רביולי עגבניות מיובשות במילוי ריקוטה ותרד

קטגוריהרמת קושיבינוני

בצק רביולי ביתי עם עגבניות מיובשות, במילוי ריקוטה ותרד, ברוטב חמאת טימין. המנה ששולחן השבועות שלכם צריך.

המרתון ממשיך ואיך אפשר להעלות על הדעת ארוחת שבועות בלי פסטה כלשהי????

שולחן שבועות מבחינתי זה מגוון של פסטות שאני מרשה לעצמי לאכול בכמויות כאילו אין מוצאי חג ובלי רגשות אשמה, אולי רק קצת כשאני בוכה שרע לי במשך כל השעות שאחרי כי אכלתי יותר מידי. אבל שווה את זה.

אז השנה נכין רביולי. בצק פסטה מכוסמין מלא שהוספתי לו עגבניות מיובשות, ממולא בגבינת ריקוטה ותרד וכל הטוב הזה מוקפץ בחמאת טימין, עם קישוטי צנובר קלוי. נ א מ י

אם אין ברשותכם מכונת פסטה, אל דאגה. קמחו נייר אפייה והניחו עליו את הבצק, קמחו את הבצק מהצד השני והניחו מעל עוד נייר אפייה. רדדו עם מערוך עד לקבלת בצק דק. אין תירוצים בקיצור.

בצק רביולי ביתי עם עגבניות מיובשות, במילוי ריקוטה ותרד, ברוטב חמאת טימין. המנה ששולחן השבועות שלכם צריך.

רביולי עגבניות מיובשות במילוי ריקוטה ותרד

מס' מנות1 מנות
זמן הכנהשעה 30 דקותזמן בישול10 דקותסה"כשעה 40 דקות

מילוי
 250 גרם ריקוטה
 200 גרם בייבי תרד
 100 גרם גרנה פדנו/פרמזן מגורד
 2 ביצים
 מלח ופלפל
בצק רביולי
 1/4 3 כוסות קמח כוסמין מלא
 3 ביצים
 1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית איכותיות
 חצי כפית מלח
רוטב חמאת טימין
 80 גרם חמאה
 עלים מ 2-3 ענפי טימין
הגשה
 צנוברים קלויים
 גרנה פדנו/פרמזן מגורד

מילוי
1

נחלוט את התרד במים רותחים וממולחים כ- 3 דקות. נסנן, נצנן ונסחט היטב. נקצוץ דק ונעביר לקערה.

2

לתוך הקערה עם התרד נערבב את שאר חומרי המילוי את לאיחוד ונכניס למקרר עד לשימוש.

בצק רביולי
3

במעבד מזון נטחן את העגבניות המיובשות עם השמן זית שלהן.

4

נשים את הקמח על משטח גדול ונקי, ניצור בו גומחה גדולה לתוכה נכניס 3 ביצים ואת המחית עגבניות מיובשות שטחנו.

5

בעזרת מזלג, נטרוף את הביצים תוך כדי לקיחת קמח בעדינות מ"חומות" הקמח. כאשר הבלילה מתחילה להתייצב נעבור ללישה ביד עד לקבלת בצק אחיד. נמשיך ללוש את הבצק כ- 10 דקות. איך נדע שהבצק מוכן? כאשר נדחוף בעדינות אצבע לתוכו הבצק יחזור לקדמותו, אם נשארה גומה מהאצבע המשיכו ללוש.

ניתן לעשות את הבצק במיקסר בעזרת וו לישה.

6

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס להתייצבות במקרר של שעה לפחות (אפשר להכין מראש ולהשאיר לילה במקרר).

7

על משטח מקומח, נחלק את הבצק ל - 2. נרדד בעזרת הידיים עד שהבצק עובר בפתח הכי עבה של מכונת הפסטה.
נמשיך להעביר את הבצק כאשר כל פעם נוריד את המספר של הפתח. נסיים במספר 4 של המכונה. חשוב לקמח מעט את הבצק בכל פעם שמעבירים אותו במכונת פסטה. ניתן לרדד בעזרת מערוך אם אין מכונת פסטה.

8

מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ושמים על החלק התחתון של דף פסטה כפיות של המילוי (תוך השארת מקום מתחת לתלוליות המילוי), במרחק של כ - 2 אצבעות זו מזו ונקפל את החלק העליון של דף הפסטה מעל המילוי. נהדק את הבצק סביב המילוי.

9

חותכים בין תלוליות המילוי בעזרת סכין או בעזרת סכין גלגלת ומהדקים כל רביולי היטב עם האצבעות. מוודאים שאין בועות אוויר.

10

נקמח מעט את הרביולי כדי שלא ידבקו, נבשל במים רותחים עם מעט מלח עד שצפים.

רוטב
11

במקביל להכנסת הרביולי למים הרותחים, נחמם מחבת ונכניס לתוכה כמחצית מכמות החמאה ואת עלי הטימין.

12

נוסיף מעט ממי הבישול של הרביולי ונערבב היטב, כאשר הרביולי צפים נעביר אותם ישירות מהמים למחבת עם הרוטב ונוסיף את החצי השני שלה החמאה.

13

נתבל במעט מלח ופלפל ונערבב בתנועות סיבוביות את המחבת עד לציפוי הרביולי ברוטב.

הגשה
14

נחמם מחבת נקייה ונקלה עליה את הצנוברים תוך כדי ערבוב. כאשר הם מקבלים צבע, נפזר מעל הרביולי.

15

נגרד מעל גרנה פדנה/פרמז'ן ונגיש.

מרכיבים

מילוי
 250 גרם ריקוטה
 200 גרם בייבי תרד
 100 גרם גרנה פדנו/פרמזן מגורד
 2 ביצים
 מלח ופלפל
בצק רביולי
 1/4 3 כוסות קמח כוסמין מלא
 3 ביצים
 1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית איכותיות
 חצי כפית מלח
רוטב חמאת טימין
 80 גרם חמאה
 עלים מ 2-3 ענפי טימין
הגשה
 צנוברים קלויים
 גרנה פדנו/פרמזן מגורד

הוראות הכנה

מילוי
1

נחלוט את התרד במים רותחים וממולחים כ- 3 דקות. נסנן, נצנן ונסחט היטב. נקצוץ דק ונעביר לקערה.

2

לתוך הקערה עם התרד נערבב את שאר חומרי המילוי את לאיחוד ונכניס למקרר עד לשימוש.

בצק רביולי
3

במעבד מזון נטחן את העגבניות המיובשות עם השמן זית שלהן.

4

נשים את הקמח על משטח גדול ונקי, ניצור בו גומחה גדולה לתוכה נכניס 3 ביצים ואת המחית עגבניות מיובשות שטחנו.

5

בעזרת מזלג, נטרוף את הביצים תוך כדי לקיחת קמח בעדינות מ"חומות" הקמח. כאשר הבלילה מתחילה להתייצב נעבור ללישה ביד עד לקבלת בצק אחיד. נמשיך ללוש את הבצק כ- 10 דקות. איך נדע שהבצק מוכן? כאשר נדחוף בעדינות אצבע לתוכו הבצק יחזור לקדמותו, אם נשארה גומה מהאצבע המשיכו ללוש.

ניתן לעשות את הבצק במיקסר בעזרת וו לישה.

6

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס להתייצבות במקרר של שעה לפחות (אפשר להכין מראש ולהשאיר לילה במקרר).

7

על משטח מקומח, נחלק את הבצק ל - 2. נרדד בעזרת הידיים עד שהבצק עובר בפתח הכי עבה של מכונת הפסטה.
נמשיך להעביר את הבצק כאשר כל פעם נוריד את המספר של הפתח. נסיים במספר 4 של המכונה. חשוב לקמח מעט את הבצק בכל פעם שמעבירים אותו במכונת פסטה. ניתן לרדד בעזרת מערוך אם אין מכונת פסטה.

8

מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ושמים על החלק התחתון של דף פסטה כפיות של המילוי (תוך השארת מקום מתחת לתלוליות המילוי), במרחק של כ - 2 אצבעות זו מזו ונקפל את החלק העליון של דף הפסטה מעל המילוי. נהדק את הבצק סביב המילוי.

9

חותכים בין תלוליות המילוי בעזרת סכין או בעזרת סכין גלגלת ומהדקים כל רביולי היטב עם האצבעות. מוודאים שאין בועות אוויר.

10

נקמח מעט את הרביולי כדי שלא ידבקו, נבשל במים רותחים עם מעט מלח עד שצפים.

רוטב
11

במקביל להכנסת הרביולי למים הרותחים, נחמם מחבת ונכניס לתוכה כמחצית מכמות החמאה ואת עלי הטימין.

12

נוסיף מעט ממי הבישול של הרביולי ונערבב היטב, כאשר הרביולי צפים נעביר אותם ישירות מהמים למחבת עם הרוטב ונוסיף את החצי השני שלה החמאה.

13

נתבל במעט מלח ופלפל ונערבב בתנועות סיבוביות את המחבת עד לציפוי הרביולי ברוטב.

הגשה
14

נחמם מחבת נקייה ונקלה עליה את הצנוברים תוך כדי ערבוב. כאשר הם מקבלים צבע, נפזר מעל הרביולי.

15

נגרד מעל גרנה פדנה/פרמז'ן ונגיש.

רביולי עגבניות מיובשות במילוי ריקוטה ותרד

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.