עוף סוף עונת התפוזים

קטגוריהרמת קושיקלול

מערבולת הקורונה גרמה לי לאבד את תחושת הזמן. איזה יום היום? כבר אין לי מושג. כל יום מתערבב בשני, חג מוזר שלא נגמר.

אני משתדלת לשמור על לו"ז ששומר על שפיותי, בנתיים זה עובד. מזל שיש את הבלוג ובעל רעב שצריך להאכיל.

היום גם גיליתי שהגיע יום שישי, בלי ששמתי לב עבר לו עוד שבוע בסימן קורונה.. החלטתי שלמרות שכל יום הוא סופ"ש, נבדיל את היום בקדירה חגיגית שמתאימה בדיוק לשולחן השבת.

מקווה שאתם בטוב, בריאים ועדיין מבסוטים.

גם אם אתם לא רואים את האור בקצה המנהרה לפחות תאכלו טוב. תעשו לכם ארוחת שישי ותפנקו את עצמכם בקדירה הפשוטה הזו שמצריכה מעט מאוד מאמץ ונותנת ריח של שישי בכל הבית.

שבת שלום

קדירת עוף חגיגית שמתאימה לשולחן השבת. מתכון פשוט שדורש מעט מאוד מאמץ ונותן ריח של שישי בבית.

עוף לשבת

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה15 דקותזמן בישולשעה 40 דקותסה"כשעה 55 דקות

 2 כרעיים עוף חצויים (עדיף ללא אנטיביוטיקה)
 4 בטטות קטנות קלופות וחתוכות גס
 2 בצלים בינוניים חתוכים גס
 ראש שום חצוי לרוחבו
 כוס מיץ תפוזים סחוט (בערך 4 תפוזים)
 2 כפות סויה
 2 כפות שמן זית
 2-3 ענפי רוזמרין
 2 מקלות קינמון
 כפית מלח
 כפית פלפל

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נסדר בתבנית את הבטטות, בצלים ושום. מעל נניח את כרעי העוף, הרוזמרין ומקלות הקינמון.

3

בקערה נפרדת נערבב את מיץ התפוזים, שמן זית, סויה, מלח ופלפל.

4

נשפוך מעל הקדירה את הרוטב, נכסה ונכניס לתנור ל 60 דקות

5

אחרי שעה, נוריד את הכיסוי ונשאיר ל – 40 דקות נוספות.

מרכיבים

 2 כרעיים עוף חצויים (עדיף ללא אנטיביוטיקה)
 4 בטטות קטנות קלופות וחתוכות גס
 2 בצלים בינוניים חתוכים גס
 ראש שום חצוי לרוחבו
 כוס מיץ תפוזים סחוט (בערך 4 תפוזים)
 2 כפות סויה
 2 כפות שמן זית
 2-3 ענפי רוזמרין
 2 מקלות קינמון
 כפית מלח
 כפית פלפל

הוראות הכנה

1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נסדר בתבנית את הבטטות, בצלים ושום. מעל נניח את כרעי העוף, הרוזמרין ומקלות הקינמון.

3

בקערה נפרדת נערבב את מיץ התפוזים, שמן זית, סויה, מלח ופלפל.

4

נשפוך מעל הקדירה את הרוטב, נכסה ונכניס לתנור ל 60 דקות

5

אחרי שעה, נוריד את הכיסוי ונשאיר ל – 40 דקות נוספות.

עוף סוף עונת התפוזים

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.