Print Options:

פילה מוסר ים בסלסת מנגו

מס' מנות1 מנותזמן הכנה10 דקותזמן בישול7 דקותסה"כ17 דקות

פילה מוסר ים בסלסה של מנגו ואבוקדו. מנה קלילה, רזה וטעימה שמכינים בפחות מ - 20 דקות וכיף לגוון איתה את שולחן השבת.

לדגים
 2 דגי מוסר ים מפולטים
 חצי לימון פרוס דק
 2-3 ענפי טימין
 מלח
 פלפל
 שמן זית
לסלסת מנגו
 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
 בצל סגול קטן קצוץ דק
 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות
 2 קלחי תירס לבן
 חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
 2 שיני שום כתושות
 צרור עלי כוסברה קצוצים גס
 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
 מיץ ליים שלם או חצי לימון
 מלח
 פלפל
 מעט שמן זית
סלסת מנגו
1

"נגלח" את קלחי התירס כך שנפריד את גרעיני התירס מהקלח. תירס לבן הוא זן שאינו דורש בישול מקדים ואפשר לאכול אותו טרי. אפשר להשתמש בכל סוג אחר של תירס למקרה שלא מצאתם את הלבן, רק תבשלו אותו לפני במים רותחים או להעביר צלייה במחבת גריל.

2

נערבב את כל מרכיבי הסלט בקערה. נתבל במלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית.

דגים
3

נחמם מחבת גריל ונשמן אותה קלות בשמן זית. נניח בקצות המחבת ענפי טימין.

4

נניח את הדגים כשהעור כלפי מטה. מעל הדגים נבזוק מעט שמן זית, פלחי לימון, מלח ופלפל. נצרוב את הדג כ- 5 דק'. נוריד את פלחי הלימון ונהפוך את הדג, נצרוב 2 דק' נוספות.