Print Options:

סלט אטריות סובה וטופו

מס' מנות1 מנותזמן הכנה15 דקותזמן בישול20 דקותסה"כ35 דקות

סובה לשובע! סלט אטריות סובה וטופו ברוטב בוטנים אסייתי. הסלט שיעזור לכם לשמור על הגזרה ועל תחושת השובע

 חבילת אטריות סובה (250 גר')
 חבילת אפונת שלג
 חבילת ברוקומיני
 חופן במיה
 חבילת טופו אורגני
 2 מלפפונים
 5 גבעולי בצל ירוק
 צרור כוסברה
לרוטב
 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
 פלפל צ'ילי חתוך קטן (לא חובה)
 כף מייפל טבעי
 מיץ מליים שלם (או כף חומץ אורז)
 כף שמן שומשום
 4 כפות רוטב סויה
1

מבשלים את אטריות הסובה 6 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. מחממים מחבת עם מעט שמן שומשום ומקפיצים קלות את האטריות כ – 2 דקות. מעבירים לקערה להצטננות.

2

חולטים בסיר עם מים רותחים את הברוקומיני ואפונת הגינה במשך 3 דקות, מסננים ושמים בקערת מי קרח. מסננים שוב וחותכים גס.

3

מורידים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל ושוטפים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים. נחמם את המחבת בה הקפצנו את האטריות עם מעט שמן שומשום ונקפיץ את הבמיה במשך 3 דקות, שתישאר פריכה. מצננים וחותכים גס.

4

חותכים את הטופו לקוביות, מחממים את המחבת שלנו עם מעט שמן שומשום ומקפיצים את הטופו במשך 3 דקות. מזלפים כף סויה ומערבבים היטב, ממשיכים להקפיץ 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.

5

את המלפפונים נחצה לאורך, בעזרת כפית נרוקן אותם מהגרעינים ונחתוך לפרוסות דקות (אפשר לחתוך רגיל לקוביות מבלי לרוקן את הגרעינים).

6

נחתוך את הבצל הירוק והכוסברה גס.

7

נערבב את כל חומרי הרוטב בקערה, נטעם ונתקן תיבול אם צריך. כדי להמליח נוסיף עוד מעט סויה, אם מלוח מידי נוסיף מעט חמאת בוטנים.

8

נכניס את כל המרכיבים לקערה גדולה, נשפוך מעל את הרוטב ונערבב היטב.