Print Options:

אבולוציה של ממולאים

מס' מנות1 מנותזמן הכנה40 דקותזמן בישולשעה 20 דקותסה"כ2 שעות

ממולאים טבעוניים גרסת 2020

Filled Vegetables

חלק א'
 שמן זית לטיגון
 בצל אחד לבן גדול, קצוץ
 100 גרם רסק עגבניות
 2 גבעולי סלרי קצוצים
 חצי כוס לימון סחוט
 2 חבילות פטריות חתוכות (לא חובה, ניתן להחליף ב300 גרם בשר טחון לגרסה הבשרית)
חלק ב'
 2 כוסות קינואה שטופה היטב (ניתן להחליף באורז עגול לבן/מלא)
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
 חצי כוס שמיר קצוץ
 חצי כוס כוסברה קצוצה
 2 כפות נענע קצוצה
 חצי כוס אגוזי מלך
 מלח ופלפל
לרוטב
 מעט שמן זית לטיגון
 בצל אחד לבן גדול, קצוץ גס
 1 קולורבי פרוס דק (ניתן להחליף בתפו"א אבל קולורבי זה החיים)
 100 גרם רסק עגבניות
 3-4 שיני שום פרוסות
 פפריקה מתוקה
 אורגנו
 מלח ופלפל
 3 כוסות מים
1

מטגנים את הבצל בסיר (סוטאז' רחב ועמוק) שבו נכין את הממולאים במעט שמ"ז עד שמתחיל להזהיב.

Vegetables

2

מוסיפים את הסלרי והפטריות ומטגנים עוד כ 5 דקות עד לריכוך והתכווצות הפטריות (כאן מכניסים את הבשר במקום הפטריות, אם בחרתם בגרסה הבשרית).

3

מוסיפים את הרסק עגבניות ומיץ לימון, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

4

בקערה מערבבים את כל החומרים שנמצאים ב- *חלק ב'*, ומוסיפים לכל הנ"ל את *חלק א'* ומערבבים היטב.

Stuffing

5

שוטפים ומנקים את הפלפלים וממלאים בתערובת.

6

הכנת הרוטב - מטגנים את הבצל (באותו סיר שהכנו בו את המילוי) עד להזהבה, מוסיפים את הקולורבי ומטגנים דקה נוספת. אח"כ את הרסק ושאר חומרי הרוטב ומערבבים היטב.

7

מביאים לרתיחה ומכניסים את הפלפלים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם סיר מכוסה עד שמוכן.

****כל 10-15 דק' לפתוח את הפלפלים ולשפוך מהרוטב פנימה****

בתאבון.

Cooked Stuffed Vegetables