Print Options:

גבינת פאניר

מס' מנות1 מנותזמן הכנה0 minזמן בישול20 דקותסה"כ20 דקות

מתכון לגבינת פאניר ביתית מחלב עיזים. פאניר היא גבינה הודית עם טעם ניטרלי שמשתלבת מעולה עם הטעמים העזים של התבלינים ההודים ומהווה תחליף צמחוני לכל תבשיל בשרי במטבח ההודי.

 3 ליטר חלב עיזים
 מיץ מלימון אחד/2-3 ליים
1

שופכים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה על אש קטנה-בינונית. תוך כדי מערבבים כל כמה דקות כדי שהחלב לא יידבק לתחתית ויישרף.

2

כאשר החלב רותח ומתחיל להקציף, מנמיכים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה. אחרי כל תוספת מערבבים היטב ומחכים קצת לראות אם החלב מתחיל להיפרד. אם זה לא קורה מוסיפים עוד קצת מיץ לימון, מערבבים ומחכים להיפרדות החלב.

3

איך תדעו שהחלב מתחיל להיפרד? יהיה קשה לפספס. יתחילו להיווצר גושים, בהתחלה פירורים קטנים שלאט לאט יהפכו לגושים וביניהם יופיעו מן מים עכורים. כשזה קורה, ניתן בישול של 2 דק' נוספות ונכבה את האש.

4

נכין קערה גדולה ומעליה בד חיתול, לתוכו נשפוך את תכולת הסיר.

5

נקשור את חיתול הבד ונתלה בצורה בה המים יוכלו להמשיך להסתנן דרך הבד. מקררים בתלייה את הגבינה במשך שעתיים.

6

נכניס למקרר. ניתן להשתמש כשבוע מיום ההכנה.