניס את הקציצות ונביא לרתיחה בשנית.

8

נוריד לאש קטנה, ונכסה את הסיר. נבשל את הקציצות 15 דקות נוספות.

9

אחרי כ- 7 דקות נפתח את הסיר ונהפוך את הקציצות שיתבשלו מהצד השני ל - 5 דקות נוספות.

מרכיבים

לקציצות
 חצי ק"ג בשר הודו טחון
 2 ביצים
 2 שיני שום כתושות
 בצל לבן מגורד דק בפומפייה
 חצי כוס שיבולת שועל דקה
 מיץ וגרידה מחצי לימון
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 חצי כפית ראס אל חנות
לרוטב
 2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות
 חבילת עלי מנגולד חתוך לרצועות
 2 גבעולי כרישה פרוסים דק
 2 כוסות ציר עוף/ירקות
 כפית מלח
 כפית פלפל
 כפית כמון

הוראות הכנה

1

נערבב את כל חומרי הקציצות בקערה ונכניס להתייצבות במקרר לפחות 30 דקות .

2

ניצור קציצות ונחזיר למקרר עד שהרוטב מוכן.

3

בסיר רחב ושטוח נחמם מעט שמן זית, נוסיף בצל וכרישה ונטגן כ- 5 דקות .

4

נוסיף את הסלק ונביא לרתיחה. נוריד לאש קטנה, נכסה את הסיר ונבשל כ – 15 דקות או עד לריכוך קל של הסלק.

5

נוסיף את עלי המנגולד ונבשל 5 דקות נוספות.

6

נוסיף את התבלינים ונערבב היטב.

7

נוסיף את ציר העוף (אפשר גם מים רותחים) ונביא לרתיחה, נכניס את הקציצות ונביא לרתיחה בשנית.

8

נוריד לאש קטנה, ונכסה את הסיר. נבשל את הקציצות 15 דקות נוספות.

9

אחרי כ- 7 דקות נפתח את הסיר ונהפוך את הקציצות שיתבשלו מהצד השני ל - 5 דקות נוספות.

אמא

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.