Print Options:

גרנולה ביתית ללא סוכר

מס' מנות1 מנותזמן הכנה10 דקותזמן בישול20 דקותסה"כ30 דקות

גרנולה ביתית שעושים בקלות, טבעונית וטעימה בטירוף! המתכון שיגרום לכם להפסיק לקנות גרנולה בסופר.

גרנולה ללא סוכר

 כוס וחצי שיבולת שועל גסה
 כוס אגוזים וזרעים (אני השתמשתי בפקאן, קשיו, שקד, לוז, זרעי דלעת וזרעי חמניה)
 רבע כוס פירות יבשים קטנים (אני השתמשתי בחמוציות)
 חופן שבבי קוקוס טבעי
 רבע כוס שמן קוקוס מומס
 4 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
 מעט מלח
 חצי כפית קינמון
1

מחממים תנור ל-150 מעלות (בלי טורבו)

2

מערבבים בקערה: שיבולת, אגוזים וזרעים, קינמון ומלח.

3

מוסיפים שמן קוקוס וסילאן ומערבבים היטב ככה שכל התערובת תיהיה מצופה בשמן וסילאן.

4

משטחים את התערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות (תלוי בתנור שלכם, אצלי זה קורה ממש מהר). תקפידו כל כמה דק לערבב את התערובת כדי שקלייתה תיהיה אחידה.

5

מוציאים מהתנור, מערבבים פנימה את החמוציות ושבבי הקוקוס.

6

נותנים לתערובת לנוח חצי שעה לפחות, בזמן הזה היא תהפוך קראנצ׳ית.