גרנולה ביתית ללא סוכר

קטגוריה, רמת קושיקלול

תמיד יש לי על המדף צנצנת של גרנולה טרייה ובריאה להתפנק איתה.

זה מתוק אבל לא נורא, בדיוק כמו שאני אוהבת.

המתכון כל כך קל ופשוט שאתם תפסיקו לקנות גרנולה שהאל יודע מה שמים בה.

ככה אני שולטת בחומרים ובמתיקות, שמה את התוספות שאני אוהבת, בקיצור, מוש.

המתכון מספיק לצנצנת אחת גדולה, אפשר לשנות סוגי אגוזים וזרעים איך שאתם אוהבים.

מומלץ לאכול עם יוגורט כבשים/עיזים ופירות טריים.

 

גרנולה ביתית שעושים בקלות, טבעונית וטעימה בטירוף! המתכון שיגרום לכם להפסיק לקנות גרנולה בסופר.

גרנולה ללא סוכר

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה10 דקותזמן בישול20 דקותסה"כ30 דקות

 כוס וחצי שיבולת שועל גסה
 כוס אגוזים וזרעים (אני השתמשתי בפקאן, קשיו, שקד, לוז, זרעי דלעת וזרעי חמניה)
 רבע כוס פירות יבשים קטנים (אני השתמשתי בחמוציות)
 חופן שבבי קוקוס טבעי
 רבע כוס שמן קוקוס מומס
 4 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
 מעט מלח
 חצי כפית קינמון

1

מחממים תנור ל-150 מעלות (בלי טורבו)

2

מערבבים בקערה: שיבולת, אגוזים וזרעים, קינמון ומלח.

3

מוסיפים שמן קוקוס וסילאן ומערבבים היטב ככה שכל התערובת תיהיה מצופה בשמן וסילאן.

4

משטחים את התערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות (תלוי בתנור שלכם, אצלי זה קורה ממש מהר). תקפידו כל כמה דק לערבב את התערובת כדי שקלייתה תיהיה אחידה.

5

מוציאים מהתנור, מערבבים פנימה את החמוציות ושבבי הקוקוס.

6

נותנים לתערובת לנוח חצי שעה לפחות, בזמן הזה היא תהפוך קראנצ׳ית.

מרכיבים

 כוס וחצי שיבולת שועל גסה
 כוס אגוזים וזרעים (אני השתמשתי בפקאן, קשיו, שקד, לוז, זרעי דלעת וזרעי חמניה)
 רבע כוס פירות יבשים קטנים (אני השתמשתי בחמוציות)
 חופן שבבי קוקוס טבעי
 רבע כוס שמן קוקוס מומס
 4 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
 מעט מלח
 חצי כפית קינמון

הוראות הכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות (בלי טורבו)

2

מערבבים בקערה: שיבולת, אגוזים וזרעים, קינמון ומלח.

3

מוסיפים שמן קוקוס וסילאן ומערבבים היטב ככה שכל התערובת תיהיה מצופה בשמן וסילאן.

4

משטחים את התערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות (תלוי בתנור שלכם, אצלי זה קורה ממש מהר). תקפידו כל כמה דק לערבב את התערובת כדי שקלייתה תיהיה אחידה.

5

מוציאים מהתנור, מערבבים פנימה את החמוציות ושבבי הקוקוס.

6

נותנים לתערובת לנוח חצי שעה לפחות, בזמן הזה היא תהפוך קראנצ׳ית.

גרנולה ביתית ללא סוכר

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.