Print Options:

פפרדלה זוקיני

מס' מנות1 מנותזמן הכנה10 דקותזמן בישול35 דקותסה"כ45 דקות

פפרדלה זוקיני, מוקפצת עם עגבנויות שרי צלויות, שמן זית שום בצל סגול. מנה קיצית וקלילה שמכינים ברגע.

פפרדלה זוקיני

 8 זוקיני
 20 עגבניות שרי חצויות
 4 שיני שום פרוסות דק
 בצל סגול פרוס דק
 רבע כוס שבבי שקד מולבן
 שמןי זית
 מלח ופלפל
1

נחמם תנור ל-190.

2

נסדר בתבנית עם נייר אפייה את העגבניות, נבזוק מעט שמן זית מלח ופלפל ונכניס ל – 20 דקות לתנור. נוציא מהתנור ונצנן.

3

במחבת עמוקה (אני אוהבת להשתמש כאן בווק), נחמם כף שמן זית ונוסיף את הבצל והשום ונביא לרתיחה. נוריד לאש קטנה ונטגן כ – 10 דקות או עד שהשום והבצל מתרככים.

4

בזמן הזה ניצור פפרדלה (פסטה ארוכה ורחבה) מהזוקיני. אפשר להשתמש במנדולינה או בקולפן רגיל.

5

נוסיף את רצועות הזוקיני למחבת, נגביר את האש ונוסיף עוד כף שמן זית, מלח פלפל ונערבב היטב ובעדינות כ- 5 דקות.

6

נוסיף את העגבניות שרי הצלויות ונסחוט היטב את נייר האפייה לתוך המחבת (אנחנו רוצים את כל הנוזלים שהעגבניות הוציאו בזמן שהצטננו) ונערבב שוב.

7

נקלה את שבבי השקדים על מחבת קטנה, נקייה ורותחת. כל הזמן לערבב את השקדים כדי שלא יישרפו. כשמקבלים צבע, נוסיף לזוקיני.

8

נטעם ונתקן תיבול אם צריך.