אבולוציה של ממולאים

קטגוריה, רמת קושיקשוח

נובמבר 2011, תל אביב.

שישי ראשון בדירה ששכרתי עם שתי הבסטיות.

בקושי הייתה ספה לשבת עליה, עדיין לא חיברו לנו את הגז ואני הכנתי לנו ממולאים על תנור ספירלה (מכירים את התנורים הענקיים האלה שיש להם ספירלת על החלק העליון? אז כזה).



ממולאים טבעוניים גרסת 2020

Filled Vegetables

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה40 דקותזמן בישולשעה 20 דקותסה"כ2 שעות

חלק א'
 שמן זית לטיגון
 בצל אחד לבן גדול, קצוץ
 100 גרם רסק עגבניות
 2 גבעולי סלרי קצוצים
 חצי כוס לימון סחוט
 2 חבילות פטריות חתוכות (לא חובה, ניתן להחליף ב300 גרם בשר טחון לגרסה הבשרית)
חלק ב'
 2 כוסות קינואה שטופה היטב (ניתן להחליף באורז עגול לבן/מלא)
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
 חצי כוס שמיר קצוץ
 חצי כוס כוסברה קצוצה
 2 כפות נענע קצוצה
 חצי כוס אגוזי מלך
 מלח ופלפל
לרוטב
 מעט שמן זית לטיגון
 בצל אחד לבן גדול, קצוץ גס
 1 קולורבי פרוס דק (ניתן להחליף בתפו"א אבל קולורבי זה החיים)
 100 גרם רסק עגבניות
 3-4 שיני שום פרוסות
 פפריקה מתוקה
 אורגנו
 מלח ופלפל
 3 כוסות מים

1

מטגנים את הבצל בסיר (סוטאז' רחב ועמוק) שבו נכין את הממולאים במעט שמ"ז עד שמתחיל להזהיב.

Vegetables

2

מוסיפים את הסלרי והפטריות ומטגנים עוד כ 5 דקות עד לריכוך והתכווצות הפטריות (כאן מכניסים את הבשר במקום הפטריות, אם בחרתם בגרסה הבשרית).

3

מוסיפים את הרסק עגבניות ומיץ לימון, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

4

בקערה מערבבים את כל החומרים שנמצאים ב- *חלק ב'*, ומוסיפים לכל הנ"ל את *חלק א'* ומערבבים היטב.

Stuffing

5

שוטפים ומנקים את הפלפלים וממלאים בתערובת.

6

הכנת הרוטב - מטגנים את הבצל (באותו סיר שהכנו בו את המילוי) עד להזהבה, מוסיפים את הקולורבי ומטגנים דקה נוספת. אח"כ את הרסק ושאר חומרי הרוטב ומערבבים היטב.

7

מביאים לרתיחה ומכניסים את הפלפלים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם סיר מכוסה עד שמוכן.

****כל 10-15 דק' לפתוח את הפלפלים ולשפוך מהרוטב פנימה****

בתאבון.

Cooked Stuffed Vegetables

מרכיבים

חלק א'
 שמן זית לטיגון
 בצל אחד לבן גדול, קצוץ
 100 גרם רסק עגבניות
 2 גבעולי סלרי קצוצים
 חצי כוס לימון סחוט
 2 חבילות פטריות חתוכות (לא חובה, ניתן להחליף ב300 גרם בשר טחון לגרסה הבשרית)
חלק ב'
 2 כוסות קינואה שטופה היטב (ניתן להחליף באורז עגול לבן/מלא)
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
 חצי כוס שמיר קצוץ
 חצי כוס כוסברה קצוצה
 2 כפות נענע קצוצה
 חצי כוס אגוזי מלך
 מלח ופלפל
לרוטב
 מעט שמן זית לטיגון
 בצל אחד לבן גדול, קצוץ גס
 1 קולורבי פרוס דק (ניתן להחליף בתפו"א אבל קולורבי זה החיים)
 100 גרם רסק עגבניות
 3-4 שיני שום פרוסות
 פפריקה מתוקה
 אורגנו
 מלח ופלפל
 3 כוסות מים

הוראות הכנה

1

מטגנים את הבצל בסיר (סוטאז' רחב ועמוק) שבו נכין את הממולאים במעט שמ"ז עד שמתחיל להזהיב.

Vegetables

2

מוסיפים את הסלרי והפטריות ומטגנים עוד כ 5 דקות עד לריכוך והתכווצות הפטריות (כאן מכניסים את הבשר במקום הפטריות, אם בחרתם בגרסה הבשרית).

3

מוסיפים את הרסק עגבניות ומיץ לימון, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

4

בקערה מערבבים את כל החומרים שנמצאים ב- *חלק ב'*, ומוסיפים לכל הנ"ל את *חלק א'* ומערבבים היטב.

Stuffing

5

שוטפים ומנקים את הפלפלים וממלאים בתערובת.

6

הכנת הרוטב - מטגנים את הבצל (באותו סיר שהכנו בו את המילוי) עד להזהבה, מוסיפים את הקולורבי ומטגנים דקה נוספת. אח"כ את הרסק ושאר חומרי הרוטב ומערבבים היטב.

7

מביאים לרתיחה ומכניסים את הפלפלים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם סיר מכוסה עד שמוכן.

****כל 10-15 דק' לפתוח את הפלפלים ולשפוך מהרוטב פנימה****

בתאבון.

Cooked Stuffed Vegetables

אבולוציה של ממולאים

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.