קציצות דגים מרוקו סטייל

קטגוריהרמת קושיקלול

לא יודעת מאיפה קיבלתי את החיבה העזה לאוכל המזרחי, בתור בת לממלכת אשכנז לא גדלתי עם פלפל חריף בתור מוצץ ולא היה לנו על שולחן השישי חריימה, אבל ככל שגדלתי החיבור למטבח הזה הלך והתחזק.

אחת המנות האהובות עליי מהמטבח הזה, היא דגים מרוקאים של שישי, עם החומוסים, החלה, החריף ומלא שום. וואי איך אני אוהבת שום, כזה שהתבשל מלא זמן ברוטב והפך נימוח כמו חמאה נמנמנמנמ

קיצור, כדי להנגיש את המנה לכל הסובבים האשכנזים, שקשה להם לאכול פילה של דג שהתבשל ברוטב (וגם כי זה פשוט כיף לאכול קציצות), אני עושה קציצות דגים מרוקאיות נדירות.

לכבוד יום השישי, הרי לכם מתכון לקציצות דגים מרוקאיות כמעט כמוני.

אסוציאציה ליום שישי - קציצות דגים מרוקאיות

קציצות דגים מרוקאים

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה20 דקותזמן בישול30 דקותסה"כ50 דקות

מצרכים:
לתערובת הדגים
 1 ק"ג 1 ק"ג דג לבן קצוץ (אפשר לבקש מהדייג שיקצוץ או שיטחן לכם במקום, עדיף קצוץ)
 3-4 שיני שום
 מיץ וגרידה מחצי לימון
 צרור פטרוזיליה קצוץ
 צרור כוסברה קצוץ
 צרור קטן של נענע קצוצה (לא חובה אבל מאוד מוסיף!)
 חצי כוס שיבולת שועל טחונה דק (אפשר להשתמש בחצי כוס פירורי לחם במקום)
 2 ביצים
 מלח ופלפל
לרוטב
 4-5 שיני שום פרוסות דק
 2 פלפלים אדומים פרוסים
 1 פלפל ירוק חריף פרוס
 כף רסק עגבניות
 כוס גרגירי חומוס אחרי השרייה ובישול (אפשר להשתמש בקפוא אבל פחות מומלץ, יש ל"השדה" פתרון נוסף לעצלנים – גרגירי חומוס אורגנים אחרי השרייה ובישול בצנצנת)
 כף פפריקה מתוקה
 חצי כפית כורכום
 כפית כמון
 מיץ מחצי לימון

1

מערבבים את כל חומרי תערובת הקציצות, יוצרים כדורים קטנים ושמים במקרר להתייצבות כשעה.

2

מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום, פלפל אדום וצ'ילי כ- 2 דקות עד שהשום מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כורכום, כמון ומלח ומטגנים דקה נוספת.

3

מוסיפים 2 כוסות מים, גרגרי חומוס ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ- 15 דקות עד להסמכה.

4

מוסיפים את הקציצות ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות .

5

כשמוכן לפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.

מרכיבים

מצרכים:
לתערובת הדגים
 1 ק"ג 1 ק"ג דג לבן קצוץ (אפשר לבקש מהדייג שיקצוץ או שיטחן לכם במקום, עדיף קצוץ)
 3-4 שיני שום
 מיץ וגרידה מחצי לימון
 צרור פטרוזיליה קצוץ
 צרור כוסברה קצוץ
 צרור קטן של נענע קצוצה (לא חובה אבל מאוד מוסיף!)
 חצי כוס שיבולת שועל טחונה דק (אפשר להשתמש בחצי כוס פירורי לחם במקום)
 2 ביצים
 מלח ופלפל
לרוטב
 4-5 שיני שום פרוסות דק
 2 פלפלים אדומים פרוסים
 1 פלפל ירוק חריף פרוס
 כף רסק עגבניות
 כוס גרגירי חומוס אחרי השרייה ובישול (אפשר להשתמש בקפוא אבל פחות מומלץ, יש ל"השדה" פתרון נוסף לעצלנים – גרגירי חומוס אורגנים אחרי השרייה ובישול בצנצנת)
 כף פפריקה מתוקה
 חצי כפית כורכום
 כפית כמון
 מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

1

מערבבים את כל חומרי תערובת הקציצות, יוצרים כדורים קטנים ושמים במקרר להתייצבות כשעה.

2

מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום, פלפל אדום וצ'ילי כ- 2 דקות עד שהשום מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כורכום, כמון ומלח ומטגנים דקה נוספת.

3

מוסיפים 2 כוסות מים, גרגרי חומוס ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ- 15 דקות עד להסמכה.

4

מוסיפים את הקציצות ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות .

5

כשמוכן לפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.

קציצות דגים מרוקו סטייל

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.