עלי מנגולד ממולאים

קטגוריהרמת קושיקשוח

חסר לי ברזל ויש לי יותר מידי זמן פנוי.

כלומר, אני מחפשות הפקות והרפתקאות קולינריות בעלות ערך מוסף – ברזל.

חזרתי קצת לאכול חלבון מן החי לכבוד המחסור, משתדלת שזה יהיה בשר הודו או עוף.

בזכות עודף הזמן שיש לי, ואני יודעת שגם לכם יש כזה, נכנסתי למלאכת הגלגולים והמילויים של עלים עדינים.

הסיר הזה יצא מוצלח במיוחד ועל כן, תקבלו את המתכון.

עלי מנגולד יפים ועדינים, ממולאים בבשר הודו ובכל טוב. לגרסה הטבעונית/צמחונית וותרו על הבשר והמשיכו לפי ההוראות.

סיר של עלי מנגולד ממולאים בכל טוב, כה טעים, בריא, מחזק ומזין. מלאכת מחשבת לימים עם המון זמן פנוי.

עלי מנגולד ממולאים

מס' מנות1 מנות
זמן הכנהשעה 25 דקותזמן בישול35 דקותסה"כ2 שעות

 2 חבילות עלי מנגולד
למילוי
 500 גרם בשר הודו טחון
 בצל סגול קצוץ דק
 1 שן שום כתושה
 כף רכז רימונים
 כוס אורז בסמטי שטוף היטב
 1 סלק טרי מגורד
 חצי כוס צנוברים
 חצי כוס נענע קצוצה
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 כפית מלח
 חצי כפית כמון
 חצי כפית הל
 חצי כפית סומק
 חצי כפית קינמון
לרוטב
 בצל לבן בינוני קצוץ דק
 4 שיני שום פרוסות דק
 2 עגבניות בשלות קצוצות דק
 כף רכז רימונים
 2 כוסות ציר עוף (אפשר מים אם אין)

1

בסיר רחב ושטוח נחמם מעט שמן זית, נטגן את הבצל הסגול כ- 5 דקות.

2

נוסיף את השום הכתוש ונערבב היטב, נוסיף את בשר ההודו נערבב ונפורר את הבשר תו"כ עד שהבשר מבושל. נוסיף כף רכז רימונים ונערבב שוב, נכבה את האש ונשים בצד.

3

נחמם מחבת קטנה, נקלה את הצנוברים להשחמה קלה תוך כדי ערבוב תמידי. לא להוריד מהם את העיניים זה נשרף בשנייה!

4

בקערה נערבב את כל מרכיבי המילוי והבשר שהכנו.

5

נוריד לעלי המנגולד את הגבעול הלבן ונשמור אותו בצד.

6

את עלי המנגולד נחלוט 2 דקות במים ממולחים ורותחים. נוציא לקערת מי קרח כדי לעצור את בישול העלים. נסנן את המים ונניח את העלים על מגבת לייבוש.

7

נקצוץ דק את גבעולי העלים ששמרנו.

8

באותו הסיר שהכנו בו את הבשר, נחמם מעט שמן ונכניס בצל לבן, 4 שיני שום וגבעולי העלים הקצוצים ונערבב היטב כ- 7 דקות.

9

נוסיף עגבניות קצוצות ונערבב. נוריד לאש קטנה ונבשל כ- 5 דקות נוספות. כשהעגבניות הופכות למין רוטב, נכבה את האש ונניח בצד.

10

נתחיל במלאכת הגילגול. על משטח יבש נניח עלה מנגולד חלוט, נחצה אותי לשניים.

11

בחלק התחתון והרחב של העלה, נשים כף מהמילוי, כאשר נניח את המילוי במרכז החלק התחתון ולא קרוב לקצה.

12

נקפל את העלה משני צדדיו כלפי פנימה.

13

נקפל את קצה החלק הרחב כלפי מעלה ונמשיך לגלגל את העלה כלפי מעלה.

14

נניח בסיר מעל הרוטב.

15

נחזור על פעולה זו עם החצי השני של העלה וככה הלאה עם כל שאר עלי המנגולד החלוטים.

16

כאשר סיימנו לגלגל, נחזיר את הסיר לאש ונוסיף 2 כוסות של ציר עוף. נביא לרתיחה.

17

ננמיך את האש, נכסה את הממולאים בצלחת (הצלחת צריכה להיות צמודה וללחוץ על הממולאים, זה שומר עליהם מלהתפרק), נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה כ – 30 דקות.

18

מומלץ להגיש עם טחינה יוגורט. להכנתה: נערבב גביע יוגורט מכל סוג שהוא (עיזים הכי טעים, לדעתי), מיץ מחצי לימון, שן שום, טחינה גולמית (נשים כל פעם קצת עד שנגיע למרקם ולטעם שאנחנו אוהבים).

מרכיבים

 2 חבילות עלי מנגולד
למילוי
 500 גרם בשר הודו טחון
 בצל סגול קצוץ דק
 1 שן שום כתושה
 כף רכז רימונים
 כוס אורז בסמטי שטוף היטב
 1 סלק טרי מגורד
 חצי כוס צנוברים
 חצי כוס נענע קצוצה
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 כפית מלח
 חצי כפית כמון
 חצי כפית הל
 חצי כפית סומק
 חצי כפית קינמון
לרוטב
 בצל לבן בינוני קצוץ דק
 4 שיני שום פרוסות דק
 2 עגבניות בשלות קצוצות דק
 כף רכז רימונים
 2 כוסות ציר עוף (אפשר מים אם אין)

הוראות הכנה

1

בסיר רחב ושטוח נחמם מעט שמן זית, נטגן את הבצל הסגול כ- 5 דקות.

2

נוסיף את השום הכתוש ונערבב היטב, נוסיף את בשר ההודו נערבב ונפורר את הבשר תו"כ עד שהבשר מבושל. נוסיף כף רכז רימונים ונערבב שוב, נכבה את האש ונשים בצד.

3

נחמם מחבת קטנה, נקלה את הצנוברים להשחמה קלה תוך כדי ערבוב תמידי. לא להוריד מהם את העיניים זה נשרף בשנייה!

4

בקערה נערבב את כל מרכיבי המילוי והבשר שהכנו.

5

נוריד לעלי המנגולד את הגבעול הלבן ונשמור אותו בצד.

6

את עלי המנגולד נחלוט 2 דקות במים ממולחים ורותחים. נוציא לקערת מי קרח כדי לעצור את בישול העלים. נסנן את המים ונניח את העלים על מגבת לייבוש.

7

נקצוץ דק את גבעולי העלים ששמרנו.

8

באותו הסיר שהכנו בו את הבשר, נחמם מעט שמן ונכניס בצל לבן, 4 שיני שום וגבעולי העלים הקצוצים ונערבב היטב כ- 7 דקות.

9

נוסיף עגבניות קצוצות ונערבב. נוריד לאש קטנה ונבשל כ- 5 דקות נוספות. כשהעגבניות הופכות למין רוטב, נכבה את האש ונניח בצד.

10

נתחיל במלאכת הגילגול. על משטח יבש נניח עלה מנגולד חלוט, נחצה אותי לשניים.

11

בחלק התחתון והרחב של העלה, נשים כף מהמילוי, כאשר נניח את המילוי במרכז החלק התחתון ולא קרוב לקצה.

12

נקפל את העלה משני צדדיו כלפי פנימה.

13

נקפל את קצה החלק הרחב כלפי מעלה ונמשיך לגלגל את העלה כלפי מעלה.

14

נניח בסיר מעל הרוטב.

15

נחזור על פעולה זו עם החצי השני של העלה וככה הלאה עם כל שאר עלי המנגולד החלוטים.

16

כאשר סיימנו לגלגל, נחזיר את הסיר לאש ונוסיף 2 כוסות של ציר עוף. נביא לרתיחה.

17

ננמיך את האש, נכסה את הממולאים בצלחת (הצלחת צריכה להיות צמודה וללחוץ על הממולאים, זה שומר עליהם מלהתפרק), נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה כ – 30 דקות.

18

מומלץ להגיש עם טחינה יוגורט. להכנתה: נערבב גביע יוגורט מכל סוג שהוא (עיזים הכי טעים, לדעתי), מיץ מחצי לימון, שן שום, טחינה גולמית (נשים כל פעם קצת עד שנגיע למרקם ולטעם שאנחנו אוהבים).

עלי מנגולד ממולאים

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.