גבינת פאניר

קטגוריהרמת קושיקלול

מתכון לגבינת פאניר הודית שעושים לבד בבית בקלי קלות

מוצאה של גבינת הפאניר הוא בהודו, ייחודה נמצא בטעמה הניטרלי ומרקמה החלק. לרוב, הפאניר עשויה מחלב פרה אבל בעבר היו מכינים אותה מחלב עיזים/כבשים.

 הכנת הפאניר מאוד פשוטה, כמעט בכל בית הודי טיפוסי מכינים את הגבינה בבית באופן המסורתי. מבשלים חלב עד רתיחה, מוזגים לתוכו מיץ לימון (ליים במקרה שלנו, לימונים הפכו למצרך נדיר בחום הזה) עד גיבון החלב לגבינה (דומה לצורת ההכנה של גבינת הריקוטה). לאחר מכן שופכים את הפאניר בתוך בד חיתול ותולים עד לסינון כל הנוזלים.

בזכות טעמה הניטרלי של הפאניר, היא משתלבת בצורה מושלמת עם הטעמים החזקים של התבלינים ההודים ורטביי הקארי והמסאלה.

מכיוון שבארץ לא מוכרים את הפאניר הכי קל פשוט להכין לבד בבית. אני מכינה עם חלב עיזים ויש טעם עדין של גבינת עיזים, אם אתם לא אוהבים תחליפו לחלב רגיל.

מתכון לגבינת פאניר ביתית מחלב עיזים. פאניר היא גבינה הודית עם טעם ניטרלי שמשתלבת מעולה עם הטעמים העזים של התבלינים ההודים ומהווה תחליף צמחוני לכל תבשיל בשרי במטבח ההודי.

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה0 minזמן בישול20 דקותסה"כ20 דקות

 3 ליטר חלב עיזים
 מיץ מלימון אחד/2-3 ליים

1

שופכים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה על אש קטנה-בינונית. תוך כדי מערבבים כל כמה דקות כדי שהחלב לא יידבק לתחתית ויישרף.

2

כאשר החלב רותח ומתחיל להקציף, מנמיכים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה. אחרי כל תוספת מערבבים היטב ומחכים קצת לראות אם החלב מתחיל להיפרד. אם זה לא קורה מוסיפים עוד קצת מיץ לימון, מערבבים ומחכים להיפרדות החלב.

3

איך תדעו שהחלב מתחיל להיפרד? יהיה קשה לפספס. יתחילו להיווצר גושים, בהתחלה פירורים קטנים שלאט לאט יהפכו לגושים וביניהם יופיעו מן מים עכורים. כשזה קורה, ניתן בישול של 2 דק' נוספות ונכבה את האש.

4

נכין קערה גדולה ומעליה בד חיתול, לתוכו נשפוך את תכולת הסיר.

5

נקשור את חיתול הבד ונתלה בצורה בה המים יוכלו להמשיך להסתנן דרך הבד. מקררים בתלייה את הגבינה במשך שעתיים.

6

נכניס למקרר. ניתן להשתמש כשבוע מיום ההכנה.

מרכיבים

 3 ליטר חלב עיזים
 מיץ מלימון אחד/2-3 ליים

הוראות הכנה

1

שופכים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה על אש קטנה-בינונית. תוך כדי מערבבים כל כמה דקות כדי שהחלב לא יידבק לתחתית ויישרף.

2

כאשר החלב רותח ומתחיל להקציף, מנמיכים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה. אחרי כל תוספת מערבבים היטב ומחכים קצת לראות אם החלב מתחיל להיפרד. אם זה לא קורה מוסיפים עוד קצת מיץ לימון, מערבבים ומחכים להיפרדות החלב.

3

איך תדעו שהחלב מתחיל להיפרד? יהיה קשה לפספס. יתחילו להיווצר גושים, בהתחלה פירורים קטנים שלאט לאט יהפכו לגושים וביניהם יופיעו מן מים עכורים. כשזה קורה, ניתן בישול של 2 דק' נוספות ונכבה את האש.

4

נכין קערה גדולה ומעליה בד חיתול, לתוכו נשפוך את תכולת הסיר.

5

נקשור את חיתול הבד ונתלה בצורה בה המים יוכלו להמשיך להסתנן דרך הבד. מקררים בתלייה את הגבינה במשך שעתיים.

6

נכניס למקרר. ניתן להשתמש כשבוע מיום ההכנה.

גבינת פאניר

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.