כמעט ולא שמתי לב שהקיץ ממש בפתח וכל מה שעשיתי בחודש האחרון זה בעיקר לאכול.
הבידוד והשעמום עשו את שלהם ובמקום להכין את גופי לקיץ, הכנתי אותו לעוד חורף, חורף ארוך. יש בי מצבורים ואנרגיה שיספיקו גם לחצי שנה.
עם כל ההשתדלות והניסיון להישאר בקו הבריא של המזון, לקחו לנו הכל ונשארנו עם הדבר הכי כיפי מפתה וחשוב – האוכל. אז אכלתי. מה לא?
לא עוד. היום קמתי נחושה להוריד את עודפי הבידוד ואין כמו מנת פסטה טובה כדי להתחיל בתהליך.
זה המתכון שיחזיר אתכם ואותי (בתקווה) למסלול והוא גם כל כך טעים שהוא פשוט בא בטוב גם אם אין לכם מסלול להיות בו.
פפרדלה זוקיני, מוקפצת עם עגבנויות שרי צלויות, שמן זית שום בצל סגול. מנה קיצית וקלילה שמכינים ברגע.

נחמם תנור ל-190.
נסדר בתבנית עם נייר אפייה את העגבניות, נבזוק מעט שמן זית מלח ופלפל ונכניס ל – 20 דקות לתנור. נוציא מהתנור ונצנן.
במחבת עמוקה (אני אוהבת להשתמש כאן בווק), נחמם כף שמן זית ונוסיף את הבצל והשום ונביא לרתיחה. נוריד לאש קטנה ונטגן כ – 10 דקות או עד שהשום והבצל מתרככים.
בזמן הזה ניצור פפרדלה (פסטה ארוכה ורחבה) מהזוקיני. אפשר להשתמש במנדולינה או בקולפן רגיל.
נוסיף את רצועות הזוקיני למחבת, נגביר את האש ונוסיף עוד כף שמן זית, מלח פלפל ונערבב היטב ובעדינות כ- 5 דקות.
נוסיף את העגבניות שרי הצלויות ונסחוט היטב את נייר האפייה לתוך המחבת (אנחנו רוצים את כל הנוזלים שהעגבניות הוציאו בזמן שהצטננו) ונערבב שוב.
נקלה את שבבי השקדים על מחבת קטנה, נקייה ורותחת. כל הזמן לערבב את השקדים כדי שלא יישרפו. כשמקבלים צבע, נוסיף לזוקיני.
נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
מרכיבים
הוראות הכנה
נחמם תנור ל-190.
נסדר בתבנית עם נייר אפייה את העגבניות, נבזוק מעט שמן זית מלח ופלפל ונכניס ל – 20 דקות לתנור. נוציא מהתנור ונצנן.
במחבת עמוקה (אני אוהבת להשתמש כאן בווק), נחמם כף שמן זית ונוסיף את הבצל והשום ונביא לרתיחה. נוריד לאש קטנה ונטגן כ – 10 דקות או עד שהשום והבצל מתרככים.
בזמן הזה ניצור פפרדלה (פסטה ארוכה ורחבה) מהזוקיני. אפשר להשתמש במנדולינה או בקולפן רגיל.
נוסיף את רצועות הזוקיני למחבת, נגביר את האש ונוסיף עוד כף שמן זית, מלח פלפל ונערבב היטב ובעדינות כ- 5 דקות.
נוסיף את העגבניות שרי הצלויות ונסחוט היטב את נייר האפייה לתוך המחבת (אנחנו רוצים את כל הנוזלים שהעגבניות הוציאו בזמן שהצטננו) ונערבב שוב.
נקלה את שבבי השקדים על מחבת קטנה, נקייה ורותחת. כל הזמן לערבב את השקדים כדי שלא יישרפו. כשמקבלים צבע, נוסיף לזוקיני.
נטעם ונתקן תיבול אם צריך.