סלט קייל בויניגרט הדרים חגיגי ויפה שנראה כמו טנא שבועות מן המניין. הכי כיף, שהוא בריא כמו שהוא נראה טוב.
בתכלס, חג השבועות הוא חג חקלאי שחוגג את התוצרת שלו. כל הרעיון המקורי של החג הוא לתת כבוד לפירות ולירקות על שולחן החג.
גם בואו נודה על האמת, נורא קשה לאכול את כל האוכל החלבי הזה בלי איזה ירק מרענן שיעזור להוריד הכל בגרון.
מאז שנכנסתי להיריון לא היו לי הרבה חשקים מעניינים חוץ משלושה שבועות רצופים שבהם אכלתי כל יומיים את הסלט קייל שאציג בפניכם. המקור שלו מגיע ממסעדת גרינברג ובגלל שכבר מימנתי להם את תקופת הקורונה החלטתי שאני מתחילה להכין אותו לבד.
בעזרת הגרנולה הביתית שלי, שאם עדיין אין לכם צנצנת שלה במטבח אז זה הזמן, יצרתי סלט כיפי וטעים שמחקה כמעט בצורה מושלמת את המקור הנדיר.
זה הסלט שאני הולכת להכין לשולחן החג, באחריות שהוא מתחסל ראשון וכולם יבקשו ממכם את המתכון.
סלט קייל בויניגרט הדרים חגיגי ויפה שנראה כמו טנא שבועות מן המניין. הכי כיף, שהוא בריא כמו שהוא נראה טוב.

נחמם תנור ל – 180 מעלות.
נרפד תבנית בנייר אפייה ונכניס את קוביות הבטטה עם מעט שמ"ז ומלח ל – 20 דקות או עד שהן משחימות ומוכנות. נערבב מידי כדי שהצלייה תיהיה אחידה. נוציא ונצנן.
במקביל (או מראש), נבשל את הקינואה לפי הוראות היצרן על האריזה ונצנן בסיום.
בקערה גדולה נערבב קייל, עשבי תיבול, רוקט וקינואה. נפזר מעל מצע הירוקים את הבטטות, ענבים, גבינה וגרנולה.
בצנצנת/כלי להכנת רטבים נערבב יחד את כל חומרי הרוטב ונשפוך מעל הסלט. מומלץ להוסיף את הרוטב קרוב להגשה.
נערבב את הסלט היטב ונגיש.
מרכיבים
הוראות הכנה
נחמם תנור ל – 180 מעלות.
נרפד תבנית בנייר אפייה ונכניס את קוביות הבטטה עם מעט שמ"ז ומלח ל – 20 דקות או עד שהן משחימות ומוכנות. נערבב מידי כדי שהצלייה תיהיה אחידה. נוציא ונצנן.
במקביל (או מראש), נבשל את הקינואה לפי הוראות היצרן על האריזה ונצנן בסיום.
בקערה גדולה נערבב קייל, עשבי תיבול, רוקט וקינואה. נפזר מעל מצע הירוקים את הבטטות, ענבים, גבינה וגרנולה.
בצנצנת/כלי להכנת רטבים נערבב יחד את כל חומרי הרוטב ונשפוך מעל הסלט. מומלץ להוסיף את הרוטב קרוב להגשה.
נערבב את הסלט היטב ונגיש.