Print Options:

איך לשמור על תזונה נכונה: יום הכנות

מס' מנות1 מנותזמן הכנה20 דקותזמן בישול40 דקותסה"כשעה

יום אחד בו אתם מקדישים שעה שעתיים ויש לכם שקט לשבוע שלם. טיפ הלאנץ' בוקס שלי לשמירה על תזונה בריאה גם בחזרה לשגרה.

איך לשמור על תזונה נכונה - יום הכנות

 שקית אדממה סנפרוסט
 2 כוסות קינואה אדומה
 חבילת קייל
 2 בטטות קטנות
 2 זוקיני
 סלסלת פטריות
 25 עגבניות שרי
 2 אבוקדו
 גזר
 חצי כרוב סגול קטן
 חופן עלי כוסברה
 חופן עלי פטרוזיליה
 5 גבעולי בצל ירוק
 עלים מ – 4 גבעולי טימין
 שמן זית
 3 לימונים
 טחינה גולמית
1

נחמם תנור ל – 180 מעלות

2

נשטוף וננקה היטב את הבטטה, זוקיני ופטריות ונניח לייבוש. נחצה את הבטטות והזוקיני לאורך. נכין 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה. נבזוק שמן זית, עלי טימין ומלח על נייר האפייה ונניח את הבטטות והזוקיני כשהחלק הפנימי שלהם מונח על נייר האפייה. את הפטריות נשים בקערה ונשים עליהן מעט שמן זית מלח ועלי טימין, נערבב מעט בעזרת הידיים ונפזר באחת התבניות. נכניס לתנור ל – 40 דקות בערך. מומלץ לבדוק אחרי חצי שעה את התחתית של הירקות ולוודא שלא נשרפים יותר מידי, קצת זה טוב.

3

הזמן שהירקות בתנור נכין את האדממה והקינואה.

4

נרתיח סיר עם מים ומעט מלח, נכניס לתוכו את האדממה ונביא לרתיחה בשנית. נבשל במצב רתיחה 3 דקות, נסנן ונשטוף במים קרים. אחרי שהצטנן, נפריד את פולי הסויה מהנרתיק ונניח בקערה.

5

נשטוף היטב את הקינואה, נרתיח סיר עם מעט שמן זית ונכניס לתוכו את הקינואה. נוסיף מעט מלח ופלפל ועשבי תיבול יבשים (אני שמתי טימין ואורגנו), נערבב היטב. נוסיף 3 כוסות מים רתוחים ונביא לרתיחה בסיר. כשמגיע לרתיחה, נכסה את הסיר ונוריד לאש קטנה. נבשל במשך 20 דקות, נכבה את האש ונניח מעל הסיר מגבת. נשאיר מכוסה ולא ניגע עד לשימוש (כמה שיותר, יותר טוב).

6

נחתוך את הכרוב הסגול דק, את הגזר נקלף בעזרת קולפן או נחתוך דק, את עגבניות השרי נשטוף היטב ונשאיר בשלמותן, את האבוקדו נחצה לאורך ונפרוס, את הבצל הירוק נחתוך גס ונערבב בקערה עם עלי הכוסברה ופטרוזיליה, את הקייל נשטוף היטב ונקרע גם בעזרת הידיים.

7

כל אלמנט נסדר בקערה נפרדת על מנת שיהיה לנו נוח לסדר בקופסאות בהמשך.

8

נכין קערה של טחינה: נסחט חצי לימון לתוך קערה ונוסיף טחינה גולמית. נוסיף מעט מלח ונערבב היטב עד להסמכה. נוסיף כל פעם מעט מים קרים עד לקבלת המרקם הרצוי. נעביר לצנצנת/פלסטיק קטן/כלי חד"פ לרטבים (אופציה נוספת היא לקנות טחינה גולמית ולשים במקום העבודה ולהכין טחינה עם מעט מים במקום).

9

בקערה נוספת נסחט 2 וחצי לימונים ונוסיף רבע כוס שמן זית. נעביר לצנצנת/פלסטיק קטן/כלי חד"פ לרטבים. (לא חובה אם יש לכם גישה לשמן זית ולימון במשרד או איפה שאתם נמצאים בצהריים. אפשר גם להביא איתכם בקבוק שמן זית קטן שיהיה לכם ולימונים ולהוסיף במקום)

10

סידור הלאנץ' בוקס: בתחתית הקופסא נשים קינואה ומעל נפזר את הירקות והעלים. מעל נניח את הירקות הצלויים והאבוקדו).

11

לפני שאוכלים מתבלים את הסלט בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ואוכלים עם הטחינה בצד (אפשר לערבב גם את הטחינה פנימה, עניין של טעם)