Print Options:

פשטידה שהיא קיש: פשטיקיש חצילים, שרי צלויות וגבינות עיזים

מס' מנות1 מנותזמן הכנה40 דקותזמן בישול30 דקותסה"כשעה 10 דקות

פשטידה שהיא קיש, עם גבינות עיזים, חצילים ועגבניות שרי צלויות. הפשטיקיש שיהיה הכוכב של שולחן השבועות שלכם

פשטידת חצילים, עגבניות וגבינות עיזים

לבצק
 3 כוסות קמח
 1 גביע יוגורט
 200 ג' חמאה
למלית
 3 ביצים
 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
 100 ג' גבינת פטה עיזים מפוררת
 גבינת פרומעז חתוכה לטבעות
 חציל גדול מקולף לפסים ופרוס לעובי של 1 ס"מ
 20 עגבניות שרי חצויות
 עלים מ – 2 גבעולי בזיליקום
 200 ג' קשקבל
 מלח
 פלפל
 אגוז מוסקט
1

נחמם תנור ל – 180 מעלות

בצק
2

נערבב את כל חומרי הבצק, עד להתגבשות בצק גמיש ולא דביק.

3

נחצה את הבצק ל - 2. חצי אחד לשים במקרר לשעה לפחות לפני האפייה, חצי שני אפשר להקפיא לפעם הבאה.

4

נרדד את הבצק ונרפד איתו את תבנית האפייה. חשוב לעלות עם הבצק על השוליים של התבנית. טיפ לרידוד הבצק: נשים את הבצק בין שני ניירות אפייה ונרדד עד לעובי הרצוי. נקלף נייר אפייה אחד מהבצק, נניח את הבצק בתבנית ונקלף מעליו את הנייר השני. נהדק היטב את הבצק לתבנית.

5

אחרי שריפדנו את התבנית בבצק, נעבור עם מזלג בעדינות ונעשה חורים קטנים בבצק.

6

נשים מעל הבצק נייר אפייה ונשפוך מעל שעועית ונאפה את הבצק כ – 7 דקות. (השעועית עוזרת לבצק לא לעלות, אפשר לשמור את השעועית לפעם הבאה שנאפה).

מילוי
7

נרפד שתי תבניות בנייר אפייה. נבזוק מעט שמן זית ומלח על נייר האפייה ונסדר על אחת את החצילים ועל השנייה את עגבניות השרי כאשר החלק הפנימי של העגבנייה מונח על התבנית.

8

נכניס לתנור ל – 20 דקות או עד להשחמה (בדר"כ העגבניות מוכנות לפני, לשים לב לפי העין).

9

בזמן שהירקות בתנור נטרוף בקערה: ביצים, שמנת, פטה עיזים ותבלינים.

10

מסדרים על הבצק שכבות לפי הסדר: חצילים, פרומעז, עגבניות ועלי בזיליקום

11

שופכים מעל את הבלילה מהקערה ומגרדים מעל, בעזרת פומפייה, את גבינת הקשקבל.

12

מכניסים לתנור ל – 30 דקות או עד שהקיש מקבל צבע שחום ויפה.