טומייטו טמאטו

קטגוריה, רמת קושיקלול

רוב המתכונים שלי מגיעים מזיכרונות מתוקים על ארוחות שנעשו ע"י ידיים אהובות של אחת מהנשים שגידלו אותי, רק עם שינויים קלים בחומרי הגלם שאני אוהבת ומתאימים לי.

את המתכון הזה אספתי לבד בדרך אחרי שגיליתי איך האישה האהובה שלי מכינה את המרק עגבניות שלה (לא אנקוט בשמה מסיבות פולניות ברורות). וכמה שאני אוהבת את המרק שלה וכמה שהוא טעים! בכל פעם ששאלה איזה מרק הכי בא לי שתכין, הייתי מזמינה מרק עגבניות! אבל אבקת מרק של קנור ועגבניות משימורים עושים לי צרבת מעצם המחשבה. אז זה מתכון למרק עגבניות כמו שהגוף שלנו צריך אותו. ירקות טריים, עגבניות חתיכות ורכות, שמגישים עם קצת אורז ועירית קצוצה בצד. נאמי.

מרק עגבניות מירקות טריים, בלי אבקות ובלי פיות. עגבניות במיטבן!

מרק עגבניות

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה40 דקותזמן בישול30 דקותסה"כשעה 10 דקות

מצרכים
 8 עגבניות חצויות
 5 עגבניות מגורדות (אפשר להשתמש בפחית עגבניות מרוסקות משימורים איכותיים)
 2 בצלים לבנים גדולים, חתוכים גס
 4 שיני שום חתוכות גס
 1 גזר קלוף וחתוך גס
 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
 1 שורש פטרוזיליה קטן קלוף וחתוך גס
 עלים מ 4-5 גבעולי טימין
 מלח ופלפל
 4 כוסות מים רותחים

1

נחמם תנור ל-200 מעלות.

2

מניחים את העגבניות על תבנית תנור עם נייר אפייה ומעט שמן זית עם הצד החתוך כלפי מטה. מזלפים קצת שמ"ז ומפזרים מלח.

3

נכניס את העגבניות לתנור ל - 30 דקות, עד שהעגבניות משחימות.

4

נטגן בסיר עם מעט שמ"ז את הירקות החתוכים 6 דקות עד ריכוך קל.

5

נוסיף את העגבניות המרוסקות ועלי הטימין ונערבב היטב.

6

נתבל במלח ופלפל, נוסיף את המים הרותחים (עד לכיסוי הירקות, אם צריך יותר מ – 4 כוסות, תוסיפו) ונביא לרתיחה.

7

נכסה את הסיר ונבשל על אש נמוכה כ – 30 דקות (או עד שהגזר והשורש פטרוזיליה רכים).

8

בזמן שעשינו את כל זה, העגבניות שבתנור כבר אמורות להיות מוכנות, נוציא אותן מהתנור וניתן להן קצת זמן להתקרר. כשזה קורה, נוריד את הקליפה (זה אמור להישלף בקלות).

9

נוסיף את העגבניות הצלויות למרק, כולל כל המיצים שהעגבניות הוציאו ונשארו בנייר אפייה.

10

נטחן את המרק עם בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק. נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
מומלץ להגיש עם אורז בסמטי ועירית קצוצה.

מרכיבים

מצרכים
 8 עגבניות חצויות
 5 עגבניות מגורדות (אפשר להשתמש בפחית עגבניות מרוסקות משימורים איכותיים)
 2 בצלים לבנים גדולים, חתוכים גס
 4 שיני שום חתוכות גס
 1 גזר קלוף וחתוך גס
 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
 1 שורש פטרוזיליה קטן קלוף וחתוך גס
 עלים מ 4-5 גבעולי טימין
 מלח ופלפל
 4 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

1

נחמם תנור ל-200 מעלות.

2

מניחים את העגבניות על תבנית תנור עם נייר אפייה ומעט שמן זית עם הצד החתוך כלפי מטה. מזלפים קצת שמ"ז ומפזרים מלח.

3

נכניס את העגבניות לתנור ל - 30 דקות, עד שהעגבניות משחימות.

4

נטגן בסיר עם מעט שמ"ז את הירקות החתוכים 6 דקות עד ריכוך קל.

5

נוסיף את העגבניות המרוסקות ועלי הטימין ונערבב היטב.

6

נתבל במלח ופלפל, נוסיף את המים הרותחים (עד לכיסוי הירקות, אם צריך יותר מ – 4 כוסות, תוסיפו) ונביא לרתיחה.

7

נכסה את הסיר ונבשל על אש נמוכה כ – 30 דקות (או עד שהגזר והשורש פטרוזיליה רכים).

8

בזמן שעשינו את כל זה, העגבניות שבתנור כבר אמורות להיות מוכנות, נוציא אותן מהתנור וניתן להן קצת זמן להתקרר. כשזה קורה, נוריד את הקליפה (זה אמור להישלף בקלות).

9

נוסיף את העגבניות הצלויות למרק, כולל כל המיצים שהעגבניות הוציאו ונשארו בנייר אפייה.

10

נטחן את המרק עם בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק. נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
מומלץ להגיש עם אורז בסמטי ועירית קצוצה.

טומייטו טומאטו

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.