תבשיל קארי זריז עם קארי ירוק שעושים לבד בקלות, ירקות וטופו. ארוחה קלילה ובריאה לימי הקיץ הלוהטים.
אני שונאת לחכות, טיפוס אימפולסיבי שאוהב את הכל כאן ועכשיו. המתנה היא עינוי בשבילי.
חודש תשיעי מלמד אותי סבלנות מהי, הימים עוברים לאט ותחושת ההמתנה לא עוזבת אותי. לא משנה כמה אני מנסה להעסיק את עצמי אני בסוף מחכה שמשהו יקרה, שגם המשהו הזה הוא חוסר וודאות מוחלט כי אין לי מושג מה בדיוק הולך להגיע, איך? מתי? אללי!
עם החום בחוץ והגלי חום בפנים שמגבילים אותי למעט מאוד פעילויות, כאלה שבעיקר כוללות מזגן על 19 מעלות טורבו, אני מוצאת את עצמי מחפשת דרכים קלות וקרירות לצרוך את המזון שלי (שהאובססיה אליו רק גברה בשבועיים האחרונים).
אז את המתכון הזה תיקתקתי בפחות מחצי שעה עם שאריות ירקות שהיו לי בבית, כי למי יש כוח לצאת בחום הזה?! וזה כל הרעיון שלו, להכין ממה שיש, אז תרגישו חופשי להחליף ולשנות לפי מה שיש לכם או מה שאתם אוהבים.
מוזמנים תמיד להתייעץ איתי. עדכנו איזה טעים יצא לכם.
קארי ירוק עם טופו וירקות, תבשיל קיצי שמכינים בפחות מחצי שעה

במעבד מזון נטחן את כל עשבי התיבול עם שום, ג'ינג'ר ומיץ לימון.
בסיר רחב נחמם מעט שמן ונוסיף את אבקת הקארי, נערבב היטב עד שמתחילים לעלות ריחות התבלינים.
נוסיף את הטופו ונטגן קלות את הטופו עד להשחמה. נוסיף את הירקות בהדרגה (חוץ מהנבטים) ונקפיץ כ – 5 דקות.
נוסיף לסיר את התערובת מהמעבד מזון ונערבב היטב, נוסיף בהדרגה את חלב הקוקוס ונערבב עד לקבלת רוטב אחיד. נביא לרתיחה וננמיך את האש.
נוסיף את הנבטים, נתבל במלח ופלפל, נערבב ונתקן תיבול אם צריך. נבשל 5 דקות נוספות ונכבה את האש.
מרכיבים
הוראות הכנה
במעבד מזון נטחן את כל עשבי התיבול עם שום, ג'ינג'ר ומיץ לימון.
בסיר רחב נחמם מעט שמן ונוסיף את אבקת הקארי, נערבב היטב עד שמתחילים לעלות ריחות התבלינים.
נוסיף את הטופו ונטגן קלות את הטופו עד להשחמה. נוסיף את הירקות בהדרגה (חוץ מהנבטים) ונקפיץ כ – 5 דקות.
נוסיף לסיר את התערובת מהמעבד מזון ונערבב היטב, נוסיף בהדרגה את חלב הקוקוס ונערבב עד לקבלת רוטב אחיד. נביא לרתיחה וננמיך את האש.
נוסיף את הנבטים, נתבל במלח ופלפל, נערבב ונתקן תיבול אם צריך. נבשל 5 דקות נוספות ונכבה את האש.