Print Options:

אורז עם בשר טחון

מס' מנות1 מנותזמן הכנה25 דקותזמן בישול5 דקותסה"כ30 דקות

ארוחה בסיר אחד של בשר טחון עם אורז. מינמום עבודה ומקסימום הנאה, המתכון לימים שאין לכם כוח להיכנס למטבח.

 500 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש (שומן הכבש לא חובה אבל מאוד מוסיף)
 2 בצלים חתוכים לקוביות
 4 שיני שום פרוסות
 כוס אורז בסמטי
 חופן עלי כוסברה קצוץ גס
 חופן עלי פטרוזיליה קצוץ גס
 חופן עלי נענע קצוץ גס
 רבע כוס צנוברים/שקדים מולבנים/גם וגם
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל
 כפית ראס אל חנות
 חצי כפית בהרט
 חצי כפית הל
 חצי כפית קינמון
1

מכינים את האורז לפי הוראות יצרן (אפשר להכין מראש).

2

על אש גבוהה מחממים סיר עמוק ורחב עם מעט שמן זית. מסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להשחים, מוסיפים את השום ומורידים לאש נמוכה עד לריכוך ושקיפות הבצל. בערך 10 דקות.

3

מגבירים את האש ומוסיפים לסיר את הבשר הטחון, מפוררים בעזרת מזלג ומערבבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו.

4

מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5

מוסיפים את האורז ומערבבים שוב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

6

מחממים מחבת קטנה (ללא שימון) וקולים בה את הצנוברים והשקדים עד השחמה קלה. כל הזמן להקפיץ/לערבב את המחבת ולא להוריד ממנה את העיניים, זה יכול להישרף ברגע אחד של חוסר תשומת לב.

7

מוסיפים את עשבי התיבול, צנוברים ושקדים קלויים לסיר ומערבבים היטב.

8

מגישים עם סלט קצוץ וטחינה.