פאניר מסאלה

קטגוריהרמת קושיבינוני

גבינת פאניר ברוטב מסאלה עשיר וקטיפתי

אז אחרי שהכנו גבינת פאניר, צריך לעשות איתה משהו. בדרך כלל אני מכינה פאלאק פניר, שזו המנה הכי מוכרת עם גבינת הפאניר אבל כבר קיבלתם ממני את המתכון לפאלאק טופו אז אם בא לכם לעשות כזה, פשוט תחליפו את הטופו שבמתכון לגבינת הפאניר והרי לכם הפאלאק פאניר.

היום נשלב את הפאניר ברוטב מסאלה עשיר וקטיפתי שעוטף בשלמות את הגבינה העדינה.

גבינת פאניר ברוטב מסאלה עשיר וקטיפתי

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה20 דקותזמן בישול50 דקותסה"כשעה 10 דקות

לפאניר
 גבינת פאניר חתוכה לקוביות
 קורנפלור
לרוטב מסאלה
 2 כפות שמן צמחי (עדיף זרעי ענבים)
 2 בצלים חתוכים גס
 4 שיני שום כתושות
 חצי כף ג'ינג'ר טרי מגורד
 חצי פלפל ירוק חריף
 3 עגבניות חתוכות גס
 פלפל אדום חתוך גס
 כף גארהם מסאלה
 חצי כפית כמון
 חצי כפית אבקת קינמון
 חצי כפית הל טחון
 חצי כפית אגוז מוסקט
 חצי כפית ציפורן טחון
 חצי כפית פלפל שחור
 כפית מלח
 כפית פפריקה
 חצי כפית כורכום
 250 מ"ל חלב קוקוס
 חצי ליטר מים רותחים

פאניר
1

נכין קערה גדולה עם קורנפלור ונשים בתוכו את קוביות הגבינה. נקפיץ קלות עד שכל הקוביות מצופות בשכבה דקה של קורנפלור.

2

נחמם מחבת עם מעט שמן ונטגן את קוביות הגבינה עד להשחמה.

רוטב מסאלה
3

נחמם סיר עם מעט שמן ונוסיף את התבלינים: גארהם מאסאלה, כמון, קינמון, הל, אגוז מוסקט וציפורן. נטגן 2 דקות.

4

נוסיף בהדרגה: שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף, בצל וגמבה. מבשלים 10 דקות.

5

נוסיף את העגבניות ונבשל עד ריכוך.

6

מוסיפים את המים ושאר התבלינים: פלפל, כורכום, פפריקה ומלח. מבשלים עם מכסה סגור 30 דקות.

7

מורידים מהאש וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט/מעבד מזון. מחזירים לאש קטנה, מוסיפים את החלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות.

8

נכניס לתוך הרוטב את קוביות הגבינה המטוגנות.

מרכיבים

לפאניר
 גבינת פאניר חתוכה לקוביות
 קורנפלור
לרוטב מסאלה
 2 כפות שמן צמחי (עדיף זרעי ענבים)
 2 בצלים חתוכים גס
 4 שיני שום כתושות
 חצי כף ג'ינג'ר טרי מגורד
 חצי פלפל ירוק חריף
 3 עגבניות חתוכות גס
 פלפל אדום חתוך גס
 כף גארהם מסאלה
 חצי כפית כמון
 חצי כפית אבקת קינמון
 חצי כפית הל טחון
 חצי כפית אגוז מוסקט
 חצי כפית ציפורן טחון
 חצי כפית פלפל שחור
 כפית מלח
 כפית פפריקה
 חצי כפית כורכום
 250 מ"ל חלב קוקוס
 חצי ליטר מים רותחים

הוראות הכנה

פאניר
1

נכין קערה גדולה עם קורנפלור ונשים בתוכו את קוביות הגבינה. נקפיץ קלות עד שכל הקוביות מצופות בשכבה דקה של קורנפלור.

2

נחמם מחבת עם מעט שמן ונטגן את קוביות הגבינה עד להשחמה.

רוטב מסאלה
3

נחמם סיר עם מעט שמן ונוסיף את התבלינים: גארהם מאסאלה, כמון, קינמון, הל, אגוז מוסקט וציפורן. נטגן 2 דקות.

4

נוסיף בהדרגה: שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף, בצל וגמבה. מבשלים 10 דקות.

5

נוסיף את העגבניות ונבשל עד ריכוך.

6

מוסיפים את המים ושאר התבלינים: פלפל, כורכום, פפריקה ומלח. מבשלים עם מכסה סגור 30 דקות.

7

מורידים מהאש וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט/מעבד מזון. מחזירים לאש קטנה, מוסיפים את החלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות.

8

נכניס לתוך הרוטב את קוביות הגבינה המטוגנות.

פאניר מסאלה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.