Print Options:

לחמניות סלק

מס' מנות1 מנותזמן הכנה2 שעות 10 דקותזמן בישול20 דקותסה"כ2 שעות 30 דקות

לחמניות טבעוניות

 2 סלקים
 500 גרם קמח כוסמין מלא
 2 כפיות שמרים יבשים
 2 כפות סילאן
 2 כפיות מלח
 2 כפיות תערובת עשבי טוסקנה (שימו איזה עשבי תיבול יבשים שיש לכם)
 2 כפות שמן זית
 כוס אגוזי מלך שבורים מעט
 2 כוסות מים (250 מ"ל)
 לקישוט: זרעי חמניה, גרעיני דלעת, שומשום, שיבולת שועל וכו'. תתפרעו ושימו מה שעולה על רוחכם.
1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נבשל את הסלקים במים רותחים עד ריכוך, נצנן ונקלף. נכניס למעבד מזון ונטחן אותם למחית.

3

בקערת מיקסר עם וו לישה, נערבב את כל המרכיבים בקערה עם מחית הסלקים כ – 10 דקות

4

נכסה בניילון נצמד ומעל מגבת ונתפיח כ – 60 דקות

5

נעביר את הבצק למשטח נקי ומקומח, נחלק את הבצק ל – 12 חלקים, נגלגל כל חתיכה לכדור מהודק ונניח במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

6

נכסה במגבת את הלחמניות ונתפיח 45 דקות נוספות.

7

נבריש את הלחמניות בשמן זית (אפשר להשתמש גם בביצה טרופה) ונפזר מעל את הקישוטים.

8

נאפה את הלחמניות כ – 20 דקותעד להזהבה.

9

ניתן להן להצטנן מעט לפני ההתנפלות.
אפשר לשמור בהקפאה בקופסא/שקית אטומה עד שבועיים.