קציצות עוף בקארי תאילנדי

קטגוריהרמת קושיקלול

נכון שכרגע אני משתדלת להימנע מבשר לטובת בריאותי, אבל בעלי שיחיה צריך לגדול ולפעמים בא לו קצת בשר בחיים (בדרך כלל הוא ממש זורם עם התזונה שלי).

אז כל פעם שזה קורה, אני שואלת אותו מה בא לו שאכין לכבודו? תמיד אותה התשובה "תעשי מה שבא לך, הכל טעים לי" (מה שנכון, ולא בגלל שאני מבשלת טעים אלא מדובר בגורס מזון חסר סטנדרטים ודרישות). בכל זאת אני מתעקשת, מנסה לכוון אותו, אולי תבשיל? אולי קציצות? תמיד זה קציצות, הוא מת על קציצות.

אוקיי אז קציצות, עכשיו אני שואלת, באיזה רוטב? "באמת שלא משנה לי, גם ככה בסוף את עושה מה שאת רוצה " הוא עונה. שוב מתעקשת ומנדנדת, בסוף הוא בוחר ברוטב עגבניות. ואז אני מתבאסת, שזה משעמם ושזה בדיוק כמו פעם קודמת ומחליטה שאני כבר אחליט מה להכין וזהו.

אז התחשק לי להכין לו קציצות עוף לימוניות ברוטב של קארי אדום וחלב קוקוס, עם חצילים ותרד.

והרי לכם המתכון:

קציצות עושים באהבה או שלא עושים בכלל. מתכון כיפי ופשוט לקציצות עוף בקארי תאילנדי, כזה שכיף לפנק איתו את האהובים שלנו

קציצות עוף קארי תאילנדי

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה50 דקותזמן בישול15 דקותסה"כשעה 5 דקות

מצרכים
לקציצות
 500 גרם עוף/הודו טחון
 2 ביצים
 חצי כוס שיבולת שועל דקה/פירורי לחם
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 חופן כוסברה קצוץ (אני שמה חבילה שלמה)
 חופן נענע קצוץ
 בצל גדול מגורד
 מלח ופלפל
לרוטב
 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
 חציל גדול מקולף לפסים (כלומר, לא לקלף את כולו אלא להשאיר כמה פסים חמודים) וחתוך גס לקוביות
 מלח פלפל
 חצי כפית אבקת קארי
 2 פחיות חלב קוקוס
 3 כפות גדושות משחת קארי ירוק
 צ'ילי אדום פרוס (לא חובה)
 חופן עלי תרד (אני אוהבת להשתמש בניוזילנדי אבל מה שבאלכם)

1

נחמם תנור ל - 180⁰.

2

נסדר תבנית עם נייר אפייה ונשים בה את קוביות הבצל והחציל, נפזר מעל 2 כפות שמ"ז, מלח, פלפל ואבקת קארי. נערבב היטב ונכניס לתנור ל – 20 דקות (או עד לריכוך ושיזוף הבצל והחציל). מידי פעם תעשו ערבוב קל בתבנית.

3

בזמן שהתנור עובד, נערבב עד לעיסה אחידה את מרכיבי הקציצות, נכסה ונכניס למקרר ל- 20 דקות לפחות להתייצבות.

4

נכדרר את הקציצות, ונחזיר את הכדורים למקרר עד לסיום הכנת האוכל (לא חובה אבל עוזר לקציצות להישאר עגולות ויפות).

5

על אש גבוהה, נחמם סיר רחב ושטוח (סוטאז') עם כף שמ"ז, נוסיף את משחת הקארי ונפתח (נערבב בעזרת כף עץ את המשחה עם השמן) אותה בסיר עד שיתחילו לעלות ריחות טובים של התבלינים, נוסיף את הצ'ילי הפרוס ונטגן כ- 2 דקות.

6

נוסיף את החלב קוקוס בהדרגתיות, תוך כדי ערבוב, ונביא לרתיחה.

7

ננמיך את האש, נוסיף את חצילים והבצל המושחמים ומקורמלים, את עלי התרד ונערבב היטב. נביא שוב לרתיחה.

8

נוסיף את הקציצות, ונבשל על אש נמוכה במשך 15 דקות. נערבב בעדינות תוך כדי, פעם פעמיים מספיק.

מרכיבים

מצרכים
לקציצות
 500 גרם עוף/הודו טחון
 2 ביצים
 חצי כוס שיבולת שועל דקה/פירורי לחם
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 חופן כוסברה קצוץ (אני שמה חבילה שלמה)
 חופן נענע קצוץ
 בצל גדול מגורד
 מלח ופלפל
לרוטב
 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
 חציל גדול מקולף לפסים (כלומר, לא לקלף את כולו אלא להשאיר כמה פסים חמודים) וחתוך גס לקוביות
 מלח פלפל
 חצי כפית אבקת קארי
 2 פחיות חלב קוקוס
 3 כפות גדושות משחת קארי ירוק
 צ'ילי אדום פרוס (לא חובה)
 חופן עלי תרד (אני אוהבת להשתמש בניוזילנדי אבל מה שבאלכם)

הוראות הכנה

1

נחמם תנור ל - 180⁰.

2

נסדר תבנית עם נייר אפייה ונשים בה את קוביות הבצל והחציל, נפזר מעל 2 כפות שמ"ז, מלח, פלפל ואבקת קארי. נערבב היטב ונכניס לתנור ל – 20 דקות (או עד לריכוך ושיזוף הבצל והחציל). מידי פעם תעשו ערבוב קל בתבנית.

3

בזמן שהתנור עובד, נערבב עד לעיסה אחידה את מרכיבי הקציצות, נכסה ונכניס למקרר ל- 20 דקות לפחות להתייצבות.

4

נכדרר את הקציצות, ונחזיר את הכדורים למקרר עד לסיום הכנת האוכל (לא חובה אבל עוזר לקציצות להישאר עגולות ויפות).

5

על אש גבוהה, נחמם סיר רחב ושטוח (סוטאז') עם כף שמ"ז, נוסיף את משחת הקארי ונפתח (נערבב בעזרת כף עץ את המשחה עם השמן) אותה בסיר עד שיתחילו לעלות ריחות טובים של התבלינים, נוסיף את הצ'ילי הפרוס ונטגן כ- 2 דקות.

6

נוסיף את החלב קוקוס בהדרגתיות, תוך כדי ערבוב, ונביא לרתיחה.

7

ננמיך את האש, נוסיף את חצילים והבצל המושחמים ומקורמלים, את עלי התרד ונערבב היטב. נביא שוב לרתיחה.

8

נוסיף את הקציצות, ונבשל על אש נמוכה במשך 15 דקות. נערבב בעדינות תוך כדי, פעם פעמיים מספיק.

קציצות עוף בקארי תאילנדי

4 Comments

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) פברואר 4, 2020 at 11:21 am

    שלום!
    נראה מתכון מושלםםםםם!
    במה ניתן להחליף את החצילים? (הילדים לא אוכלים)

    Reply
    1. שחר שיצר פברואר 4, 2020 at 5:05 pm

      היי תודה! 🙂
      אפשר פשוט לוותר על החצילים, לא ניסיתי עם ירק אחר אבל אם מצליח לך משהו תעדכני!

      Reply
      1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) פברואר 4, 2020 at 6:58 pm

        מה את אומרת על פטריות במקום חצילים? ילך?

        Reply
        1. שחר שיצר פברואר 6, 2020 at 5:56 am

          רעיון מעולה! לגמרי יכול לעבוד

          Reply

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.