Print Options:

מוסר ים בקארי הודי

מס' מנות1 מנותזמן הכנה5 דקותזמן בישול40 דקותסה"כ45 דקות

קארי דגים הודי, מתכון בריא ופשוט עם מעט מצרכים ומעט עבודה. מתכון שמתאים ליום ראשון, אחרי שכל הסופש אכלנו שטויות, זה מה שהבטן שלכם רוצה וצריכה עכשיו.

מוסר ים עם קארי הודי

 2 דגי מוסר ים מפולטים וחתוכים לקוביות מלבניות
 2 כפות שמן קוקוס
 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות
 כף ג'ינג'ר מגורד
 חבילת תרד (אני משתמשת בניוזילנדי)
 פלפל ירוק חריף (לא חובה למי שלא אוהב חריף)
 כפית מלח
 2 כפיות גאראם מסאלה
ראיטה
 גביע יוגורט (אני משתמשת בעיזים/כבשים)
 כפית זרעי כמון
 מלפפון מגורר על פומפייה
 מלח
1

נחמם סיר רחב ושטוח עם 2 כפות שמן קוקוס ומטגנים בצל, פלפל חריף וג'ינג'ר כ- 5 דקות או עד להזהבה ושקיפות הבצל.

2

נוסיף תבלינים, כפית אחת גאראם מסאלה וכפית מלח ונערבב היטב.

3

נוסיף את התרד ונאדה אותו תוך כדי ערבוב עד שההוא נהייה סמרטוטי.

4

נוסיף כוס מים רותחים, נביא לרתיחה בסיר, נוריד לאש קטנה ונבשל בסיר מכוסה 30 דקות.

5

נכניס את הדג ונתבלן בכפית השנייה של הגאראם מסאלה ונבשל כ- 7 דקות נוספות, עד שהדג מוכן ורך.

ראיטה
6

קולים את זרעי כוסברה במחבת יבשה כ- 2 דקות עד שעולה ריח טוב. לערבב כל הזמן, לא לעזוב את המחבת שלא יישרף!

7

מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר לפחות ל- 20 דקות.