לפני כל הסיפור הפוליציסטי, טופו היה משהו שבהגדרה ובהפגנתיות לא נכנס לי לגוף. לא הבנתי את הקונספט של הדבר התפל ובעל המרקם המוזר, ולמה אני צריכה את זה בחיים כשיש לי כל כך הרבה דברים טעימים לזלול. פשוט לא!
כשטלי חברתי הנטורופתית הסבירה לי על התפריט החדש שלי, היא העלתה בזהירות את הטופו כמצרך שמאוד חשוב לתזונה החדשה שלי וכדאי שאמצא דרך לאכול אותו.
כמובן שקפצתי והתנפלתי, על גבול הנעלבתי מההצעה וסירבתי אפילו לשמוע.
ואז הגיע הרגע ששינה את חיי.
תבשיל טופו לכל המהססים והנמנעים. זה המתכון שיכניס לכם את החומר גלם הבריא והשנוי במחלוקת לחיים. פלוס מתכון למג'דרנואה שהולכת איתו יד ביד לנצח.

נפרוס את הטופו ונניח 3 דקות מכל צד על נייר סופג, לספיגת הנוזלים.
נחתוך את הטופו לקוביות ונכניס לקערה עם שאר חומרי המרינדה. משרים כ- 30 דקות לפחות (אם יש לכם זמן תנו גם שעה, זה יעמיק את הטעם של הטופו), ונערבב מדי פעם.
מחממים בסיר את שמן הקוקוס נוסיף את פרוסות הבצל ומטגנים 3 דקות.
מגבירים את האש, מוסיפים את הכרובית, 2 כפות רוטב סויה, הל וקינמון, מלח ופלפל ומערבבים.
מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה כ- 30 דקות.
נחמם סיר רחב עם שמ"ז, נטגן את הבצל על אש בינונית-נמוכה כ- 15 דקות, עד שהבצל הופך רך ושקוף. זה השלב החשוב בהכנת המג'דרה, תהיו סבלנים עד לקבלת שקיפות מלאה בבצל. שימוש באש גבוהה יכול לשרוף את הבצל.
נגביר אש, נוסיף את התבלינים ונערבב כדקה עד שעולה ריח מדהים של פתיחת הכמון מהחום.
נוסיף את העדשים והקינואה ונערבב היטב.
נוסיף 3 כוסות מים ונביא לרתיחה.
נכסה ונוריד לאש הכי נמוכה ונבשל 25 דקות.
נכסה את הסיר במגבת וניתן לו לנוח 10 דקות.
מרכיבים
הוראות הכנה
נפרוס את הטופו ונניח 3 דקות מכל צד על נייר סופג, לספיגת הנוזלים.
נחתוך את הטופו לקוביות ונכניס לקערה עם שאר חומרי המרינדה. משרים כ- 30 דקות לפחות (אם יש לכם זמן תנו גם שעה, זה יעמיק את הטעם של הטופו), ונערבב מדי פעם.
מחממים בסיר את שמן הקוקוס נוסיף את פרוסות הבצל ומטגנים 3 דקות.
מגבירים את האש, מוסיפים את הכרובית, 2 כפות רוטב סויה, הל וקינמון, מלח ופלפל ומערבבים.
מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה כ- 30 דקות.
נחמם סיר רחב עם שמ"ז, נטגן את הבצל על אש בינונית-נמוכה כ- 15 דקות, עד שהבצל הופך רך ושקוף. זה השלב החשוב בהכנת המג'דרה, תהיו סבלנים עד לקבלת שקיפות מלאה בבצל. שימוש באש גבוהה יכול לשרוף את הבצל.
נגביר אש, נוסיף את התבלינים ונערבב כדקה עד שעולה ריח מדהים של פתיחת הכמון מהחום.
נוסיף את העדשים והקינואה ונערבב היטב.
נוסיף 3 כוסות מים ונביא לרתיחה.
נכסה ונוריד לאש הכי נמוכה ונבשל 25 דקות.
נכסה את הסיר במגבת וניתן לו לנוח 10 דקות.