Print Options:

פאלאק טופו

מס' מנות1 מנותזמן הכנה20 דקותזמן בישול10 דקותסה"כ30 דקות

הגרסה הטבעונית למנה ההודית המפורסמת, פאלאק פניר. קוביות טופו שמכוסות ברוטב תרד בתיבלון הודי טעים.

תבשיל טופו

 שמן קוקוס
 2 חבילות טופו אורגני חתוך לקוביות קטנות
 בצל גדול קצוץ
 צ'ילי טרי קצוץ דק
 5-6 שיני שום קצוצות דק
 כף ג'ינג'ר מגורד
 3 עגבניות קצוצות
 500 גר' תרד ניוזילנדי
 רבע כוס קשיו טבעי
 רבע כוס קרם קוקוס
 מלח
 חצי כפית פלפל לבן (אפשר שחור אם אין)
 כפית אבקת קארי
 כפית גאראם מסאלה
1

קודם נטפל בתרד, במעבד מזון נשים: תרד, קשיו, חצי כפית מלח, כף שמן זית וחצי כוס מים. נטחן היטב עד לקבלת מרקם אחיד, ירוק ונוזלי. נשים בצד ונחכה לרגע המתאים.

2

על אש גבוה, מטגנים במעט שמן קוקוס את קוביות הטופו עד להשחמה קלה.

3

נוסיף אל הטופו את הבצל והצ'ילי הקצוצים עד שהבצל משחים ומתרכך.

4

נוסיף את השום, והג'ינג'ר ונטגן כ- 2 דקות.

5

נוסיף את העגבניות ונערבב היטב, כ- 5 דקות.

6

הגיע הרגע המתאים, שופכים את התרד הטחון לסיר ומערבבים היטב. נתבלן במלח, אבקת קארי וגאראם מסאלה (אם אין, אפשר לשים קצת כמון וקינמון) ונוסיף את הקרם קוקוס.

7

נערבב היטב, נוריד את האש, נכסה את הסיר ונבשל כ – 10 דקות.