תבשיל טופו ומג'דרנואה

קטגוריה, רמת קושיקלול

לפני כל הסיפור הפוליציסטי, טופו היה משהו שבהגדרה ובהפגנתיות לא נכנס לי לגוף. לא הבנתי את הקונספט של הדבר התפל ובעל המרקם המוזר, ולמה אני צריכה את זה בחיים כשיש לי כל כך הרבה דברים טעימים לזלול. פשוט לא!

כשטלי חברתי הנטורופתית הסבירה לי על התפריט החדש שלי, היא העלתה בזהירות את הטופו כמצרך שמאוד חשוב לתזונה החדשה שלי וכדאי שאמצא דרך לאכול אותו.

כמובן שקפצתי והתנפלתי, על גבול הנעלבתי מההצעה וסירבתי אפילו לשמוע.

ואז הגיע הרגע ששינה את חיי.

תבשיל טופו לכל המהססים והנמנעים. זה המתכון שיכניס לכם את החומר גלם הבריא והשנוי במחלוקת לחיים. פלוס מתכון למג'דרנואה שהולכת איתו יד ביד לנצח.

מגדרה קינואה עם טופו

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה40 דקותזמן בישול50 דקותסה"כשעה 30 דקות

לתבשיל טופו
 1 כף שמן קוקוס
 כרובית קטנה שטופה ומפורקת לפרחים
 4 עגבניות חתוכות לפלחים
 1 בצל לבן גדול, פרוס
 1 כפית הל טחון
 1/2 כפית קינמון טחון
 3 כפות סויה
 מלח ופלפל שחור
למרינדת טופו
 1 חבילת טופו אורגני ללא הנדסה גנטית במרקם קשה (300 גרם)
 1 שן שום כתושה
 4 כפות סויה
 קמצוץ קינמון טחון
למג'דרנואה
 2 כפות שמן זית
 3 בצלים לבנים וגדולים, קצוצים בינוני
 כוס עדשים שחורות (בלוגה) אחרי השרייה של חצי שעה וסינון
 כוס קינואה שטופה היטב
 2 כפיות כמון
 מלח ופלפל
 3 כוסות מים רותחים

תבשיל טופו
1

נפרוס את הטופו ונניח 3 דקות מכל צד על נייר סופג, לספיגת הנוזלים.

2

נחתוך את הטופו לקוביות ונכניס לקערה עם שאר חומרי המרינדה. משרים כ- 30 דקות לפחות (אם יש לכם זמן תנו גם שעה, זה יעמיק את הטעם של הטופו), ונערבב מדי פעם.

3

מחממים בסיר את שמן הקוקוס נוסיף את פרוסות הבצל ומטגנים 3 דקות.

4

נוסיף את פלחי העגבניות והטופו. מבשלים 4 דקות תוך ערבוב על אש גבוהה, מוסיפים כף רוטב סויה, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית.

5

מגבירים את האש, מוסיפים את הכרובית, 2 כפות רוטב סויה, הל וקינמון, מלח ופלפל ומערבבים.

6

מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה כ- 30 דקות.

מג'דרנואה
7

נחמם סיר רחב עם שמ"ז, נטגן את הבצל על אש בינונית-נמוכה כ- 15 דקות, עד שהבצל הופך רך ושקוף. זה השלב החשוב בהכנת המג'דרה, תהיו סבלנים עד לקבלת שקיפות מלאה בבצל. שימוש באש גבוהה יכול לשרוף את הבצל.

8

נגביר אש, נוסיף את התבלינים ונערבב כדקה עד שעולה ריח מדהים של פתיחת הכמון מהחום.

9

נוסיף את העדשים והקינואה ונערבב היטב.

10

נוסיף 3 כוסות מים ונביא לרתיחה.

11

נכסה ונוריד לאש הכי נמוכה ונבשל 25 דקות.

12

נכסה את הסיר במגבת וניתן לו לנוח 10 דקות.

מרכיבים

לתבשיל טופו
 1 כף שמן קוקוס
 כרובית קטנה שטופה ומפורקת לפרחים
 4 עגבניות חתוכות לפלחים
 1 בצל לבן גדול, פרוס
 1 כפית הל טחון
 1/2 כפית קינמון טחון
 3 כפות סויה
 מלח ופלפל שחור
למרינדת טופו
 1 חבילת טופו אורגני ללא הנדסה גנטית במרקם קשה (300 גרם)
 1 שן שום כתושה
 4 כפות סויה
 קמצוץ קינמון טחון
למג'דרנואה
 2 כפות שמן זית
 3 בצלים לבנים וגדולים, קצוצים בינוני
 כוס עדשים שחורות (בלוגה) אחרי השרייה של חצי שעה וסינון
 כוס קינואה שטופה היטב
 2 כפיות כמון
 מלח ופלפל
 3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

תבשיל טופו
1

נפרוס את הטופו ונניח 3 דקות מכל צד על נייר סופג, לספיגת הנוזלים.

2

נחתוך את הטופו לקוביות ונכניס לקערה עם שאר חומרי המרינדה. משרים כ- 30 דקות לפחות (אם יש לכם זמן תנו גם שעה, זה יעמיק את הטעם של הטופו), ונערבב מדי פעם.

3

מחממים בסיר את שמן הקוקוס נוסיף את פרוסות הבצל ומטגנים 3 דקות.

4

נוסיף את פלחי העגבניות והטופו. מבשלים 4 דקות תוך ערבוב על אש גבוהה, מוסיפים כף רוטב סויה, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית.

5

מגבירים את האש, מוסיפים את הכרובית, 2 כפות רוטב סויה, הל וקינמון, מלח ופלפל ומערבבים.

6

מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה כ- 30 דקות.

מג'דרנואה
7

נחמם סיר רחב עם שמ"ז, נטגן את הבצל על אש בינונית-נמוכה כ- 15 דקות, עד שהבצל הופך רך ושקוף. זה השלב החשוב בהכנת המג'דרה, תהיו סבלנים עד לקבלת שקיפות מלאה בבצל. שימוש באש גבוהה יכול לשרוף את הבצל.

8

נגביר אש, נוסיף את התבלינים ונערבב כדקה עד שעולה ריח מדהים של פתיחת הכמון מהחום.

9

נוסיף את העדשים והקינואה ונערבב היטב.

10

נוסיף 3 כוסות מים ונביא לרתיחה.

11

נכסה ונוריד לאש הכי נמוכה ונבשל 25 דקות.

12

נכסה את הסיר במגבת וניתן לו לנוח 10 דקות.

תבשיל טופו ומג'דרנואה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.