Print Options:

עוף סוף עונת התפוזים

מס' מנות1 מנותזמן הכנה15 דקותזמן בישולשעה 40 דקותסה"כשעה 55 דקות

קדירת עוף חגיגית שמתאימה לשולחן השבת. מתכון פשוט שדורש מעט מאוד מאמץ ונותן ריח של שישי בבית.

עוף לשבת

 2 כרעיים עוף חצויים (עדיף ללא אנטיביוטיקה)
 4 בטטות קטנות קלופות וחתוכות גס
 2 בצלים בינוניים חתוכים גס
 ראש שום חצוי לרוחבו
 כוס מיץ תפוזים סחוט (בערך 4 תפוזים)
 2 כפות סויה
 2 כפות שמן זית
 2-3 ענפי רוזמרין
 2 מקלות קינמון
 כפית מלח
 כפית פלפל
1

נחמם תנור ל – 180 מעלות.

2

נסדר בתבנית את הבטטות, בצלים ושום. מעל נניח את כרעי העוף, הרוזמרין ומקלות הקינמון.

3

בקערה נפרדת נערבב את מיץ התפוזים, שמן זית, סויה, מלח ופלפל.

4

נשפוך מעל הקדירה את הרוטב, נכסה ונכניס לתנור ל 60 דקות

5

אחרי שעה, נוריד את הכיסוי ונשאיר ל – 40 דקות נוספות.