מרק כל הפטריות שמצאתי בסופר וגריסי פנינה

קטגוריה, רמת קושיקלול

החורף מכניס אותי למוד של מרקים, היום קמתי בחשק עז למרק פטריות, כזה שסבתא שלי הייתה מכינה לי כשהיה מתעורר אצלי חשק כזה.

סבתא שלי אפעם לא נצמדה לבישול מסורתי ותמיד נתנה לי לטעום את העולם שהיא ראתה וטעמה והיד עוד נטויה. במרק שלה יש כל מיני פטריות מיוחדות, ענקיות ופיצפוניות, כזה מרק שכל ביס הוא הפתעה של טעם ומרקם קצת אחר של פטריה. מרק עשיר ומפנק, מיוחד לחובבי הפטריות.

לפני 20 שנה סבתא שלי הייתה צריכה לחפש את הפטריות האלה בחנויות מיוחדות כי בסופר לא הייתם מוצאים פטריות שימג'י, שיטאקה וכו'. בימינו העשירים גם בסופר יהודה אפשר למצוא את כל סוגי הפטריות שרק תוכלו לעלות על דעתכם.

אז זה הטייק שלי על מרק הפטריות של סבתא שלי, כמובן עם שדרוגים לתפריט הפוליציסטי.

מתכון למרק פטריות עשיר, מלא בסוגי פטריות וגריסי פנינה. הגשם חזר וזאת הנחמה שאתם זקוקים לה.

מרק פטריות

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה50 דקותזמן בישול15 דקותסה"כשעה 5 דקות

 2-3 כפות שמן זית
 8 פטריות שיטאקה מיובשות
 1 בצל לבן גדול קצוץ גס
 2-3 שיני שום פרוסות
 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות גס
 1 סלסילה פטריות פורטובלו חתוכות גס
 1 סלסילה פטריות שימג'י
 1 סלסילה פטריות יער חתוכות גס
  כוס קרם קוקוס (סבתא משתמשת בשמנת מתוקה, תעשו מה שטעים לכם)
 1/3 כוס גריסי פנינה שטופים (לא חובה. אפשר להמיר ל – 2 כפיות קמח/קורנפלור)
 עלי טימין מ3-4 גבעולים
 3 כפות סויה
 כוס יין לבן (עדיף יבש, לא חובה אבל מאוד מוסיף)
 מלח ופלפל
ניתן להשתמש בכל סוג פטריה שבא לכם, העיקר שיהיו סה"כ 4 סלסילות

1

משרים את פטריות השיטאקה ב- 2 כוסות מים רותחים ל – 30 דקות (תרתיחו קומקום שלם כי תצטרכו בהמשך עוד מים רותחים). לאחר חצי שעה נוציא את הפטריות מהמים שהפכו חומים, נסחט אותם ונקצוץ דק. את המים החומים נשמור בצד למרק, מוסיף מלא טעם!

2

נחמם סיר עם 2 כפות שמן זית, נוסיף את הבצל ונזהיב אותו כ – 3 דקות . נוסיף את השום ונטגן על אש בינונית כ – 5 דקות נוספות או עד לריכוך מלא.

3

נגביר את האש ונוסיף עוד קצת שמן זית, נכניס את כל הפטריות ועלי הטימין ונטגן תוך כדי ערבוב כ - 10 דקות או עד שכל הפטריות התרככו.

4

נוסיף את הסויה והיין, נביא לרתיחה ונבשל כ – 6 דקות . אם עדיין יש ריח חזק של אלכוהול תמשיכו לבשל עד לאידוי מרבית הנוזלים.

5

נוסיף את גריסי הפנינה ונערבב היטב.

6

נוסיף 3 כוסות מים רותחים ואת המים החומים של פטריות השיטאקה (שימו לב שיכול להצטבר לכלוך בתחתית הקערה של המים החומים אז תשפכו כמעט הכל). נערבב היטב ונביא שוב לרתיחה.

7

נבשל על אש קטנה כ – 15 דקות .

8

אם הגריסים ספחו את כל המים ונהיה לכם דייסה, הוסיפו עוד כוס מים וערבבו היטב. נוסיף את הקרם קוקוס, נערבב היטב ונביא לרתיחה.

9

נטעם ונתקן תיבול עם צריך (עוד סויה/מלח)

מרכיבים

 2-3 כפות שמן זית
 8 פטריות שיטאקה מיובשות
 1 בצל לבן גדול קצוץ גס
 2-3 שיני שום פרוסות
 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות גס
 1 סלסילה פטריות פורטובלו חתוכות גס
 1 סלסילה פטריות שימג'י
 1 סלסילה פטריות יער חתוכות גס
  כוס קרם קוקוס (סבתא משתמשת בשמנת מתוקה, תעשו מה שטעים לכם)
 1/3 כוס גריסי פנינה שטופים (לא חובה. אפשר להמיר ל – 2 כפיות קמח/קורנפלור)
 עלי טימין מ3-4 גבעולים
 3 כפות סויה
 כוס יין לבן (עדיף יבש, לא חובה אבל מאוד מוסיף)
 מלח ופלפל
ניתן להשתמש בכל סוג פטריה שבא לכם, העיקר שיהיו סה"כ 4 סלסילות

הוראות הכנה

1

משרים את פטריות השיטאקה ב- 2 כוסות מים רותחים ל – 30 דקות (תרתיחו קומקום שלם כי תצטרכו בהמשך עוד מים רותחים). לאחר חצי שעה נוציא את הפטריות מהמים שהפכו חומים, נסחט אותם ונקצוץ דק. את המים החומים נשמור בצד למרק, מוסיף מלא טעם!

2

נחמם סיר עם 2 כפות שמן זית, נוסיף את הבצל ונזהיב אותו כ – 3 דקות . נוסיף את השום ונטגן על אש בינונית כ – 5 דקות נוספות או עד לריכוך מלא.

3

נגביר את האש ונוסיף עוד קצת שמן זית, נכניס את כל הפטריות ועלי הטימין ונטגן תוך כדי ערבוב כ - 10 דקות או עד שכל הפטריות התרככו.

4

נוסיף את הסויה והיין, נביא לרתיחה ונבשל כ – 6 דקות . אם עדיין יש ריח חזק של אלכוהול תמשיכו לבשל עד לאידוי מרבית הנוזלים.

5

נוסיף את גריסי הפנינה ונערבב היטב.

6

נוסיף 3 כוסות מים רותחים ואת המים החומים של פטריות השיטאקה (שימו לב שיכול להצטבר לכלוך בתחתית הקערה של המים החומים אז תשפכו כמעט הכל). נערבב היטב ונביא שוב לרתיחה.

7

נבשל על אש קטנה כ – 15 דקות .

8

אם הגריסים ספחו את כל המים ונהיה לכם דייסה, הוסיפו עוד כוס מים וערבבו היטב. נוסיף את הקרם קוקוס, נערבב היטב ונביא לרתיחה.

9

נטעם ונתקן תיבול עם צריך (עוד סויה/מלח)

מרק כל הפטריות שמצאתי בסופר וגריסי פנינה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.