Print Options:

פאניר מסאלה

מס' מנות1 מנותזמן הכנה20 דקותזמן בישול50 דקותסה"כשעה 10 דקות

גבינת פאניר ברוטב מסאלה עשיר וקטיפתי

לפאניר
 גבינת פאניר חתוכה לקוביות
 קורנפלור
לרוטב מסאלה
 2 כפות שמן צמחי (עדיף זרעי ענבים)
 2 בצלים חתוכים גס
 4 שיני שום כתושות
 חצי כף ג'ינג'ר טרי מגורד
 חצי פלפל ירוק חריף
 3 עגבניות חתוכות גס
 פלפל אדום חתוך גס
 כף גארהם מסאלה
 חצי כפית כמון
 חצי כפית אבקת קינמון
 חצי כפית הל טחון
 חצי כפית אגוז מוסקט
 חצי כפית ציפורן טחון
 חצי כפית פלפל שחור
 כפית מלח
 כפית פפריקה
 חצי כפית כורכום
 250 מ"ל חלב קוקוס
 חצי ליטר מים רותחים
פאניר
1

נכין קערה גדולה עם קורנפלור ונשים בתוכו את קוביות הגבינה. נקפיץ קלות עד שכל הקוביות מצופות בשכבה דקה של קורנפלור.

2

נחמם מחבת עם מעט שמן ונטגן את קוביות הגבינה עד להשחמה.

רוטב מסאלה
3

נחמם סיר עם מעט שמן ונוסיף את התבלינים: גארהם מאסאלה, כמון, קינמון, הל, אגוז מוסקט וציפורן. נטגן 2 דקות.

4

נוסיף בהדרגה: שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף, בצל וגמבה. מבשלים 10 דקות.

5

נוסיף את העגבניות ונבשל עד ריכוך.

6

מוסיפים את המים ושאר התבלינים: פלפל, כורכום, פפריקה ומלח. מבשלים עם מכסה סגור 30 דקות.

7

מורידים מהאש וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט/מעבד מזון. מחזירים לאש קטנה, מוסיפים את החלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות.

8

נכניס לתוך הרוטב את קוביות הגבינה המטוגנות.