פאלאק טופו

קטגוריה, רמת קושיקלול

טרם הספיקותי לבקר בהודו אז את אהבתי למטבח שלהן קיבלתי דווקא כשגרתי בניו יורק, חברה הכירה לי מסעדה הודית בבעלות של הודים באפר ווסט סייד, בריח של הודו (לפחות ככה אני מדמיינת את הריח שם), כל העובדים הודים, הריהוט והעיצוב נקיים ויפים אבל לגמרי הודו סטייל ואיך שנכנסים מקבלים אווירה של הודו. מסעדה מעולה שגרמה לי להתאהב במטבח הזה, הייתי נוסעת לשם פעם בשבועיים לפחות (גרתי רחוק) רק כדי לטעום עוד משהו.

הגרסה הטבעונית למנה ההודית המפורסמת, פאלאק פניר. קוביות טופו שמכוסות ברוטב תרד בתיבלון הודי טעים.

תבשיל טופו

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה20 דקותזמן בישול10 דקותסה"כ30 דקות

 שמן קוקוס
 2 חבילות טופו אורגני חתוך לקוביות קטנות
 בצל גדול קצוץ
 צ'ילי טרי קצוץ דק
 5-6 שיני שום קצוצות דק
 כף ג'ינג'ר מגורד
 3 עגבניות קצוצות
 500 גר' תרד ניוזילנדי
 רבע כוס קשיו טבעי
 רבע כוס קרם קוקוס
 מלח
 חצי כפית פלפל לבן (אפשר שחור אם אין)
 כפית אבקת קארי
 כפית גאראם מסאלה

1

קודם נטפל בתרד, במעבד מזון נשים: תרד, קשיו, חצי כפית מלח, כף שמן זית וחצי כוס מים. נטחן היטב עד לקבלת מרקם אחיד, ירוק ונוזלי. נשים בצד ונחכה לרגע המתאים.

2

על אש גבוה, מטגנים במעט שמן קוקוס את קוביות הטופו עד להשחמה קלה.

3

נוסיף אל הטופו את הבצל והצ'ילי הקצוצים עד שהבצל משחים ומתרכך.

4

נוסיף את השום, והג'ינג'ר ונטגן כ- 2 דקות.

5

נוסיף את העגבניות ונערבב היטב, כ- 5 דקות.

6

הגיע הרגע המתאים, שופכים את התרד הטחון לסיר ומערבבים היטב. נתבלן במלח, אבקת קארי וגאראם מסאלה (אם אין, אפשר לשים קצת כמון וקינמון) ונוסיף את הקרם קוקוס.

7

נערבב היטב, נוריד את האש, נכסה את הסיר ונבשל כ – 10 דקות.

מרכיבים

 שמן קוקוס
 2 חבילות טופו אורגני חתוך לקוביות קטנות
 בצל גדול קצוץ
 צ'ילי טרי קצוץ דק
 5-6 שיני שום קצוצות דק
 כף ג'ינג'ר מגורד
 3 עגבניות קצוצות
 500 גר' תרד ניוזילנדי
 רבע כוס קשיו טבעי
 רבע כוס קרם קוקוס
 מלח
 חצי כפית פלפל לבן (אפשר שחור אם אין)
 כפית אבקת קארי
 כפית גאראם מסאלה

הוראות הכנה

1

קודם נטפל בתרד, במעבד מזון נשים: תרד, קשיו, חצי כפית מלח, כף שמן זית וחצי כוס מים. נטחן היטב עד לקבלת מרקם אחיד, ירוק ונוזלי. נשים בצד ונחכה לרגע המתאים.

2

על אש גבוה, מטגנים במעט שמן קוקוס את קוביות הטופו עד להשחמה קלה.

3

נוסיף אל הטופו את הבצל והצ'ילי הקצוצים עד שהבצל משחים ומתרכך.

4

נוסיף את השום, והג'ינג'ר ונטגן כ- 2 דקות.

5

נוסיף את העגבניות ונערבב היטב, כ- 5 דקות.

6

הגיע הרגע המתאים, שופכים את התרד הטחון לסיר ומערבבים היטב. נתבלן במלח, אבקת קארי וגאראם מסאלה (אם אין, אפשר לשים קצת כמון וקינמון) ונוסיף את הקרם קוקוס.

7

נערבב היטב, נוריד את האש, נכסה את הסיר ונבשל כ – 10 דקות.

פאלאק טופו

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.