סלט אטריות סובה וטופו ברוטב בוטנים אסייתי, הדרך המשביעה לשמור על הגזרה
עליתי היום על המשקל.
מסתבר שחשוב לעשות את זה בזמן ההיריון, אז עליתי.
אני לא מאלה שהמספרים על המשקל מטרידים אותה (אני יותר מודדת את עצמי בג'ינסים אבל כרגע שום ג'ינס לא יגע בי) אבל כשראיתי את המספרים הרעים שעל מכשיר העינויים חשכו עיניי.
היריון או לא היריון, אני עדיין בחורה עם אובססיה למשקל שלה והגעתי למספרים שלא תכננתי להגיע אליהם. בקיצור, נבהלתי.
אבל למה החשק שלי לאכול כל הזמן לא נבהל? למה החשק הזה תמיד חי וקיים, מפנטז על הארוחה הבאה, על העונג הבא? למה??
התחלתי בדמיון מודרך לחשק שלי שינתב את עצמו למשהו בריא ומשביע. נזכרנו שהשובע נמצא בסובה! זה טעים, זה בריא וזה משביע! בשילוב עם ירוקים כיפים ורוטב אסייתי זאת ארוחה שעולה על כל דמיון.
**את כל הירוקים במנה ניתן להחליף למה שאוהבים: שעועית ירוקה, כרובית, תרד, קייל, ברוקולי, אפונה, זוקיני, אספרגוס וכו'.
סובה לשובע! סלט אטריות סובה וטופו ברוטב בוטנים אסייתי. הסלט שיעזור לכם לשמור על הגזרה ועל תחושת השובע

חולטים בסיר עם מים רותחים את הברוקומיני ואפונת הגינה במשך 3 דקות, מסננים ושמים בקערת מי קרח. מסננים שוב וחותכים גס.
מורידים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל ושוטפים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים. נחמם את המחבת בה הקפצנו את האטריות עם מעט שמן שומשום ונקפיץ את הבמיה במשך 3 דקות, שתישאר פריכה. מצננים וחותכים גס.
את המלפפונים נחצה לאורך, בעזרת כפית נרוקן אותם מהגרעינים ונחתוך לפרוסות דקות (אפשר לחתוך רגיל לקוביות מבלי לרוקן את הגרעינים).
נחתוך את הבצל הירוק והכוסברה גס.
נערבב את כל חומרי הרוטב בקערה, נטעם ונתקן תיבול אם צריך. כדי להמליח נוסיף עוד מעט סויה, אם מלוח מידי נוסיף מעט חמאת בוטנים.
נכניס את כל המרכיבים לקערה גדולה, נשפוך מעל את הרוטב ונערבב היטב.
מרכיבים
הוראות הכנה
חולטים בסיר עם מים רותחים את הברוקומיני ואפונת הגינה במשך 3 דקות, מסננים ושמים בקערת מי קרח. מסננים שוב וחותכים גס.
מורידים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל ושוטפים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים. נחמם את המחבת בה הקפצנו את האטריות עם מעט שמן שומשום ונקפיץ את הבמיה במשך 3 דקות, שתישאר פריכה. מצננים וחותכים גס.
את המלפפונים נחצה לאורך, בעזרת כפית נרוקן אותם מהגרעינים ונחתוך לפרוסות דקות (אפשר לחתוך רגיל לקוביות מבלי לרוקן את הגרעינים).
נחתוך את הבצל הירוק והכוסברה גס.
נערבב את כל חומרי הרוטב בקערה, נטעם ונתקן תיבול אם צריך. כדי להמליח נוסיף עוד מעט סויה, אם מלוח מידי נוסיף מעט חמאת בוטנים.
נכניס את כל המרכיבים לקערה גדולה, נשפוך מעל את הרוטב ונערבב היטב.