Print Options:

פשטיצילי

מס' מנות1 מנותזמן הכנה30 דקותזמן בישול40 דקותסה"כשעה 10 דקות

הפשטיצילי - פשטידת בצל אלוהית מבית אמא.

לבצק
 3 כוסות קמח
 1 גביע יוגורט
 200 ג' חמאה
למלית
 3 בצלים לבנים וגדולים
 30 גרם חמאה
 3 כפות סוכר
 100 גרם חמאה
 4 כפות קמח (תופח/כוסמין)
 3 ביצים טרופות
 2 גביעי שמנת חמוצה/יוגורט
 מלח ופלפל
לציפוי
 150 גרם קשקבל מגורד
1

נחמם תנור ל - 180 מעלות

2

נערבב את כל חומרי הבצק, עד להתגבשות בצק גמיש ולא דביק.

3

נחצה את הבצק ל - 2. חצי אחד לשים במקרר לשעה לפחות לפני האפייה, חצי שני אפשר להקפיא לפעם הבאה.

4

נרדד את הבצק ונרפד איתו את תבנית האפייה. חשוב לעלות עם הבצק על השוליים של התבנית. טיפ של אמא: שימוש בתבנית קרמיקה עם גלזורה עוזר לבצק להשתחרר בקלות (לא משמנים את התבנית כי יש מספיק חמאה בבצק)

5

אחרי שריפדנו את התבנית בבצק, נעבור עם מזלג בעדינות ונעשה חורים קטנים בבצק.

6

נשים מעל הבצק נייר אפייה ונשפוך מעל שעועית ונאפה את הבצק כ – 7 דקות (השעועית עוזרת לבצק לא לעלות, אפשר לשמור את השעועית לפעם הבאה שנאפה).

7

במקביל, נחמם מחבת ונאדה עליה את הבצל עם 30 גרם חמאה וכף סוכר עד שמזהיב.

8

נוסיף את שאר החמאה וכשנמס, נוסיף את הקמח. נערבב 2 דקות ונוריד מהאש.

9

נוסיף לתערובת את הביצים, שמנת/יוגורט ותבלינים ונערבב היטב.

10

נשפוך את תערובת המלית על הבצק ונפזר מעל את גבינת הקשקבל.

11

נכניס לתנור לכ - 40 דקות או עד שמזהיב.
עדיף לתת לפשטידה לעמוד 10 דקות לפני שחותכים.